NaslovnicaLIFESTYLEKantuni na RABU -...

zadnje objave

Kantuni na RABU – jedinstvena kulturno-turistička manifestacija!

Uvijek je puno razloga za posjet otoku Rabu, a sredinom lipnja nezaobilazni su – Kantuni!

Manifestacija koja je s uspjehom i uz veliko zanimanje javnosti pokrenuta pred godinu dana, spremna je za svoje drugo izdanje. I zato od 15. do 18. lipnja planirajte vikend na moru – Vidimo se na Kantunu!

Kantun svjetla – prekrasni mediteranski park Dorka, Kantun susreta – veličanstvena starogradska Pjaceta, Kantun doživljaja – jedinstveni Sveti Ivan, Skriveni kantun – tajnovita Mahačeva vila i Kantun uspomena – Vidikovac s najljepšim pogledom na cijeli grad, svaki kantun otoka Raba u sklopu manifestacije Kantuni pruža puno dobrih razloga za posjet, susret i zajedničko uživanje.

A na svakom “kantunu” očekuju nas posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji. 

“Odlična ideja, prvorazredni događaj, prekrasna atmosfera” i “Nevjerojatna večer, istinski fantastični glazbenici u čarobnom okruženju”, samo su neki od brojnih doživljaja domaćih i stranih posjetitelja zbog kojih od četvrtka 15. do nedjelje 18. lipnja vrijedi biti na Rabu.

“Manifestacija Kantuni već u prvoj godini pokazala se kao pun pogodak, značajno obogativši turističku ponudu Raba u periodu predsezone”, ističe i direktorica TZ Raba Ivana Matušan.

“Stoga sam izuzetno sretna što i ove godine, drugi put zaredom, mogu reći: Kantuni su ponovno na Rabu! Dovoljno je bilo pročitati oduševljene komentare brojnih posjetitelja poput ‘Volim Rab zbog Kantuna’ i zaključiti kako ‘đir po Kantunima’ moramo nastaviti i ove godine. Suvremenom turistu ne možete više nuditi samo sunce i more, a Kantuni, poput već tradicionalne Rapske fjere, pružaju upravo to: novu originalnu turističku priču i autohtoni doživljaj koji ne možete doživjeti nigdje drugdje, nego samo u našoj destinaciji”.

A kada jedinstvenim ambijentima i vrhunskoj ponudi pridružimo prvorazredne glazbenike od sjajne gitaristice i pjevačice grupe Auguste Gordane Marković, preko fantastičnih vokala Ive Smojver i Matije Cveka koji se upravo vratio s Eurovizije gdje je pjevao prateće vokale Jacquesu Houdeku, sve do svjetskog glazbenika Radovana Prstačića i grupe renomiranih glazbenika La Boheme za svečano otvorenje u sasvim posebnoj večeri francuske šansone.

LOKACIJE

PARK DORKA – Kantun svjetla

Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu “Kantuna” – kada ćemo je preobraziti u “Kantun svjetla”, posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

PJACETA – Kantun susreta

Hodajući Gornjom ulicom od Dorke uz Gornju ulicu, ubrzo stižemo i do sljedećega “kantuna” ovogodišnjih “Kantuna” – “Kantuna susreta”. Smještena u samome srcu staroga grada, s ponosom tu stoji veličanstvena rapska Pjaceta. Povijesni trg Raba, Pjaceta odiše autohtonim ambijentom staroga grada, a mitsko stablo hrasta crnike daje ovome lokalitetu posebnu atmosferu i šarm. Za Rabljane ovoj je Trg slobode, jer je crnika na njemu zasađena 1921. u sjećanje na burna prošla vremena. No Pjaceta je u svakome pogledu i jedan od “najvjernijih kroničara” svakodnevnoga rapskog života, pa čak i po tome što su se u jednoj od palača sve do u 1960.-te rađali brojni Rabljani.

MAHAČEVA VILA – Skriveni kantun

Tek nekoliko koraka dalje prema zapadu, čim s Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se “Skriveni kantun” naših “Kantuna”. Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera… Pa ima li boljeg poziva, nego da se sretnemo na “Skrivenom kantunu”!

SVETI IVAN – Kantun doživljaja

Nastavite li dalje Gornjom ulicom uskoro ćete stići i do najzapadnijega od četiri rapska zvonika. A ispod njega do jednoga od najvećih bisera rapske baštine (ako je među mnogobrojnim biserima staroga Raba uopće moguće napraviti takav odabir!). Ostaci crkve sv. Ivana Evanđelista posve prirodno su se nametnuli kao jedinstvena pozornica na otvorenom. Uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama ispod golemoga zvonika u povijesnom ambijentu srednjovjekovne bazilike doživljaj je već sam po sebi. A ako vam kažemo da ovogodišnje “Kantune” namjeravamo otvoriti 15.6. s pravom glazbenom poslasticom – sasvim posebnom večeri francuske šansone, trebate li doista dodatnu pozivnicu da na “Kantunu doživljaja” doživite “Kantune”?

VIDIKOVAC – Kantun uspomena

“Od kantuna do kantuna” i eto nas na kraju našega puta – do posljednjega kantuna ovogodišnjih “Kantuna” – poznatoga rapskog Vidikovca u čijemu podnožju dugoročno planiramo organizirati suvenirnicu u sklopu manifestacije “Kantuni”. S toga “Kantuna uspomena” pruža se zasigurno jedan od najljepših i svakako jedan od najromantičnijih pogleda na stari grad Rab. A mi ćemo na tome završetku naše ture pozvati sve posjetitelje da se fotografiraju s vizurom čitavoga “kantuna” staroga grada Raba kao najljepšom scenografijom u pozadini, za uspomenu i dugo sjećanje na rapske – “Kantune”!

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Odvija se u javnim prostorima grada Raba, uz partnersku podršku Turističke zajednice Grada Raba.

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine. 

 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE