Još nije kasno da razveselite svoje najdraže najukusnijim poklonom!
J

Sigurni smo da među našim čitateljima ima onih koji poklone kupuju zadnji čas, ali ne brinite i nama se to događa i zato imamo super preporuku za najukusnije poklone ispod bora – jer još nije kasno.

Posjetite prekrasan dućan Paške sirane na adresi Scarpina 3, pravu malu gastro oazu u centru Rijeke gdje možete pronaći svašta nešto lijepog i ukusnog za Vaše nepce. Nagrađivani sirevi u nagrađivanoj ambalaži, vrhunska vina, tartufi i suhomesnati proizvodi- sve na jednom mjestu.

Paška sirana je najstarija sirana na otoku Pagu. S njima je počela priča o PAŠKOM SIRU, najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru. Prvi su plasirali Paški sir na tržište, prvi mu dali etiketu, prvi ga poslali na natjecanja i dobili medalje za njega. Prvi su stvorili od Paškog sira brend za kojeg se danas zna ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu. Daleke 1946. godine osnovana je kao poljoprivredna zadruga, odnosno mala sirana koja je imala i matično stado ovaca. Kroz svoju povijest je prolazila kroz različite organizacijske oblike do 1992. kada nastaje dioničko društvo. Od male zadruge danas je to moderna tvrtka, izvoznica u zemlje EU i SAD. Paška sirana se bavi proizvodnjom sireva od ovčjeg i kravljeg mlijeka te proizvodnjom ovčjeg mlijeka i mesa. Godine 2008. izgrađen je novi pogon za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, djelomično financiran iz pretpristupnih fondova EU i agencije SAPARD. Novi pogon u potpunosti udovoljava europskim standardima i u njemu rade novi i najmoderniji uređaji za proizvodnju sireva.

Pašku siranu možemo slobodno nazvati “majkom paškoga sira” jer jedina ima više od 70 godina tradicije proizvodnje paškog sira.

Od njihove široke ponude izdvojili bi svakako kutijicu za Paški sir Premium koja je dobila nagradu za  NAJBOLJI DIZAJN HRVATSKOG PROIZVODA, CROPAK 2018. Zatim tu su Paškinjice, čokoladne praline s paškim sirom u elegantnoj kutijici, savršen poklon za posebnu osobu. Dalmatinac Premium i Pagus Premium, njihovi legendarni sirevi u također predivnim pakiranjima. Kupnjom proizvoda Paške sirane kupujete Hrvatsko. Sirevi Paške sirane- uvijek kad je bitno!


DELIKATESNA TRGOVINA PAŠKA SIRANA,

SCARPINA 3, RIJEKA (BLIZINA GRADSKE KNJIŽNICE)

PAŠKA SIRANA

PAŠKA SIRANA FACEBOOK

Foto: Paška Sirana

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci