Jak imunitet osnova je zdravog života
J

Iako je zdrav život i tjelesna aktivnost nešto što se stalno naglašava i stavlja na prvo mjesto, u zadnje je vrijeme sve više naglasak upravo na tome. Zdrava hrana i općenito vođenje brige o sebi i svom zdravlju trebalo bi biti u fokusu svakog od nas jer sve to skupa vodi jačanju našeg imuniteta i samim time stvaranjem obrana od razno raznih bolesti. Danas vam tako donosimo odlične proizvode koji će vam pomoći u izgradnji imuniteta i pomoći da ovo prijelazno razdoblje između zime i proljeća prođe u znaku zdrave i aktivne svakodnevice.

ARKOROYAL MATIČNA MLIJEČ 1500 MG 

Cijena: 192,20 kn / pakiranje od 20 ampula – dostatno za 20 dana

https://arkopharma.hr/proizvodi/linije/arkoroyal/arkoroyal-gelee-royale-bio-1500-mg/

https://www.facebook.com/arkopharma.hrvatska/

Arkoroyal® BIO Matična mliječ 1500 mg u pojedinačnim dozama sadrži organski med i vrhunsku organsku matičnu mliječ, blago prirode. Zajamčeno je bez bojila, konzervansa i alkohola. Izvrsna je u vrijeme sezonskih bolesti te promjena godišnjih doba. Ekološko pčelarstvo je oblik proizvodnje i prerade s prijateljskim pristupom prema okolišu, dobrobiti pčela i bioraznolikosti. To je jamstvo prirodne i autentične kvalitete. Ovaj proizvod možete koristiti više puta godišnje, osobito tijekom izmjene godišnjih doba.

RADOŠEVIĆ SVJEŽA MATIČNA MLIJEČ

                                             Cijena: 570,OO kn / pakiranje od 35 g – dostatno 30 dana i 1200 kn / pakiranje od 3 kom po 35 g – dostatno za 90 dana [2+1 GRATIS]

https://www.pcelarstvo-radosevic.hr/maticna-mlijec

Matična mliječ je jedna od tri vrste mliječi koje nastaju kao proizvod lučenja posebnih žlijezda (hipofaringealne i mandibularne) mladih pčela (Apis mellifera L.) radilica starih tek 5 -15 dana. Njome one hrane maticu i ličinke. Matična mliječ je koncentrat životno važnih nutrijenata, a posjeduje i vrlo visoku biološku aktivnost. Ovisno o vrsti mliječi, razvijaju se radilice, trutovi ili matice. Hranjenje se obavlja s tek izlučenom mliječi koja se pri tome u cijelosti upotrijebi te se ne pohranjuje kao drugi pčelinji proizvodi. Ličinke radilica i trutova hrane se matičnom mliječi samo prvih par dana svoga razvoja, dok je ličinke matica imaju u izobilju tijekom cijelog svog života. Zanimljivo je da su ličinke radilica i matice istog genotipa, ali da po završetku razvoja imaju različite fenotipove. Stoga, usprkos činjenici da matice mogu nastati iz svih ženskih jajašaca, one se ipak razvijaju samo iz onih ličinki koje se hrane matičnom mliječi. Složenim mehanizmima unutar košnice u mladoj se ličinki potiče niz hormonalnih djelovanja i biokemijskih reakcija koje je na kraju pretvaraju u „pčelinju kraljicu”. Iz toga proizlazi da različitom prehranom iz „istog materijala” nastaju radilica i matica koje se razlikuju u nekoliko vrlo bitnih obilježja. Razvoj matice traje kraće nego radilica, a konačna tjelesna masa joj je pri tome i za 60% veća od tjelesne mase radilica. Životni vijek pojedinih članova pčelinjeg društva (matica, radilica, trut) također se značajno razlikuje. Radilica živi nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci (ovisno o godišnjem dobu) dok matica živi nekoliko godina, a tijekom sezone u povoljnim pašnim uvjetima može položiti do 2000 jajašaca dnevno što je izuzetno veliki napor za organizam.

HUG YOUR LIFE BETA GLUCAN COMPLEX 1+1

Cijena: 339,00 kn / 2 pakiranja po 60 kapsula = 120 kapsula, [1+1 GRATIS]

https://hugyourlife.eu/proizvod/beta-glucan-c3-complex/

https://www.facebook.com/HugYourLife/

Beta glukan je složena molekula polisaharida koja se najčešće dobiva iz staničnih stijenki kvasca (Saccharomyce scerevisiae), a u prirodi se može naći i u nekim jestivim gljivama (reishi, čaga, shiitake, maitake), žitaricama (zob i ječam) i određenim vrstama algi. Općenito se može reći da beta glukani pojačavaju prvu „liniju obrane“ organizma.  Beta Glucan complex je jedinstven proizvod na tržištu koji omogućava korištenje sinergijskog učinka biološki najaktivnijeg oblika beta-(1,3/1,6)-D-glukana, vitamina C, vitamina D, folne kiseline, selena, cinka te ekstrakata korijena kurkume i lista masline (oleuropeina).

YASENKA IMUNO BC PLUS

Cijena: 165,00 kn / pakiranje od 30 kapsula

https://www.yasenka.hr/proizvod/imuno-bc-plus/

https://www.facebook.com/yasenkahealth/

Imuno BC PLUS kapsule sadrže visokopročišćeni beta-(1-3/1,6)-D-glukan izoliran iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae, vitamin C, cink, koenzim Q10 i ekstrakt korijena ginsenga. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.Vitamin C ima ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, noktiju, kože i vida.

Imuno BC plus kapsule uzimaju se kao pomoć funkciji imunološkog sustava te ih se preporučuje uzimati u trajanju od 2 do 3 mjeseca.

PREMIUM GREEN IMMUNO COMPLEX

Cijena: 128,00 kn / pakiranje od 30 kapsula za 15 dana korištenja

https://www.premiumgreen.hr/immuno-complex-s20

https://www.facebook.com/PremiumGreen.hr/

Immuno Complex sa svojom kombinacijom sastojaka može nam pomoći da se naš organizam lakše nosi sa svakodnevnim izazovima uzrokovanim okolišnim čimbenicima. Namijenjen je svima koji žele očuvati zdravlje. Osobama kojima je važno održati normalnu funkciju imunološkog sustava. Onima koji osjećaju nedostatak energije kao i onima koji svakodnevnom prehranom ne unose dovoljno vitamina i minerala.  Immuno Complex sadrži prirodni sastojak EpiCor®, cjeloviti suhi, nepročišćeni fermentat kvasca Saccharomyces cerevisiae. Sastav Immuno Complexa smo upotpunili dodatkom vitamina i minerala poznatih po svojim antioksidativnim svojstvima, vitaminom C, cinkom i selenom, te vitaminom D.

RADOVAN PETROVIĆ APICOMPLEX S VITAMINOM C ZA IMUNITET

Cijena: 132,00 kn / pakiranje od 450 g

https://radovanpetrovic.com/proizvod/apicomplex-petrovic-vitamin-c-za-imunitet-450gr/

https://www.facebook.com/medpetrovic.hr/

Apicomplex  s vitaminom C za imunitet je Petrovićev najpoznatiji proizvod već više od 50 godina koji u potpunosti potvrđuje izreku žličica meda je žličica zdravlja! Velika količina prisutnog cvjetnog praha koji sadrži obilje vitamina i minerala, aminokiseline i enzime, djeluje stimulirajuće na organizam, te potiče njegov razvoj i samoobranu od infekcija. Izuzetna učinkovitost postiže se apsorpcijom svih aktivnih sastojaka u organizam prirodnim putem kao kod svakodnevne prehrane, a med se može koristiti vremenski neograničeno razdoblje. Vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, utječe na smanjenje umora i iscrpljenosti, dodatno obogaćuje ovaj proizvod i upotpunjuje njegov blagotvoran učinak na imunološki sustav.

ENER PLUS NONI  ampule

Cijena: 136,00 kn / pakiranje od 15 ampula po 10 mg

https://www.mojaljekarna.hr/imunitet/439-ener-plus-noni.html

https://www.facebook.com/BiosLine/

Sadrži med i matičnu mliječ, sok ploda datulje (bogat mikronutrijentima), sok ploda aronije(antioksidant), sok klica riže(bogat vlaknima, vitaminima i mineralima, enzimima), korijen Eleutherococcusa – sibirski ženšen (ekstrakt je određen na osnovu 0,4% eleuteroksida B+E) koji djeluje protiv umora i stresa te ima adaptogeno djelovanje; sadrži i sok nonija (Morinda Citrifolia) koji ima izrazito imunostimulirajuća svojstva, tonizira tijelo.

PREPORUKA: Odlične antikancerogene osobine. Preporučuje se i za oporavak nakon bolesti. Odličan je kod pada energije i lošeg pamćenja te poboljšava fizičke i mentalne performanse.

B!TONIC ORANGE IMMUNE 

Cijena: 167,87 kn / pakiranje od 60 kapsula

https://btonic.hr/products/orange-immune

https://www.facebook.com/btonic.hrvatska/

B!TONIC® Orange Immune je kombinacija prirodnih sastojaka različitog bilja u cilju podrške vašem imunitetu. Svi sastojci su pomno odabrani kako bi se postigla maksimalna učinkovitost i apsorpcija svih potrebnih nutrijenata u organizam za kontinuirano jačanje vašeg imuniteta. B!TONIC® Orange Immune kapsule su kombinacija biljnih sastojaka dobivenih iz ekstrakta đumbira, vitamina C iz acerole te vlakana inulina u kombinaciji s mineralom cinkom. Ova nova i jedinstvena kombinacija podržava zdravu funkciju imunosnog sustava. Također, dodana prebiotička vlakna inulina osiguravaju hranjive tvari potrebne da bi se ojačalo zdravlje crijevne flore. To u konačnici omogućuje bolju apsorpciju vitamina i minerala u organizamu i njihovu podršku našem imunitetu.

DEA FLORES ULJE CRNOG KIMA

Cijena: 198,00 kn / pakiranje od 100 ml i 118,00 kn / pakiranje od 50 ml

https://deaflores.com/crni-kim-organsko-ulje

https://www.facebook.com/DeaFloresOfficial/

Dea Flores ulje crnog kima dobiva se hladnim prešanjem sjemenki iz organskog uzgoja. Zbog preko 100 aktivnih sastojaka koji blagotvorno utječu na zdravlje, prije svega nezasićenih masnih kiselina, crni kim je neophodan za naš imunološki sustav. Pomaže, kako je dokazano, kod alergijskih bolesti u otprilike 70% svih pacijenata. Redovito uzimanje crnog kima pokazalo se najbolje kod gripe, alergijskog rinitisa, ljetne prehlade. Ima zaštitnu funkciju protiv raka i dijabetesa. Koristan je kod ekcema, ušljivosti, kožnih gljivica, svraba, psorijaze, neurodermitisa, bolova u zglobovima, vegetativne iscrpljenosti.

MANUKA MED MGO400+

Cijena: 619,00 kn / 500 g – cca 100 porcija i 389,00 kn / 250 g – cca 50 porcija

https://manukamgo.hr/mgo-400-manuka-med/

https://www.facebook.com/ManukaMedHrvatska/

Novozelandski Manuka med poznat je diljem svijeta kao jedna od najcjenjenijih namirnica iz prirode.
Rezultati znanstvenih istraživanja potvrdili su da je metilglioksal jedan od ključnih spojeva koji se prirodno nalaze u novozelandskom Manuka medu.
Metilglioksal u visokim razinama pronađen je samo u nekim Manuka medovima. Usporedna ispitivanja pokazuju da sve ostale vrste meda testirane diljem svijeta imaju nisku razinu metilglioksala u rasponu od 0 do 5 mg/kg, dok naš MGO™ Manuka med sadrži visoku razinu metilglioksala u rasponu od 100 do 800 mg/kg. „MGO™ 400+ Manuka med“ – znači da med sadrži najmanje 400 mg metilglioksala po kilogramu proizvoda.

Uz ove proizvode nikakve zdravlje je svakako zajamčeno, a kao u svemu tako i u brizi za sebe i svoje zdravlje potrebna je dosljednost i stjecanje zdravih navika koje nam nesvjesno, s vremenom prijeđu u rutinu.

Foto: Web stranice Arkopharma laboratoires, Radošević obiteljsko pčelarstvo, Premium Green, Radovan Petrović, Yasenka, Online Ljekarna Coner, Btonic.hr, Aromatherapeutic Dermocometics, Manuka Health 

Pripremila Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci