Josipa Končinski je osmislila kartice koje osnažuju žene. Potiču da se zaustavite, duboko udahnete i s pažnjom uđete u sebe.
J

Kako se osnažiti kroz SAMOSUOSJEĆANJE?

Prihvaćanje vlastite nesavršenosti  je prvi korak ka boljem životu sa sobom i drugima. 

Jedan od najizraženijih trendova u području razvoja mentalnog i emotivnog zdravlja trenutačno je samosuosjećanjeZašto? Jer živimo u brzom svijetu u kojem je jako teško ostati u kontaktu sa svojom pravom prirodom. Tako prava vještina postaje znanje kako suosjećati sa sobom, a da ne zapadnemo u samosažaljenje ili pretjeranu samokritičnost. Možda je vrijeme i da sebe pitamo kako smo, a ne samo druge.

Vještina njegovanja sebe utječe na naš pogled na sebe, na kvalitetu života, ali i na odnose s drugima, a ima i zaštitnu stranu – čuva naše osobne granice, štiti nas od prokrastinacije i pomaže nam da ostvarimo svoje ciljeve.

Danas gdje je brzina i preciznost ključna, suosjećanje prema sebi nije samo pitanje emocionalnog zdravlja, već i produktivnosti i kvalitete rada. Omogućava vam da se brže oporavite od pogrešaka i nastavite napredovati u dinamičnom okruženju koje je često podložno izazovima i promjenama.

Kartice vas potiču da se zaustavite, duboko udahnete i s pažnjom uđete u sebe. Svaka kartica dolazi s inspirativnom porukom, pitanjem ili uputom koje vas potiče na dublje promišljanje o vlastitim osjećajima, potrebama i ciljevima, ali ne samo razmišljanje, već i osjećanje.

Iskustveno prolazite kroz vježbe tempom koji vam odgovara. Vježbe su napisane tako da vas podrže na vašem putu razvoja i budu ona riječ koju trebate čuti kad postane teško. Vještine samosuosjećanja nisu samo prednost za pojedince, već i za organizacije koje žele zadovoljne, produktivne i motivirane zaposlenike.

Kartice su ujedno prilika da se podsjetite da zaslužujete nježnost i ohrabrenje, bez obzira na sve što se događa oko vas. Kroz refleksiju i meditacije s kartica, možete kroz par koraka smiriti um i tijelo. Redovitim korištenjem, postat ćete svjesniji svojih unutarnjih razgovora i razvijat ćete pozitivan unutarnji samogovor. Učite kako sebe podržati, umjesto sabotirati.

PRETPRODAJA do kraja tjedna!

Za narudžbe do 30.9. – besplatna poštarina!

Tko je Josipa Končinski, autorica kartica o Samosuosjećanju?

”Psihologinja sam i edukantica integralne tjelesne psihoterapije, a svoj rad sam velikim dijelom posvetila temi SAMOSUOSJEĆANJA.

Zašto baš ta tema?

Samosuosjećanje je u biti suosjećanje prema sebi. Umjesto samokritiziranja, nakon kojeg se osjećate još gore, pružate sebi nježnost i razumijevanje za bol koju osjećate i ohrabrenje da se pobrinete za sebe.

Samosuosjećanje me podiglo s dna kad mi je bilo teško i bilo mi je onaj nježni, ali sigurni poguranac da krenem naprijed iako je nekad strašno, nesigurno, nepredivljivo ili bolno. Uz samosuosjećanje sam naučila biti sebi podrška i pridržati se onda kad bi najradije klonula.

Ipak, ono što sam primijetila je da u svakodnevnom životu se često ne sjete tih isti vježbi, rečenica, pitanja i zato sam odlučila ponuditi 23 načina kako biti sebi podrška kad je teško.

Ta 23 načina su napisana na 23 kartice koje su tu kao kutija prve pomoći, kad ne znaš odakle krenuti, a želiš si pružiti umirenje i podršku i pojaviti se za sebe na način koji reflektira tvoje najveće dobro u tom trenutku.

Malo je reći da sam ponosna.

Znam da je ovo genijalni mali alat koji je tu za vas kad god zatreba i zbilja radi promjenu.”

Josipa Končinski, autorica suosjećajnih kartica

Kartice možete kupiti ovdje.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Jeste li čuli za “Zen u jesen”? Iva Matić u Rijeku donosi novi jedinstveni koncept.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci