13.8 C
Rijeka
Nedjelja, 23 siječnja, 2022

Jutarnja kava ponedjeljkom: Tanja Lukin!
J

Naša današnja gošća, Tanja Lukin, vlasnica je salona ljepote Lunika u Bujama i primjer kako je moguće raditi ono što voliš, razvijati se i to u manjoj sredini. Iznimno uporna, ambiciozna i svestrana žena od koje možemo puno naučiti o vođenju uspješnog i pozitivnog života kako na poslovnom tako i privatnom planu. Uživajte u razgovoru o malim jutarnjim ritualima i slatkim životnim radostima…

Draga Tanja, dobrodošla u našu rubriku: Jutarnja kava! Dok ispijamo kavu, pitanja se nameću sama od sebe: Otkrijte nam svoj jutarnji ritual? Volite li odvojiti pola sata samo za sebe, ispijanje prve kave, uređivanje, planiranje dana ili niste “jutarnji tip”?

Na početku htjela bih prvenstveno zahvaliti vam na pozivu da sudjelujem u vašoj kolumni Jutarnja kava koju i sama volim pročitati i čitati sve te divne osobe. Potom zahvaliti unaprijed svima koji će odvojiti minuticu da pročitaju moj intervju…

Pitate koji je moj jutarnji ritual? Upravo tako…jutarnji ritual. Dižem se u 06:00 ujutro. Stavljam tursku kavu da mi se kuha te prokuhavam vodu koju toplu iz termosice pijem tijekom dana uz zob koju prethodne večeri pustim u zdjelici s vodom da se moči. Nakon toga pranje zubiju, umivanje, te obavezno tonikom prođem lice. Želim napomenuti da je tonik vrlo važan proizvod za njegu i očuvanje zdrave kože uz naravno i pravilnu prehranu. Za mene, a i moje stranke čak bitniji i od same kreme. Upravo on djeluje anti-aging na lice. To je prvi korak ka zdravoj i normalnoj koži. Ja u parfumeriji nudim proizvode izraelske marke na bazi minerala iz mrtvoga mora i zaista bude kožu! Nakon što tonikom i blazinicom brišem lice,na red dolazi krema okolo očiju i krema za lice.  Krećem se našminkati,za to odvojim cca. 15-20 min.obučem se i izvedem psa u šetnju… U 7:50 krećem na posao. Sreća pa sam za doslovce minutu i pol udaljena od kuće do posla. U 8:00 startam!

Kada bi mogli izabrati bilo koga, s kime biste voljeli popiti kavu i uživati u dobrom društvu?

Pa iskreno, radeći svoj posao kojeg jako volim ,sređivati nokte mojim strankama…na neki način s njima se tijekom dana i družim, pričam…dijelim ideje i snove, tako da mi dodatna kava, društvo i razgovor trenutno ne fale.

Koji  su vaši savjeti za one dane kada se jednostavno osjećate kao da ne biste niti izašli iz kreveta… Sve smo ih barem jednom imale. Kako se oraspoložiti, motivirati?

Pa…hm…sada bi trebala nešto pametno valjda reći…i u tim danima ja sam preodgovorna da si mogu dozvoliti ostati kući, misleći da će tako biti bolje. No, vjerujte mi, neće! Zahvalna sam što sam zdrava kao i moja cijela obitelj, samim time nemam razloga za loše dane… Imam jedan životni moto koji me pokreće:
“Živjeti, a ne živjeti,
Živjeti, a ne sanjati,
Živjeti, a ne realizirati,
Ja to neću!S time dignite se i pozitivno započnite dan.Osjetite zahvalnost za sve što imate i krenite zadovoljni u nov početak dana i u nove obaveze,koliko god one bile teške. Vjerujte,i ma i težih i gorih, iako koji puta mislimo da je nama teško, a možda i najteže.

Možete li izdvojiti nekoliko žena koje vas inspiriraju u životu?

Mene inspiriraju svakodnevni ljudi i situacije.Kroz moj život upoznala sam divne osobe i recimo da su sve one svojim životnim pričama,meni jedna velika inspiracija .Možete li nam otkriti neke proizvode koji ne napuštaju vašu kozmetičku torbicu? Moju kozmetičku torbicu ne napušta jastučić “natopljen” fixing powderom, koji mi omogućuje besprijekoran make up tijekom dana te sjajilo za usta. Samo te 2 stvari. Kada se ujutro kvalitetno našminkaš, ništa ti drugo ne treba.Kako ukratko izgleda jedan dan u vašem životu? Na koji način najčešće provodite vrijeme? Eh…teško je to opisati… S obzirom na mnoštvo obaveza i različitih poslova koje obavljam, recimo da mi dan izgleda dinamično i uvijek različito. Zato dosada meni nije poznata.

A što je sa slobodnim vremenom, na koje se načine volite opuštati?

Tijekom tjedna slobodnog vremena pa i nemam, vjerojatno kao i većina. Dva puta tjedno u 20h navečer vježbam jogu i jednom tjedno odlazim na masažu. To je moje slobodno vrijeme i posvetim ga sebi. Ostalo, uvijek navečer, dva puta tjedno legnem u krevet sa slušalicama u ušima i meditiram uz pomoć Abraham meditacije. U početku nisam shvaćala blagodati meditacije i dubokog disanja, trebale su proći godine da konačno shvatim bit. Isključiti mozak na 15 minuta i ne razmišljati o ničemu. Smiriti se i utonuti u san.

Otkrijte nam 5 omiljenih lokacija u vašem gradu?

Moj grad i njegova okolica zaista su čarobni. Počevši od našeg starog grada u Bujama koji je ispunjen uličicama i predivnim djelom koji se zove BELVEDERE, u prijevodu “lijep pogled”, i zaista je tako. Potom mjesto  Šterna..nedaleko od Buja, šarolika priroda, travnjaci i mjesto koje sam nazvala Istarskom saharom jer je ispunjen  bijelo sivim pijeskom. Također, izvor Butori s umirujućim vodopadom zelene boje i starim mlinom.

Ovo je i link za sve izletoljupce pa si pogledajte naša mjesta koja možete posjetiti i uživati! LINK

Za kraj, povjerite nam misao ili citat koji vas inspiriraju…

Jedna misao koja me pokreće navedena je u tekstu gore, a citata ima mnogo… Bar danas obasipani smo pozitivnim mislima i citatima. No, većina ih pročita, čak  i podijeli ali ih se ne pridržava…

Dragi moji ljudići, hvala svima koji ste odvojili minuticu vremena i pročitali me, budite mi zadovoljni i veseli, ma koliko god vam ponekada  bilo teško, pronađite mir. Kada pronađete  mir i ravnotežu, imat ćete sve!

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Zlatko Gotovac

spot_img

ZADNJE OBJAVE

NE PROPUSTITE