Jeste li čuli za Adventura Šibenik, jedini plastic free advent u Hrvatskoj?
J

Adventa po Hrvatskoj nikad dosta! Obožavamo tu atmosferu i kako svaki grad nudi nešto divno i nešto posebno. Energija, veselje, radost i ljubav, to je ono što nam uvijek treba. 

Nakon Rijeke, Istre, popularnog Zagreba, spustimo se malo niže u Dalmaciju i šarmantnog Šibenika. 

Šibenski božićni sajam Adventura jedan je od omiljenih događanja u Šibeniku. Park Roberta Visianija u središtu grada zauzima poseban blagdanski šarm i postaje glavno okupljalište Šibenika i njegovih gostiju.

Otvoren je od 3.12. pa sve do 1.1. 2022. 

U Adventuri možete pronaći bogatu gastronomsku ponudu s posebnim naglaskom na domaće proizvode. Bravo Adventura! 

Čekaju vas 12 kućica punih mirisnih i toplih iznenađenja! Osim tradicionalne blagdanske ponude – bakalara, kobasica, bunceka i variva, u Đardinu će se i ove godine uživati u širokom izboru ”street food” delicija, pa će nas uz pecalice, češnjovke, kruh ispod peke, džem od kapule, čekati i pečenica i jaja u tortilji, grah s kobasicom; popularni buncekebab, ali i sarmburger; naći će se još i jelenjih i veprovih kobasica, šibenskih luganiga, različitih vrsta burgera, pivskih juha u zapečenom kruhu, pršuta i sira umotanog u pispalj, a sve to moći će se zasladiti, osim tradicionalnom ponudom fritula i palačinki i kultnih mini-palačinki – picco puffova i još pokojom delicijom! Uz kuhano vino, posjetitelje očekuje bogat izbor raznih pića te craft piva.

Osim toga, za vrijeme Adventure u parku Roberta Visianija organiziran je bogat glazbeni program u kojem se nalaze neki od najpoznatijih domaćih izvođača, dakle zabave neće nedostajati.

Ono što je zaista pohvalno i inovativno je činjenica da je Adventura jedini božićni sajam bez plastičnih masa u Hrvatskoj, što znači da uopće nema plastične ambalaže.

,,Flora Dalmatica” središnja je dekoracija ovogodišnje Adventure. 

Ukoliko ove blagdane ne ulovite vremena za posjetiti Šibenik, uživajte u prekrasnim fotografijama s Adventure!

Izvor: Visit Šibenik 

Foto: Facebook/ Adventura Šibenik Instagram/ @idemo_do_grada @lokas.marko @adventurasibenik

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci