Kako provesti kvalitetno vrijeme s djecom u toplini svoga doma
K

S obzirom na novonastalu situaciju, nikome nije lako i iako ne bi trebalo paničariti, svi se s druge strane brinemo sa zajedničkom željom da sve to skupa što prije završi. U svom tom košmaru raznih informacija i podataka, trebamo misliti i na naše najmlađe kojima se također trebamo posvetiti s obzirom da i oni vide da se ipak nešto dešava. Srećom postoji čitav niz aktivnosti koje možemo raditi s njima, a kojima ćemo i njih i sebe malo udaljiti od svakodnevice i provesti kvalitetno vrijeme svi zajedno.

Knjige su uvijek odličan način na koji možete razbistriti misli, a u čemu vam društvo mogu praviti i vaši najmlađi. Upravo je zajedničko čitanje knjiga poput Grubzona, Priča za laku noć za mlade buntovnice, Suli u avanturi ili Malog princa odličan način za provođenje vremena i iskorištavanje svakog trenutka dok su mališani pored vas. Ako i niste neki ljubitelji čitanja, a ni vaši klinci nisu nešto previše ludi za knjigama, malo zabave neće biti na odmet pa zašto tako ne biste iz ormarića izvukli omiljene obiteljske igre poput Čovječe ne ljuti se, Uno, križić-kružić, grad-država i brojne druge. Ne samo što će vas neke od njih nagnati i na razmišljanje, već ćete se dobro zabaviti ali i družiti kao prava obitelj, a to je nešto što se uvijek cijeni i za što vas i kasnije vežu lijepe uspomene.

Kako prognoze govore, čeka nas sve toplije vrijeme pa zašto to onda ne iskoristiti s našim mališanima? S obzirom na situaciju, ne predlažemo putovanja i kretanja gdje je puno ljudi, ali šetnja obližnjim parkom, igra ispred kuće na svježem zraku ili pak izleti u prirodu oko vas, na osami, nije nešto što će škoditi. Ponavljamo, u solo verziji poštujući društvenu odgovornost ove situacije. Ako imate u kući male gurmane koji vole fino „papati“, zašto ih ne biste uključili i u zajedničko kuhanje jednostavnih kolača ili pak pripremanje njima omiljenih jela? Istovremeno će naučiti nešto novo, biti ponosni na sebe jer su nešto napravili, a zajednički ćete provesti kvalitetno vrijeme.

Dom može biti i oaza kreativnosti, pa tako je jedan od prijedloga organiziranje art radionica – kolaži, tempere, bojanje, izrada predmeta ili pak crtanje odličan su način na koji ćete svoje klince „zaposliti“ jer tko zna, možda se baš u vašem domu krije budući mali kreativac. Većini nam odbojno čišćenje kuće možete biti odličan način gdje ćete spojiti ugodno s korisnim i gdje će glavne zvijezde biti tako vaši maleni. Iako to može biti pospremanje igračaka, njima će to puno značiti jer neće imati osjećaj da čiste, a bit će iznimno ponosni i sretni kad završe. Na taj ćete ih način uključiti u nešto što je za njih posao velikih, a kada maleni rade poslove velikih ponosni su na sebe i sretni zbog osjećaja odgovornosti i gledanja na sebe kao na odrasle. Da ipak ne bi bilo da maleni samo rade, počastite se svi zajedno s gledanjem njima omiljenog Disney crtića – Frozen, Medvjedić Winnie, Moana i brojni drugi odličan su izbor. Neka to bude vrijeme gdje ćete biti vi sa svojim mališanima, gdje vam društvo neće pratiti mobiteli i društvene mreže, već ukućani s kokicama i ostalim poslasticama.

U ovom kriznom razdoblju, zajedništvo i provođenje vremena s vama dragim ljudima je nešto neprocjenjivo. Neka obitelj na okupu bude vaš prioritet broj jedan jer mališanima nije ništa ljepše nego vidjeti roditelje i braću s njima, u zajedničkom druženju uz pokoju kokicu, lik iz crtića i puno smjeha i zabave.

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci