ZTC

Iako smo već nekoliko dana u novoj 2020. godini, nikada nije kasno za postavljanje ciljeva. Svi smo odlučni u prvim danima nove godine i svi donosimo odluke što zapravo predstavlja lakši dio. Ono što je teži dio je zapravo ispunjenje svih novogodišnjih planova. Iako na sve strane čitamo kako ne odustati od novogodišnjih planova i kako ih zapravo ispuniti, svega toga ima zapravo previše i lako se možemo izgubiti u svemu tome. Zato vam donosimo pet jednostavnih savjeta kako se zapravo držati novogodišnjih odluka i kako ne odustati od njih.

Motivacija

Najlakše je napisati neki cilj i čak odrediti postupke kako ga osvojiti. Ali ako iza svega toga ne stoji motivacija, nikakvi koraci i strategije neće pomoći. Zato prije nego postavite ciljeve, ili ako ste ih već postavili, zapitajte se što zapravo stoji iza svega toga, što vas pokreće i zašto želite ostvariti baš te ciljeve koje ste si zadali. Motivacija je ključna za što god radili, pa tako i na samom početku godine kada svi odlučujemo biti najbolja verzija sebe.

Realni ciljevi

Božić, ukrasi, lampice i cijela novogodišnja euforija često nas potaknu na promjene – dobro se osjećamo, družimo se s našim najbližima i sve nas to tjera da budemo još bolji nego što smo bili dosad. Upravo u takvom raspoloženju donosimo puno nerealnih odluka i upravo nas količina ciljeva na kraju udalji od njihovih ispunjenja. Bolje postaviti tri realna cilja nego deset nerealnih.

Podijelite godinu

Cijela godina dana može se činiti kao dosta vremena za ispunjenje svega što smo zamislili. Ali isto tako znamo da upravo zbog toga što mislimo da imamo vremena odustanemo od svega. Zato je jedan od savjeta da godinu podijelite na nekoliko dijelova. Tako možete zadati ciljeve za svaki mjesec, za tri mjeseca ili pak za šest mjeseci. Odaberite verziju koja vama najbolje odgovara i zapamtite da ostanete realni i svakako motivirani.

Praćenje

Nakon planiranja ciljeva, važno ih je zapisati i pratiti. Na tržištu postoje mnogi godišnji planeri ali i tzv. work sheets koje lako i besplatno možete preuzeti s Pinteresta. Odaberite vama najbolji i vizualno najljepši za dodatnu motivaciju i krenite ispisivati stranice vaše uspješne 2020. godine.

Nagrada

Kao dodatna motivacija može biti nagrada kojom se sami želite nagraditi nakon ispunjenja određenog cilja. Određeni komad odjeće, kozmetike, neko putovanje ili jednostavno poslijepodne doma u društvu kave i vašeg omiljenog filma zvuči kao odlična motivacija da konačno ispunite sve što ste si zacrtali.

Odlučite što želite, zapišite, budite motivirani i krenite u novu godinu puni elana, s nogama čvrsto na zemlji, glavom pomalo u oblacima i vjerujte u sebe. Sve je moguće kada se želi i kada se ima dobar i realan plan. Želimo vam svu sreću i vjerujemo da će sve što sada stoji na papiru do kraja godine postati realnost.

Foto: Unsplah

Kancelarija bar