Koliko su boje bitne, ali i nokti te frizura otkriva Sara Jurišević
K

Nakon što sam vam u prošloj kolumni pisala o greškama koje se često dogode u stilskom i kolorističkom smislu, ovaj ću se put okrenuti nekim općenitim rješenjima.

Kada je riječ o bojama prvo što bih savjetovala, a dobro prolazi kod svih je srednji kontrast. To znači da je univerzalno pravilo da svim godišnjim dobima dobro pristaje takva skladna kombinacija. Kod srednjeg kontrasta govorimo o najviše dvjema bojama koje se ne nadglašavaju. Mogu to biti npr. bež i lila, crna i tamno plava, smeđa i oker, chiffon žuta i grašak zelena i sl. Ako si malo zamislite neke odjevne kombinacije s tim bojama primijetit ćete da su one oku ugodne i da nikako ne odskaču. U njima će čak i osobe koje mogu nositi jarke boje u visokom kontrastu dobro izgledati.

Drugi savjet je monokromatski look. To znači da dobar trik za izgledati lijepo je koristiti istu boju, ali u različitim nijansama u jednom outfitu. Dakle, košuljica može biti nebesko plava, a hlače navy, za početak. Ostali detalji mogu biti u nekoj drugoj boji ako želite (a i da outfit ne bude monoton), ali se onda držite prvog savjeta. Još nekih smjernica u ovom slučaju: nek to ne budu boje visokog intenziteta, odnosno ništa jarko. Fuksija je boja visokog intenziteta, puder roza nije.

Kod ovog sparivanja boja može vam poslužiti krug boja. Na prvi ćete pogled odmah znati koristiti analogne (susjedne) boje.

Za neke ciljane outfite i ukoliko vam je komplicirano sparivanje boja, možete mi se svakako javiti da vam osim usklađivanja savjetujem i same boje koje najbolje odgovaraju vašem izgledu.

Još dva korisna savjeta za dobar izgled su raditi na onome što osobe prvo na nam vide. To su kosa i nokti.

Ne morate imati frizuru kao da ste maloprije izašle iz salona da bi izgledale lijepo. Njegovana kosa se daleko vidi, a za svaki dan spuštena i lijepo počešljana uvijek je dobrodošla. Ukosnice, mašnice i pletenice mogu biti prekrasni dodaci koji će vašoj frizuri dati dašak svježine. O frizuri kao takvoj možemo popričati na osobnoj bazi i po izgledu lica vam savjetovati najbolju duljinu i boju.

Za sam kraj, ali nikako manje važno, tu su nokti. Da bi bili uredni dovoljno ih je dovesti sve u istom obliku i dužini. Neka vam nikada neki ne ”strši” i bude duži ili kraći od ostalih. Ako vam ne rastu dugi i sami kratki i uređeni mogu biti vrlo graciozni. Sjajni prozirni lak je ono što biste uvijek trebale koristiti. Štiti nokte i daje im zdrav izgled. Boje su na vama. Ne morate se povoditi trendovima, ali svakako se prilagodite prilici. No, i ovdje vam u pomoć može doći osobna Analiza boja putem koje ćete moći nabaviti nekoliko lakova boja vaše palete ili pak ćete usmjereno otići na geliranje poznavajući već nijanse koje su vam potrebne.

Male stvari čine razliku, ali za konkretno usmjerenje na osobnoj bazi uvijek preporučujem Analizu boja jer s njom otkrivate sve što vam je potrebno za svoj personalizirani stil. Možete mi se javiti na društvenim mrežama i donjim kontaktima.

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique,

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci