Kad majčinstvo nadahnuje, upoznajte Minami Magic i kreativnu Željku Šafran
K

U moru dječjih brendova i odjeće, volimo pronaći dječju kolekciju koja je osim estetici posvećena i kvaliteti! Naše najmlađe volimo oblačiti u najkvalitetnije materijale u kojima će izgledati chic, ali će im biti udobno! Upravo jedan takav brend imamo na hrvatskom tržištu. Minami magic proizvodi dječju odjeću od pomno biranih materijala.

Razgovarali smo s vlasnicom brenda Željkom Šarfran. Željka je dugi niz godina radila u modnoj industriji, bavi se konstrukcijom, dizajnom i šivanjem odjeće i ona je ‘krivac’ za sve komade Minami kolekcije. 

Brend Minami Magic proširuje ponudu

Razvijamo brend dječje odjeće, krenuli smo s odjećom za djevojčice i polako proširujemo kategorije. Imamo unisex odjeću i sve više razvijamo kategoriju za mame koje žele biti modno povezane sa svojom djecom, ali ne na klasični matchy matchy, već želimo da  poveznica bude tkanina, ne nužno isti model. Imamo u ponudi  praktičnu torbu velikih dimenzija s tri džepa i  držačem  za prostirku koja joj daje dodatnu dimenziju funkcionalnosti.

Zbog kćerkice Mine supružnici se odlučili na poduzetnički pothvat

Ideja o stvaranju brenda MINAMI nastala je ubrzo nakon rođenja naše djevojčice. O stvaranju brenda suprug i ja  razmišljali smo duže vrijeme i u jednom trenutku se nekako sve posložilo i krenuli smo u realizaciju ideje. Gledajući, našu djevojčicu Minu, kako raste shvatili smo da želimo stvoriti kvalitetnu, udobnu, lako održivu, a istodobno drugačiju odjeću. Krenuli smo u vrlo izazovnom vremenu u globalnoj pandemiji točnije u samom lockdownu 2020. Možemo reći da je i iza nas i ispred nas dosta izazovno razdoblje.

Biti mali proizvođač u Hrvatskoj je vrlo izazovno 

Bilo je to puno razgovora i istraživanja o potrebama i mogućim izazovima. Prije svega najveći  izazov s kojim smo se susreli je potraga za  kvalitetnom tkaninom, dostupnom u većim količinama. Želja nam je da bazni dijelovi odjeće budu od prirodnih materijala i da koža djeteta bude što manje izložena sintetičkim materijalima. Nakon materijala uslijedila je potraga za ambalažom, etiketama, papirom za omatanje, vrpce i ostale sitnice uz koje nastaje konačni proizvod. 

Trenutno je vrlo izazovno biti proizvođač, još uz to, i u modnoj industriji koja je među prvima  na udaru. Mi smo optimistični, vjerujemo u naš proizvod i  nadamo se da je najteži dio iza nas te da slijede  vedrija  vremena.  Slijedimo slow fashion pa koristimo uglavnom pamučne tkanine, i tkanine sa deadstocka. Ne stvaramo velike količine robe, rade  se male serije u našem studiju u Zagorju, tu radimo i tisak tako da je cijela priča kad je proizvodnja u pitanju ostala na lokalnoj razini.

Veliko hvala za sve koji nas podržavaju

Uz nezaobilaznu podršku okoline moramo istaknuti da medijska podrška znači jako puno osobito kad ste na samom početku, potpuno nepoznati i tek se trebate pozicionirati na vrlo zahtjevnom tržištu. Stvarno velika hvala svima koji nas prate, podržavaju i objavljuju!

Brend je prepoznat po vrhunskoj kvaliteti izrade

Ubrzo smo shvatili da na našem  tržištu nedostaje mode za djecu kakvu bi mi voljeli za naše dijete, što znači naglasak na kvaliteti umjesto kvantiteti, pamuk visoke kvalitete, urbani dizajn, visoka kvaliteta izrade. Naši krojevi ne prate tijelo strogo zbog čega ih djeca koja stvarno brzo rastu mogu nositi  i do dvije sezone. Uglavnom su lepršavi i poprilično slojeviti što ih čini  zabavnim za nošenje. Zato volimo reći da je naša odjeća namijenjena odvažnim djevojčicama koje se vole igrati s modom pa čak se i same odijevati ujutro i pritom biti jako kreativne.

Po tome se razlikujemo na tržištu i upravo po tome nas prepoznaje sve više roditelja  pa i same  djece. Naši klijenti sve se više raspituju o načinu izrade, o porijeklu tkanine i  žele uložiti u kvalitetan proizvod s provjerenim porijeklom. Razigrani til, lepršavi modeli i odvažni krojevi i kombinacija tkanina omogućuje da se istaknu u masi i zasjaju. Svaki model je unikatan i razvijan uz posebnu pažnju kod biranja tkanina kako bi bilo omogućeno nesputano uživanje u svakom danu dok će roditelji biti zadovoljni vrhunskom kvalitetom izrade.

Inspiracija za izradu odjeće je Mina, najvjerniji model i kritičar

Kako svaki umjetnik ima muzu, moja glavna muza i inspiracija je moje dijete. Cijela priča povezana je s majčinstvom i željom da se ne samo moje dijete već  i druga djeca koja će nositi brend MINAMI osjećaju udobno i zadovoljno u svojoj odjeći. Mina je svakako prvi model našeg brenda i svakako već sada zna istaknuti svoje favorite među modelima. Trenutno je u fazi plesa pa svakako voli MINAMI bogate suknje od tila.

Crna haljinica koja je pokrenula cijelu priču

Kao komad na koji sam najponosnija izdvojila bih prvu haljinu koju sam napravila za svoje dijete, koja je zapravo pokrenula cijelu priču, a na kraju se i istaknula kao bestseler. To je crna pamučna haljina sa puno slojeva tila.

Zahvaljujemo na ugodnom razgovoru i želimo kreativnu i uspješnu 2022-u godinu! Vjerujemo da će tržište prepoznati nastojanja, vrijednosti i kvalitetu obiteljske priče s najslađom inspiracijom! Više o brendu na linku.

Fotografije: Minami Magic Instagram

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci