Kako njegovati plavu kosu otkriva Kate Brozinčević iz Studia Kate!
K

Sve žene koje su se ikad okušale kao plavuše znaju koliko je teško plavu kosu održavati postojanom te koliko je važno uložiti u dobru njegu kose kako bi ona i dalje bila glatka, sjajna i zdrava. Ako ste i vi jedna od plavuša ili ste se jednostavno odlučili na promjenu ostanite s nama u nastavku jer Kate Brozinčević iz Studia Kate otkrila nam je sve o plavoj kosi i kako je njegovati.


“Plava kosa oduvijek je bila i ostala najomiljenija i najtraženija boja. Imamo širok spektar plavih nijansi: neutralne – prirodne, hladnih – platinaste, pepeljaste toplije – zlatne, bež. Kod blonde nijanse savjetujemo bojanje svaka 3 tjedna. Često se susrećemo s korekcijama plavih nijansi kućne radinosti, u želji da će dobiti boju kao što je na slici, međutim puno čimbenika ovisi o tome. Zato u našem salonu nudimo besplatne konzultacije gdje savjetujemo od njege kose do postizanja željene boje i frizure. Kod svake boje najbitnija je njega, a kod blonde boja je potrebna dubinska njega i hidratacija što više to bolje kako bi je ispunili keratinom, te ojačali vlakno kose.

Kako ne bi imali suhu, rastezljivu, krhku i lomljivu kosu danas postoje i linije namijenjene plavušama koje su izrazito hranjive te ih također možete naći u našoj ponudi. Ljubičasti šampon i maska namijenjeni su kosi s pramenovima, posvijetljenoj i obojenoj blonde kosi. Ta linija proizvoda neutralizira žute podtonove i naglašava sjaj plave boje.

Preporučujemo maske bogate keratinom, morskim algama, njegujućim uljima jedanput na tjedan, a dubinske tretmane kao što je K-PAK Joico tretman bogat keratinom te aminokiselinama napraviti jedanput do dvaput mjesečno ovisi o stanju kose.

Za kompletnu njegu preporučujemo njegujuće serume koji štite, zaglađuju, nadoknađuju izgubljena ulja, koji ne otežavaju, već čine kosu laganom i sjajnom. Šišanje preporučujemo svaka 3 mjeseca.

Kako bi osvježili tamniju nijansu kose preporučujemo izradu raznih tehnika pramenova, jer time ćete ‘otvoriti’ lice, dobiti svježinu same boje te će podloga više doći do izražaja.”


Foto: Kate Brozinčević

Pripremila: Stilueta u suradnji s Kate Brozinčević, Studio Kate

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci