NaslovnicaINSPIRACIJADOBRE IDEJEKnjiga „Preljub: Kako preživjeti...

zadnje objave

Knjiga „Preljub: Kako preživjeti nevjeru“ prikazuje složenost ljudskih odnosa

Nakon hit-priručnika za uspješnu monogamiju, „Parovi u zatočeništvu: Pomirba erotskog i intimnog“, iz pera Esther Perel, jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja za veze, dolazi nam novi bestseler: Preljub: Kako preživjeti nevjeru (The State of Affairs – Rethinking Infidelity), u izdanju nakladničke kuće Vorto Palabra.

Jedan jednostavan prijestup može uništiti emocionalnu vezu dvoje ljudi, oduzeti im njihovu sreću i identitet. Riječ je o preljubu. Iako su ljubavne afere učestala i svakodnevna pojava, naše razumijevanje tog čina nedovoljno je i prilično slabo.“ – stoji u uvodu knjige.

Preljub je jedan od rijetkih primjera koji toliko zorno prikazuje silnu složenost ljudskih odnosa, stoga se psihoterapeutkinja Esther Perel u periodu duljem od deset godina posvetila istraživanju upravo ove teme. Razgovarala je s bračnim partnerima i ljubavnim parovima o njihovim iskustvima, očekivanjima, razočaranjima i osjećajima. O srušenim snovima, raskinutim sponama, ljudskim čežnjama i ljubavnim utjehama. Ova knjiga njezin je poticaj razumijevanju i novom načinu razmišljanja te kvalitetnoj raspravi o jednom od aspekata ljudskoga ponašanja koji je prisutan oduvijek.

U prijevodu Senke Galenić, priručnik Preljub: Kako preživjeti nevjeru može se pronaći u knjižarama diljem Hrvatske te na webshopu znanje.hr po cijeni od 129,00 kn.

VIŠE O NASLOVU Preljub: Kako preživjeti nevjeru (The State of Affairs – Rethinking Infidelity)

Razgovor o preljubu danas često izaziva podjele, sugovornici se međusobno osuđuju i uskogrudno se drže svojih stavova. Svjetonazor nam je sve slobodniji i kulturološki smo sve otvoreniji prema seksu, ali nevjera je i dalje obavijena velom tajne i srama.

U priručnicima se dosad mnogo pisalo o prevenciji preljubničkog ponašanja i naknadnom oporavku, no znatno manje o značenjima i motivima nevjere. Još se manje govorilo o tome čemu nas takva iskustva mogu poučiti i kako se naši odnosi kroz te situacije mogu preoblikovati.

U svom novom uratku Esther Perel istražuje razne aspekte preljuba – patnju i razorne posljedice nevjere kao i uzbuđenje i otkrivanje sebe koji su svojstveni kršenju granica u ljubavnim odnosima, raščlanjujući tenzije između mogućnosti koje ljubavna afera pruža i neizbježne opasnosti u koju nas stavlja. Kako se trebamo odnositi prema tom jazu između oslobađajućeg i osnažujućeg karaktera preljubničke ljubavi i štete koju može nanijeti? Koja je u svemu uloga obitelji, društvene zajednice i kulturne sredine?

Priča o preljubu jest priča o našim odnosima s drugima – s partnerima i ljubavnicima, sadašnjima i bivšima, budućima i zaboravljenima – priča je to o davanju i primanju, o uzimanju i gubljenju, o pomirenju i prihvaćanju.

Autorica u knjizi otvara mnogo pitanja i čitatelju daje slobodu da odgovarajući na njih zaviri u svoje srce.

O AUTORICI

Esther Perel psihoterapeutkinja je i autorica bestselera najprodavanijih knjiga na ljestvici New York Timesa, koja se danas smatra jednim od najpronicljivijih i najoriginalnijih glasova o suvremenim vezama. Tečno govori devet jezika, kao terapeutkinja ima praksu u New Yorku te istovremeno radi kao konzultantica najmoćnijih tvrtki diljem svijeta. Njeni proslavljeni TED govori imaju više od 20 milijuna pregleda, a međunarodni bestseler Parovi u zatočeništvu postao je književnim fenomenom prevedenim na 25 jezika. Esther Perel radi i kao izvršna producentica i voditeljica popularnog podcasta Where Should We Begin? O autorici više možete doznati na web stranici EstherPerel.com ili je pratiti na Instagramu pod korisničkim imenom @EstherPerelOfficial.

Prijevod: Senka Galenić, ISBN: 978-953-8230-61-5, Cijena: 129,00 kn

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE