Kišobrani s hrvatskim potpisom vraćaju osmijeh na lice i po najvećoj kiši.
K

U našoj dragoj Rijeci, ali i velikom ostataku Lijepe naše ponovo je tjedan započeo obilnom kišom i olujnim nevremenom. Kod nas u Rijeci ovo je već dobro poznato “riječko vrijeme” koje svakako očekujemo u jesenskim i zimskim mjesecima, ali ne i u svibnju kada smo već planirali odlaske na plažu i isprobavanje novih kombinacija proljetnih haljinica i sandala. Znamo da je teško zadržati osmijeh na licu uz obilje kiše, vjetra i magle i zato vam donosimo naš recept za dobro raspoloženje –  ‘Iskoristite situaciju najbolje što možete, obucite gumene čizme iako je svibanj, jer nema ništa gore od mokrih nogu i naoružajte se simpatičnim kišobranima s hrvatskim potpisom, a ovo je naš izbor.’

Hrvatski kišobran

Tabacco d.o.o. rođen je još prije skoro 30-tak godina, 19990-te kao veleprodaja sunčanih naočala, kišobrana, magneta i proizvoda od lavande. Od samih početaka pa sve do danas kao svoju snagu ističu razumijevanje tržišta u kojem su stvarali od nule, a kao najveću prednost to što kao djelatnici slušaju jedni druge i djeluju zajedno, pa se tako u jako kratkom vremenu njihovo poslovanje proširilo na sva područja Hrvatske jer njihovo geslo je „Apsolutno ništa nam nije teško!“ “001. godine započeli su i s proizvodnjom Hrvatskog kišobrana koji je ujedno i antirecesijski proizvod čiji je glavni razlog postojanja zapošljavanje radnika. Danas je proizvod prepoznat i daleko izvan granica Hrvatske, a zahvaljujući raznovrsnom maštovitom dizajnu i hrvatskoj kvaliteti svakako je naš izbor.

 

Najpoznatiji Riječki kišobran – In Rijeka You need it

Ideja o ovom kišobranu rodila se sasvim spontanto jer kao i većina Riječana ni Daniela Bilić ne voli kišu. Prije otprilike pet godina Daniela je započela svoj biznis s dvije polazne točke – dobrom idejom i velikom motivacijom, a mi bi rekli i dobrom potražnjom. Kišobrani dolaze u nekoliko boja sa simpatičnim natpisom “In Rijeka You need it”

Mića Mala d.o.o.

Tvrtka ‘Mića mala’ već je dugi niz godina poznata po svojoj izradi i osmišljavanju zanimljivih, originalnih i kreativnih suvenira pa tako i kišobrana. U svojoj kolekciji imaju nekoliko kreativno osmišljenih kišobrana koje su radili u suradnji s riječkim umjetnicima Vjekoslavom Vojom Radoičićem te Vedranom Ružićem. Svi predmeti tvrtke “Mića mala” nose certifikate u kategoriji “Izvorno riječko” i “Osobita kvaliteta”, a mogu se pronaći u:

 • Turističkom informativnom centru u Rijeci
 • Trgovini ‘Manufaktura’ u Opatiji
 • Suvenirnici ‘Croatia in a Box’ u Rijeci
 • Galeriji ‘Laurin kutak’ na Trsatu u Rijeci
 • Gift shop-u ‘Zea’ u Robnoj Kući ‘Korzo’ u Rijeci
 • Suvenirnici ‘Kolajna’ u Novom Vinodolskom
 • Galeriji ‘Tin Art’ na Trešnjevci u Zagrebu
 • Galeriji ‘Tin Art’ u Puntu
 • Galeriji ‘Polly’ u Selcu
 • Galeriji ‘Kreativa Istra’ u Grožnjanu
 • Vinarijama ‘Nada’ u Vrbniku, Krku i Baški
 • ….i putem suvenir web-shopa TZ grada Rijeke

Kisha

Dizajnerica Anja Zambelli Čolak, Goran Candrlić, Andrija Čolak, Sven Al Hamad i  programer Borna Beaković suosnivači su prvog pametnog kišobrana čija se ideja rodila gdje drugdje nego u Rijeci, a s obzirom da je Rijeka grad s najviše padalina, informacija da se upravo ovdje rađaju ovakve ideje i kišobrani s hrvatskim potpisom nas ni ne čudi. No ovo nije još samo jedan kišobran, ovo je i, kako smo već naglasili, pametni kišobran s tehnologijom za praćenje stavki s pametnim telefonom koja se i dalje razvija, i na tome neće stati. 100% Kisha kišobran otporan je na vjetar, 100% otporan na koroziju, s savršenim šivanjem, fleksibilnim i jakim žicama, te mehanizmom za otvaranje i zatvaranje koji ćete uvijek iznova koristiti.

Mirna Sišul

Mirna Sišul je akademska slikarica i samostalna umjetnica koja je nedavno obilježila 20 godina umjetničkog stvaralaštva, a osim slikarstva već nekoliko godina radi i na dizajnu interijera, kombinirajući pritom svoje originale i art printeve većih i manjih formata. A nakon 20 godina, više od 40 samostalnih izložbi i gotovo 60 nagrada kritike umjetnost Mirne Sišul dobilo je potpuno nove dimenzije te od sada u njezinoj ponudi možete pronaći i tri modela kišobrana pod sloganom „Razvedrimo zajedno ulice grada“


Foto: Ivor Mažar, Facebook stranice i WEB shop navedenih brendova

Pripremila: Stilueta

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci