Hrvatski brend Kewik nadahnut je čistoćom prirode, a zimska kolekcija je bajkovita
H

Kewik je hrvatski brend iza kojeg stoji Ivana Lozić, profesorica biologije i kemije. Nakit koji izrađuje inspiriran je prirodom u kojoj često boravi, a tamo se razvila ideja i za sam naziv brenda jer Kewik u stvarnosti predstavlja zov šumske sove (Strix aluco).

Ovi proizvodi izrađeni su od prirodnih materijala koje Ivana sama uzgaja ili pomno traži u prirodi, pazeći pritom na njezino očuvanje. Jednom kad se takav materijal “zarobi” u kristalnu smolu, ostaje tamo zauvijek i tako predstavlja trenutak inspiracije zaustavljen u vremenu. Kako se živi svijet, koji nas okružuje, mijenja kroz godišnja doba, tako i Kewik nakit dobiva nove boje i motive, po čemu je i prepoznatljiv.

Brend Kewik prvi u Hrvatskoj može ponuditi seriju nakita rađenu od kristalne smole te drveta oblikovanog prema skici, uključujući i materijale pronađene u prirodi.

Svojevrsni zaštitni znak iz ove serije nakita su ptičice rađene od jelovine, a nastale su prema Ivaninoj skici iz 2016. godine kada se i razvila ideja o spoju prirodnih znanosti i umjetnosti.

Savršen spoj struke, ljubavi prema prirodi i kreativnost rezultirali su unikatnim nakitom kojemu je cilj skrenuti pažnju na prirodni svijet u okvirima urbanog.

Sav nakit koji Ivana izrađuje je od smole, drveta i biljaka koje ona sama pronalazi u šetnjama prirodom. Glavna inspiraciju su promjene koje se događaju kroz godišnja doba, a kroz nakit izvlači ono najbolje iz svakog doba.

”U vremenu kad trčimo kroz život, svaki kontakt s prirodom nam je jako važan. Ona nas zaustavi na trenutak, uspori tok misli i usmjeri pozornost na potragu za samim sobom. Želimo taj osjećaj ponijeti sa sobom u našu urbanu svakodnevnicu, ali se ubrzo nađemo u istoj kolotečini, s istim tokom misli kao i prije. Ostati u kontaktu s prirodom mi je jedna od glavnih ideja vodilja prilikom izgradnje brenda. Kada primite u ruke ove male šumske kreacije, one vas u trenutku povedu u šumu i opet osjetite vezu s prirodom’‘ kaže Ivana.

Ovaj tjedan, sukladno s hladnijim temperaturama, Ivana je objavila novu zimsku kolekciju   koja predstavlja ono najljepše od zime. ”Oduvijek su me fascinirale snježne kugle koje bih mogla dugo promatrati i mislima odlutati u svijet unutar njih. Prilikom izrade zimskih ogrlica, bila mi je želja napraviti upravo takve svjetove u koje možete odlutati i uz koje će vam proraditi mašta” zaključila je Ivana.

Tekst, fotografije: Kewik

Prethodni tekst – IVANA LOZIĆ SPOJILA STRUKU I UMJETNOST KROZ BRAND NAKITA KEWIK!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci