Još 8 dana do proljeća, riješite se tereta i dočekajte ga puni elana!
J

Iako znamo da je prvi dan proljeća 21. ožujak, ono će službeno ove godine na naša vrata pokucati večer ranije,  20. ožujka u 23 sata. Proljeće je mnogima jedno od najdražih i najljepših godišnjih doba. Priroda se budi i dobiva prekrasne boje. Dani postaju duži i sve više se veselimo boravku na otvorenom. Životinje se bude iz zimskog sna, ljudi su veseliji i sve je nekako ljepše. Još nas samo nekoliko dana dijeli od proljeća, a zašto ga ne bi dočekali spremni i puni elana kako bi mogli nesmetano uživati u prekrasnoj prirodi. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da se riješite tereta i dočekate proljeće puni energije.

Unesite više biljaka

Na proljeće se priroda budi i zato je pravo vrijeme da i u svoj dom unesete više biljaka koje će osvježiti vaš prostor. Za biljke se nije teško brinuti sve što njima treba je malo vode i sunca, a u zamjenu za to vama će pokloniti prekrasan ambijent i ugođaj.

Proljetno čišćenje

Proljetno čišćenje nije nam strani pojam, ali bitno je da napravite generalku. Sredite ormare, riješite se starih stvari koje samo skupljaju prašinu, uredite svoj prostor od vrha do dna, nakon toga osjećat ćete se odlično.

Nahranite dušu

Često ponavljamo da je vrijeme za vas vrlo važno i zato ne zaboravite na sebe i svoje potrebe te barem jednom tjedno odvojite vrijeme za ono što vi volite.

Fokusirajte se na svoje tijelo

Prve zrake sunca pozivaju nas da se više krećemo i budemo na otvorenom, a s time i vježbanje lakše dođe. Fokusirajte se na svoje tijelo, krećite se, šetajte, vježbajte i dočekajte proljeće puni energije.

Ne čekajte da nešto pronađe vas

Nemojte čekati, ponedjeljak, prvi u mjesecu ili novu godinu. Djelujte!

Raskinite odnose koji vam ne donose ništa dobro

Iako ovo neće biti lako, ali prijatelji zbog kojih se osjećate loše nisu vam prijatelji. Dobro razmislite o svojim odnosima i fokusirajte se na ono dobro i pozitivno.


Foto: Pixabay

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci