Kinder+Sport Joy of Moving međunarodni je projekt koji će u Poreču okupiti učenike iz 22 zemlje!
K

Mladi učenici do 15 godina iz svih krajeva svijeta okupit će se u prekrasnom Poreču na tjednu odbojke gdje će kroz sport slaviti radost kretanja i učiti. 14 timova djevojčica i 8 timova dječaka iz 22 različite zemlje sudjelovat će na prvom Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci za mlađe od 15. To je prava prilika za promociju zajedničkih vrijednosti koje Kinder + Sport Joy of Moving dijeli s Međunarodnom školskom sportskom organizacijom: strast za pokretom i sportom, fair play, suradnja, radostan i zdrav način življenja.

U čast slavljenja zajedničkih vrijednosti natjecateljski tim koji će najviše poštovati i predstavljati principe fair play igre bit će nagrađen Kinder + Sport Joy of Moving Fair Play trofejem. Prvenstvo počinje u subotu 30. ožujka 2019. dolaskom natjecateljskih timova dok će se službena ceremonija otvorenja održati u nedjelju 31. ožujka nakon koje slijede prve utakmice. Finale turnira i zatvaranje prvenstva održat će se u subotu, 6. travnja 2019.

KINDER + SPORT JOY OF MOVING I ISF: PARTNERI U DIJELJENU STRASTI ZA KRETANJEM

Nekoliko partnera, a samo jedan zajednički cilj: promicati radostan i aktivan način života te širiti kulturu pokreta kao bitnu stavku za sretan život svakog djeteta na svijetu. Zbog toga je Kinder + Sport Joy of Moving kao jednog od svojih glavnim partnera izabrao Međunarodnu školsku sportsku organizaciju (ISF), jedinu službenu školsku sportsku organizaciju još od 1972. U skladu s misijom i principima projekta Kinder + Sport Joy of Moving, ISF pruža obrazovanje kroz sport stvarajući veće mogućnosti za rast i socijalnu interakciju među mladima.

ISF organizira i promovira sportska natjecanja i upoznavanje učenika različitih škola diljem svijeta, stvara odnose među sportskim organizacijama i školskim institucijama te predstavlja sve one koji nisu službeno zastupljeni.

Prepoznata od strane Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ISF dijeli vrijednosti s Ferrerovim programom društvene odgovornosti, kao što su međusobno razumijevanje, nediskriminacija, socijalna uključenost, ravnopravnost spolova i zdrav način života doprinoseći osnaživanju mladih kao ravnopravnih građana svijet.

Kinder+Sport Joy of Moving međunarodni je projekt društvene odgovornosti Ferrero Grupe koji se nastavlja razvijati s ciljem donošenja radosti kretanja u život svakog djeteta.

Inspiracija za ovu inicijativu potječe od inovativne, znanstveno potvrđene obrazovne metode ‘Joy of moving’ gdje se kroz igru i zabavu djeci i njihovim obiteljima pokušava približiti sport na potpuno prirodan i radostan način.

Projekt pokrenut 2005. godine danas uključuje 4 milijuna djece iz 30 različitih zemalja svijeta*.

Strast prema kretanju, druženje, igra i prijateljstvo osnova su projekta Kinder + Sport Joy of Moving, u kojem zajedno s važnim kvalificiranim i stručnim partnerima – uključujući institucije, 4 olimpijska odbora, 132 sportska saveza i društva, prestižni ISF (Međunarodna školska sportska organizacija), ministarstva i sveučilišta – čine sve kako bi se među mladima diljem svijeta širila radost aktivnog života.

Ukratko, Kinder + Sport Joy of Moving organizira i promiče PE programe, učenička prvenstva i sportske događaje namijenjene djeci, pruža tehničku opremu školama, organizira multidisciplinarne kampove za uključivanje djece u sport, surađuje s sportašima i bivšim prvacima te podržava istraživačke projekte o prednostima aktivnog načina življenja.

Rođen iz uvjerenja da igra i pokreti ne poznaju granice, program uvodi potpuno novi pristup tjelesnoj aktivnosti, čiji je cilj stalno traženje i vrednovanje njegove najradosnije strane.

* Podatak iz zadnjeg Ferrero CSR izvješća, 2017.

Neka u igri radost uvijek pobijedi! KINDER + SPORT JOY OF MOVING!

 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci