ZTC

Organizatori manifestacije CITY 45 20  znali su od prve godine da Rijeci žele pružiti jedan drugačiji doživljaj i manifestaciju koja iako u sebi nosi modni predznak će biti više od modnih trendova. Lokacija – Trsatska gradina dala je svoju čaroliju, a kao jedna od ideja kako da CITY 45 20 bude drugačiji rodila se ideja o posebnoj haljini manifestacije koja svake godine ima drugu temu i donosi drugačiju emociju.

ZTC

Pod generalnim pokroviteljstvom Dr Vivian’s Anti Aging seruma i ove godine CITY 45 20 pripremio je atraktivan doživljaj za sve posjetitelje! 

Nakon prošlogodišnje haljine nadahnute riječkom kišom, ove godine Trsatskom gradinom prošetala je jedna od najpoznatijih žena riječke povijesti – Karolina Riječka.

Riječku je povijest oblikovala jedna posebna žena!  Karolina je kao djevojčica gledala kako u njenom rodnom gradu nastaje zdanje Adamićeva staroga kazališta, u koje je, poput svojih sugrađanski, rado zalazila gledajući živopisne opere, komedije i koncerte gostujućih teatarskih družina. Fina, uglađena, s manirama, ova je djevojčica odrasla u savršenu mladu damu koju je krasila ljepota, ali i hrabrost! U svojoj sedamnaestoj godini, udala se za riječkoga trgovca i brodovlasnika Andriju Belinića, a godina koja je obilježila povijest našeg grada je 1813-ta! Te godine engleska se vojska primakla Rijeci koja je bila pod francuskom vlašću. Strah je obavio grad. No, jedna se hrabra žena suprostavila velesili, Karolina Riječka uputila se engelskom časniku i zamolila ga da obustavi operacije. Riskirala je svoj život za grad i ljude, slijedila hrabro svoje srce.  Časniku se obratila na francuskom jeziku, iznoseći činjenice u kojima se našao njezin grad i moleći da pomogne sugrađanima u ovom teškom trenutku.  Iskusnog ratnika dotaknula je njezina iskrenost, njezina hrabrost, njezina otvorenost. I odlučio je… Odlučio je poštedjeti Rijeku i obustaviti ratni pohod na Karolinin grad. Otplovili su dalje, a Karolinina hrabrost doplovila je i do Gradine! Jer upravo je ova Riječanka, ova ustrajna, nepokolebljiva žena nadahnula ovogodišnju posebnu haljinu city 45 20 manifestacije!

Haljinu je izradila Radojka Simičević, Vivien moda. Puno truda, rada, kreacije i ljubavi prepoznato je od strane publika koja je haljinu nagradila velikim pljeskom! Dizajn, dvoglavi orao kao simbol Rijeke, plava boja koja simbolizira more povezano s Karolininim hrabrim pothvatom, haljina je ovo koja ima ljepotu, priču i stav.

Svoj je veliki doprinos dala i Christina Cianci koja je cvjetnom kreacijom upotpunila ovu priču. Umjetnost u svakom smislu riječi! 

Imali smo čast da je haljinu predstavila Nikolina Ljubičić, ova prekrasna Riječanka ostvarila je inozemnu karijeru u modelingu, a ove je godine otvorila agenciju NmodeL u Rijeci u kojoj vrlo predano radi s djevojkama i dečkima te ih podučava i djelatnosti, ali i svojim iskustvom daje savjete kako uspjeti i na što se sve pripremiti. “Karolina Riječka danas” haljina upotpunjena je nakitom Swarovski.

Christina Cianci i atraktivan cvjetni dizajn

Zahvaljujemo gospođi Radojki Simičević, Nikolini Ljubićić i Christini Cianci što su svojom energijom i sinergijom donijele na vrh Rijeke pravu modnu čaroliju i priču koju ćemo dugo pamtiti!

Foto: Ivor Mažar i Josip Čekada

Kancelarija bar