Kako organizirati ormar nakon što napravite Analizu boja, piše: Sara Jurišević
K

Odlučili ste učiniti novi korak u svom životu i složili ste sve potrebne slike za Analizu boja. Dobili ste paletu svojih najboljih boja i još dodatnih savjeta kako ih iskoristiti. Sljedeće pitanje koje mi klijentice postavljaju, a sasvim je legitimno je kako uskladiti sadašnji ormar s ovim bojama, pogotovo ako dobivena paleta nije osobito prisutna u ormaru. Prvo savjetujem da se riješi crna. Od 16 potkategorija u metodi koju koristim, samo njih 5 ima u paleti crnu. Ovdje je onda pitanje, ukoliko je klijentica privržena crnoj kako ju kombinirati u detalje i postepeno ubacivati drugu baznu boju iz palete.

Dobro je uvesti neutralne boje koje je lako pronaći u svako klimatsko godišnje doba. One će olakšati kombiniranje jer će biti jednostavnije posložiti outfite.

Svako toliko dobro je ubaciti još koju novu boju iz palete kako bi se uspješno prilagodili. Moramo započeti time da uvježbamo oko bojama kako bi znali prepoznati one koje su dobre za nas. To vrijedi i za uzorke i kontraste koji su najčešće lakši za shvatiti i primijeniti.

Još jedan faktor koji je važan je stil koji klijentica ima. Ako ona voli casual neće biti teško uklopiti boje, ali ako  je više tip ”rokerice” a ispadne npr Proljeće, morat će ipak promijeniti neka pravila i uvrstiti pastelne boje.

Neke klijentice mogu negodovati zbog toga. Ovdje ipak odlučuju hoće li nastojati biti ”u svojim bojama” ili neće. Naravno da mi imamo svoje najdraže i ne moraju se poklapati s onima iz palete, ali ako se želi istaknuti vlastita prirodna ljepota, te su boje naši najvjerniji saveznici. U to se uvjere sve klijentice nakon što eksperimentiraju na sebi i vlastitim očima uvide se da je razlika više nego očita.

Što učiniti s ostatkom garderobe? Iskoristiti koliko se da, a ostalo pokloniti ili donirati. Uopće ne mora biti loš potez. U jednom ”šutu” riješit ćemo se viška nepotrebnih stvari koje nam ne pristaju i usrećiti nekog drugog.

Naglasit ću za kraj da Analizu boja ne činite zbog drugih nego zbog sebe kako bi spoznali možda i onu ljepotu koje niste bili svjesni do sada. Ono što je sigurno je da će vas usrećiti jer ćete prepoznati novu sebe.

Kako bi naručili Analizu boja možete mi se javiti putem donjih kontakata.

Sara Jurišević

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas. Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique,

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci