Još točno tri mjeseca do RetrOpatije – omiljene manifestacije glazbenih i modnih nostalgičara!
J

Opatija – Natapirajte svoje frizure, dotjerajte brkove i uredite „fudbalerke“ briljantinom, izvucite iz ormara najbolje „trapezice“, havajske košulje i haljine „na volane“, otresite prašinu sa svojih plesnih cipela i uvježbajte ponovo koreografiju za „groznicu subotnje večeri“ jer se u zadnjem tjednu lipnja vraća najluđi retro-tulum na ovim prostorima i ove je godine veći nego ikada prije, poručuju iz Turističke zajednice grada Opatije u čijoj će se organizaciji od 22. do 29. lipnja ove godine održati RetrOpatija, omiljena manifestacija glazbenih i modnih nostalgičara, ali i svih ljubitelja dobre glazbe i odličnog provoda.

Vrijeme zlatnih godina glazbe, kada su radijskim postajama dominirali rockabilly, rock’n’roll, disko i boogie glazba, a plesnim podijima kraljevali lokalni „Travolte“, oživjet će ponovo u događanju koji cijeli grad pretvara u pozornicu i sve posjetitelje u aktivne sudionike otkačene zabave. Izlozi opatijskih trgovina, restorana i kavana tijekom tog vremena odjenut će ruho primjereno nekoj od prošlostoljetnih dekada – od swingerskih dvadesetih do ludih sedamdesetih i rockerskih osamdesetih – a uz glazbene programe na desetinama lokacija plesat će se i pjevati na terasama, na kupalištima, ali i glavnoj ulici koja će biti zatvorena za promet i otvorena za zabavu u subotu, 29. lipnja.

Velika retro fešta počet će u subotu 22. lipnja ispred Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“ u kojem će se tjedan dana svake večeri izmjenjivati vrhunski glazbenici: SuperCover Band u Blues Brother izdanju, The Doors Tribute Band, Vedran Ružić kvarter, Jed Beckers, Marko Lazarić & band, Whiteheads-i. U četvrtak, 27. lipnja priprema se veliki The Beatles Show u izvedbi čeških The Backwards, ali i nastupi niza odličnih bendova na drugim lokacijama – Dellboys će nastupiti na Slatini, Spart Jazz Trio na terasi Remisens Premium hotela Kvarner, DJ Ivo Heder na terasi Remisens Premium Grand hotela Palace.

Vrhunac osmodnevnog programa donijet će subota, 29. lipnja, koja će povezati svih desetak pozornica u gradu u jedinstvenu glazbenu priču koja će kulminirati tulumom do zore na Ljetnoj pozornici, pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom. Pred gradskom tržnicom nastupat će mađarsko-hrvatski rockabilly band Bourbon Hunters uz rockabilly jive radionicu, ispred hotela Paris zasvirat će Grooversi, pred Šporerom Disco Magic Band, a ispred TIC-a Gift band oživjet će magiju kojom su Depeche Mode, David Bowie, Inexs, Iggy Pop u trans bacali rasprodane dvorane i stadione. Na terasi Remisens Premium Heritage hotela Imperial oživjet će se vrijeme prohibicije uz Scifidelity Orchestra & DJ-a, a vrhunac „groznice subotnje večeri“ bit će najveća disco zabava uz DJ Miru Paušića i MC Šajetu na Ljetnoj pozornici, koja će početi u 23 sata, a završiti kad i najizdržljiviji napuste plesni podij.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci