Frizerski salon Karmell Atelier nalazi se u Zagrebu i ima baš dobar “vibe”
F

Atelier je podijeljen u individualne oaze koje se protežu na 120 kvadrata, a spaja ih umjetnost i višeosjetilno iskustvo

Kada je riječ o frizerskim salonima, oni su danas postali puno više od mjesta za dobru frizuru. Stručnost i profesionalnost zasigurno su na prvom mjestu prilikom odabira frizera kojem ćemo s povjerenjem prepustiti brigu o izgledu i zdravlju kose, ali sve se više vodi računa i o dizajnu prostora te cjelokupnom iskustvu klijenata koji u salonima često provode i po nekoliko sati. Zagreb je odnedavno bogatiji za pravu umjetničku frizersku oazu, koja svoje klijente izvlači iz stresa i užurbanog života te uvlači u poseban svijet. Riječ je o Karmell Atelieru koji povezuje stručnost, vještinu, inspiraciju i vedri duh vlasnice Mirne Barišić te je zaokružen nesvakidašnjim konceptom dizajna interijera koji potpisuje poznata zagrebačka arhitektica Mirta Mujačić Đaković, iz studija Design MM Projekt.

Karmell Atelier se smjestio u Ulici Nikole Tomašića 6, udaljenoj samo desetak koraka od umjetničkog djela Martićeve ulice koja neodoljivo podsjeća na londonski Covent Garden, a prostire se na 120 kvadrata podijeljenih u individualne oaze koje omogućavaju topao i ugodan višesatni boravak. Vlasnica Mirna, svoje je iskustvo ovim projektom spojila u smislenu cjelinu, a upravo je zbog učenja od najboljih britanskih majstora frizerstva interijer Karmell Ateliera inspiriran londonskim stilom uređenja.

Salon je dobio ime po izraelskom brdu Karmel, što u prijevodu znači „Božji vinograd“, a s obzirom na vedrinu i ambicioznost vlasnice i uređenje salona vođeno je istim. Ideja prostora je sadržajnost detalja kroz koloristički bogat koncept koji klijenticama svakim dolaskom otkriva nešto novo i drugačije.

Igra naizgled nespojivih boja u prostornosti daje interijeru poseban umjetnički pečat autentičnosti i cjeline. Dodatak crnog kroma, staklenih polica i lustera ostavlja dojam elegancije i refleksije u prostoru. S druge strane, antičke statue koje je vlasnica donijela iz Londona upotpunjuju dizajn u kolorističkoj, ali i stilski otkačenoj dimenziji. Neobičan pristup njihovoj drevnosti u obliku živih boja u kombinaciji s avangardnim elementima prostora ostavlja dašak inovativnosti, ali ujedno i bezvremenosti ovog ateliera.

Vlasnica Mirna Barišić je zbog želje za usavršavanjem u London otišla sa samo 21 godinu gdje je radila u jednom od najprestižnijih frizerskih salona, Nicky Clarke i Blade Soho na Mayfairu. Okusila se i u ulozi freelancerice te je nakon brojnih snimanja dobila posao u agenciji Art Partner koja postoji samo u Londonu, Parizu i New Yorku. Time su joj pružene brojne prilike za rad na ekskluzivnim modnim brendovima i časopisima poput Voguea, Marie Claire te London Fashion Weeka.

“Tim ljudi koji radi u Karmellu dio je umjetnika s dugim stažom, profesionalci koji su pomno birani za rad po protokolu u kojem je najbitnije klijentima pružiti ugodnost prilikom dugih sati u salonu, zbog čega je salon tako i interijerski osmišljen. Neki su specijalizirani za stajling i koloristiku kose, a u našem su timu i jedini edukatori u Hrvatskoj za ugradnju Greath Lenghts ekstenzija. Karmell je iz tog razloga i Atelier jer je radionica za sve te umjetnike koji žele i znaju raditi po posebnim tehnikama Karmella, koje sam naučila u Londonu, poput posebnih tehnika feniranja te zagrijavanja kose putem Rollerball klimazon uređaja, kao i FibreHigh tehnika pramenova koja radi najprirodniji izgled obojane kose”, izjavila je vlasnica Mirna Barišić.

Čekaona salona inspirirana je udobnošću dnevnog boravka i klijenticama pruža mogućnost korištenja tablet uređaja s Netflixom i drugim zabavnim sadržajem, a prostor ima i zaseban dio posvećen profesionalnim konzultacijama. Dio Karmella koji ga čini drugačijim od svih ostalih salona jest centralni bar u kojemu se klijentice mogu opustiti te naručiti svoje omiljeno piće ili delikatese iz probrane ponude. Tehnički dio salona sastoji se od otoka s osam radnih jedinica.

Rollerball  predstavlja dio za opuštanje prije pranja kose pod uređajem koji ubrzava i pospješuje proces koloracije, a ovaj kutak odiše i intimom londonske knjižnice. Color bar namijenjen je klasičnom pranju kose i samoj koloraciji dok je spa zona specijalizirana za posebno prilagođene masaže vlasišta i dubinske tretmane kose koji za sada kao takvi postoje jedino u Karmellu. Ovaj dio prostora potpuno je odvojen od ostatka, a iskustvo obogaćuju personalizirana glazbena lista, prigušena rasvjeta i ležeće stolice s funkcijom Shiatsu masaže.

Više informacija o Karmell Atelieru može se pronaći na službenom Instagram profilu, a uskoro će biti objavljena i službena web stranica.

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci