Vinski dnevnik by Ines Matić Matešković – Žlahtina Sv. Lucija 2021. Katunar Estate Winery
V

Vinski dnevnik danas nas vodi na zlatni otok Krk! Točnije, u Vrbnik, tamo su stranice i stranice svoje uspješne vinske priče ispisale generacije vrijednih ruku Katunar obitelji. Katunar Estate Winery upoznat ćete kroz kapljice žlahtine Sv. Lucija, a sigurni smo da ćete nakon što pogledate prilog i sami poželjeti kušati vino i posjetiti vinariju!

Žlahtina sv. Lucija Katunar Estate Winery

Otok Krk i Hrvatsko primorje imaju tisućljetnu tradiciju u proizvodnji vina i pjenušaca. Još u antičkim vremenima vino je bilo jedan od glavnih proizvoda otoka Krka, a otok je i danas poznat i prepoznatljiv upravo po vinskoj tradiciji.

Pogledajte poseban video prilog koji je pripremila i kroz koji vas vodi Ines Matić Matešković:

Doc. dr. sc. Ines Matić Matešković, sommelierka je s diplomom Hrvatskog sommelier kluba koja poučavanjem o vinu želi proširiti vinsku kulturu. Sommeliersko iskustvo kontinuirano gradi od 2016. godine, organizira i održava brojne radionice i vođene degustacije te predstavlja vina na relevantnim vinskim sajmovima i konferencijama. Predavačica je na tečajevima Hrvatskog sommelier kluba, ambasadorica pjenušaca Bottega u Hrvatskoj, a odnedavno i ambasadorica Kvarner Wines. Kroz Vinski dnevnik na portalu Stilueta želi vina i vinarije koje predstavlja približiti zaljubljenicima u vina, opisujući vino vokabularom koji podjednako mogu pratiti vinski znalci, ali i oni koji tek ulaze u svijet vina.

Ines Matić Matešković
Vjerujemo da ste uživali u vinskim minutama, vjerujemo da ćete priliku dati žlahtini Sv. Lucija Katunar vinarije i kroz kapljice vina upoznati naš kraj. Posjetite i Katunar službenu internetsku stranicu kao i društvene mreže Facebook i Instagram.

 

Želite li i vi biti dijelom našeg Vinskog dnevnika? Javite nam se putem maila marija@stilueta.net ili putem DM-a na društvenim mrežama! Vinski dnevnik projekt je u realizaciji portala Stilueta i sommelierke Ines Matić Matešković.

Napomena: Čestitamo dobitnicima darivanja vezanima uz prošlu kolumnu Vinski dnevnik, putem Facebooka vino je osvojila Izabel Denona, putem Instagrama @nell_a96. Javite nam se u inbox s adresom i kontakt telefonom! Uskoro novo darivanje, naravno, na redu je savršena Katunar žlahtina!

Foto/video: Ivor Mažar

Sadržaj je sponzoriran.

Prošlotjednu kolumnu Vinski dnevnik potražite na linku. 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci