zadnje objave

Jan Bolić u Teatru održao promociju romana ”Štakori”

Jan Bolić, mladi riječki pisac, nedavno je u poznatom Teatro Lounge Baru predstavio svoj najnoviji roman ”Štakori”.

Mnogi su se okupili na predivnoj terasi pored HNK Zajc i uživali u razgovoru s Janom.

”Beskrajno vam hvala na dolasku! Učinili ste tu večer posebnom i sve je bilo onako kako sam zamislio!” poručio je Jan nakon održane promocije.

Cacao se pobrinuo da nitko od posjetitelja ne ostane gladan, pa su tako napravili slatke Muffine sa zelenom kremom nadahnuti naslovnicom knjige.

Na promociji su od sugovornika sudjelovale urednica Sandra Pocrnić Mlakar, dizajnerica Tanja Prokop i Tihana koja stoji iza bloga Knjigožderonja.

Jan se na svom Facebook profilu zahvalio svima onima koji sudjeluju u njegovom stvaranju.

”Vi ste moja najveća podrška! Hvala vam što čitate i kupujete knjige te podržavate moj rad!”

Roman ”Štakori”

Inspektor John Monroe u Rijeci. U kišnoj noći na sporednoj cesti u Matuljima pronađene su na rubu šume dvije teško pretučene djevojke – jedna još živa, a druga podlegla ozljedama. Objema je u krvi pronađen heroin i rufinol, droga za silovanje. Slučaj preuzima inspektor John Monroe, Amerikanac koji je došao raditi u Rijeku, grad u kojem je kao dječak provodio ljeta. Nakon još dva smrtna slučaja povezana s ubojstvom djevojke, detektiv Monroe slijedi trag koji ga vodi do rasvjetljavanja događaja te kobne noći u ozloglašenom klubu Night. Tragovi upućuju da je ubojica snažan muškarac sa seksualnim fantazijama koji gubi kontrolu…

U svom drugom romanu, Jan Bolić zalazi u podzemlje lučkoga grada i spisateljskom maštom kombinira rizična ponašanja koja zapaža u stvarnosti – mladost je neobuzdana u noćnim provodima, droga je lako dostupna, prostitucija raširena, beskućnici noće u golemim i devastiranim industrijskim pogonima, zbog bijede nesretnici za novac čine sve, dok korupcija pojedincima omogućuje nedodirljivost i zaštitu, iako zbog svojih slabosti postaju opasni za društvo.

Jan Bolić u svom se drugom kriminalističkom romanu donosi priču iz mračnog podzemlja lučkog grada. Naturalističke slike nasilja i zapuštenih dijelova grada pokazuju da je Jan Bolić pisac snažne imaginacije, koji vjerno oslikava socijalnu patologiju i protagoniste s društvenog dna, kao i dvojbe svog junaka i njegove trenutke slabosti. Drugi roman o inspektoru Johnu Monroeu za ljubitelje krimića donosi još više akcijskih scena i nasilja, no Jan Bolić prema djeci i najslabijima zauzima zaštitnički stav i u katarzičnom raspletu kažnjava krivce.

Roman „Štakori“ je fikcija za koju je crna kronika poslužila kao inspiracija i svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Rijeka kao kulisa radnje zanimljiva je svima s našeg područja koji čitaju knjigu pa tako pronađu poznata mjesta kao što su Hilton Costabella, Hartera i upravo Teatro koji je omiljeno mjesto uspješnom detektivu.

Više o romanu saznajte ovdje.

Foto: Igor Popović

Povezani članak – JAN BOLIĆ ĆE DANAS U TEATRU ODRŽATI PROMOCIJU ROMANA ”ŠTAKORI”

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
109PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE