“Jedna noć u Kostreni”, bajkoviti festival koji je ispunio sva očekivanja!
"

          Prvo izdanje festivala oduševilo brojnu publiku

Prvo izdanje novog festivala „Jedna noć u Kostreni“ doista je bila noć za pamćenje s čime će se, vjerujemo, složiti i mnogobrojna publika koja je ispunila lučicu Podurinj do posljednjeg mjesta i uživala u prekrasnoj glazbenoj večeri.

Festival čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, odmah je dobio svoje poklonike i već u svojem prvom izdanju privukao brojna poznata imena hrvatske estrade. Kostrenom su odzvanjali taktovi brojnih uspješnica koje su praćeni Infinity Band Croatia Orchestrom izvodili Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin i Mići Boduli, a kao poseban gost iznenađenja nastupila je Andrina Frleta izvevši skaldbu s kojom je osvojila nagradu ocjenjivačkog suda na netom završenom Splitskom festivalu. Napomenimo kako je festivalska večer započela izvedbom skaldbe “Kostreno, draga Kostreno” koju je klapa Baladur izvela s posebne lokacije u lučici, a nakon toga je publika pljeskom pozdravila i stihove pjesme “Kad dojdeš, da najdeš” koju je uz glazbenu pratnju pročitala sama autorca Branka Kržik Longin, pjesnikinja koja je o Kostreni napisala nenadmašne stihove.

Voditeljski dio festivala sjajno su odradili nadahnuti Jelena Glišić i Robert Ferlin, koji su se savršeno uklopili u ovu jedinstvenu i emotivnu večer, održanoj u posebnom ambijentu kojeg je veličanstveno scenografski upotpunio loger Nerezinac, brod muzej koji je za ovu posebnu prigodu doplovio iz Malog Lošinja.

Sudeći prema reakcijama i komentarima publike i ova će kostrenska noć, baš poput one koja ja opjevana, ostati još dugo u sjećanju svima koji su bili dijelom premijernog izdanja. Na pozornicu i u sjećanje publike vratile su se neke stare skladbe poput one koju je izvodila klapa Trabakul “Kostreno moja”, a koju je ovoga puta izvela klapa Baladur, no ipak je posebnu emociju kod publike izazvala neslužbena primorska himna Del tebe koju je izveo Mario Lipovšek Battifiaca uz pratnju klape Baladur ,dok je publika posebnim pljeskom nagradila autore te skladbe Zlatana Marunića i Roberta Grubišića. Svi izvođači su dobili veliki pljesak odlično raspoložene publike, većina ih je pljeskom pozvana na još jedan pozdrav, a veliko finale bile su izvedbe skladbe “Jugo” koju su izveli Giuliano i Mario Lipovšek Battifiaca, te vječnog šlagera “Jedna noć u Kostreni” kojeg je izveo Dino Antonić, a na pozornici su mu se pridružili svi izvođači, što je bila doista sjajno finale ove jedinstvene kostrenske večeri. Publici se nije išlo kući te je odlučila ostati, zapjevati i zaplesati uz klapu Baladur, što je samo još jedan pokazatelj da je Kostrena dobila itekako važno, veliko i poželjno događanje.

 “Jednu noć u Kostreni” organizirali su Turistička zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.

Organizatori se nadaju da će festival postati tradicionalan i tijekom godina stvoriti bazu lijepih skladbi o Kostreni i kreirati glazbenu razglednicu kao jedinstven zvučni suvenir. A upućena poruka s pozornice “Vidimo se dogodine”, već sad je poziv izvođačima i publici na novi sastanak…

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci