J. K. Rowling ima knjigu koja je apsolutni bestseler. Super štivo za prosinac!
J

Božićna knjiga godine iz pera slavne J. K. Rowling – Božićni Praščić

Zamislite svijet gdje se igračke oživljavaju i kreću u pustolovinu punu čuda! „Božićni Praščić“ nije samo još jedna priča za blagdane. Ovo je toplo, srčano putovanje malog dječaka Jacka koji je spreman učiniti sve za svog najboljeg prijatelja. Od slavne autorice koja je očarala milijune dolazi priča koja će vas nasmijati, rasplakati i podsjetiti na pravu magiju Božića. Savršena knjiga za poklon cijeloj obitelji! Pridružite se Jacku i otkrijte čaroliju „Božićnog Praščića“ čiji prijevod na hrvatski potpisuje Vesne Valenčić.

Otkako je ova knjiga prvi put objavljena u Velikoj Britaniji 2021. godine, postala je apsolutni bestseler i jedna od najprodavanijih knjiga u povijesti – samo u prvom tjednu prodano je više od 60 000 primjeraka!

Iz pera jedne od najvećih spisateljica na svijetu stiže ova topla, uzbudljiva priča o dječaku koji neće stati dok ne spasi one koje voli. Uz očaravajuće ilustracije nevjerojatno popularnog Jima Fielda, Božićni Praščić blagdanski je klasik za cijelu obitelj.

„Topla priča slavne spisateljice koja će svakog mladog čitatelja ovog Božića odvesti u čaroban svijet mašte“, izjavio je urednik knjige Vid Jakša Opačić.

RADNJA:

Jack obožava svoju igračku Dar Para. DP je oduvijek bio uz njega – kroz sito i rešeto. Ali jednog Badnjaka dogodi se nešto stravično – DP nestane.

No Badnjak je noć za čuda, noć za izgubljene slučajeve i noć kad sve puca od života … pa tako i igračke. Zato se Jack i Božićni Praščić (dosadna zamjena fantastičnog DP-a) otisnu na nevjerojatno putovanje kroz čarobnu Zemlju Izgubljenih. Uz pomoć pričljive Ručalice, hrabrog Kompasa i krilate Nade dat će sve od sebe da spase Jackovoga najboljeg prijatelja iz ralja nezasitnog Luzera…

J. K. ROWLING autorica je sedam knjiga o Harryju Potteru prodanih u više od 500 milijuna primjeraka, prevedenih na više od 80 jezika i prema kojima je snimljeno osam izrazito uspješnih filmova. Također je napisala tri kratke serije knjiga za dobrotvorne svrhe, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći“, koje su nadahnule novu seriju filmova. Priča o odraslom Harryju nastavljena je u kazališnoj predstavi „Harry Potter i ukleto dijete“, koju je J. K. Rowling napisala u suradnji s dramskim piscem Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem. Godine 2020. vratila se pisanju za mlađu djecu bajkom The Ickabog, koju je u početku besplatno objavljivala na internetu u vrijeme zatvaranja tijekom pandemije, a poslije je, po objavljivanju tiskane verzije, sav autorski honorar donirala svojoj dobrotvornoj zakladi Volant, za pomoć ranjivim skupinama na koje je utjecala pandemija bolesti COVID-19. J. K. Rowling dobitnica je mnogih nagrada i pohvala za svoje pisanje, uključujući i one za njezinu detektivsku seriju napisanu pod imenom Robert Galbraith. Kroz zakladu Volantpodupire niz humanitarnih ciljeva i utemeljiteljica je međunarodne dobrotvorne organizacije Lumos, koja se zalaže za reformiranje skrbi za nezbrinutu djecu. Otkako zna za sebe, J. K. Rowling željela je biti književnica te je najsretnija kad se nalazi u sobi u kojoj izmišlja priče. Živi u Škotskoj sa svojom obitelji.

JIM FIELD svoju je karijeru počeo kao dizajner likova i voditelj animiranja radeći na glazbenim spotovima i reklamiranju. Sad je višestruko nagrađivan uspješni ilustrator serija dječjih knjiga, uključujući „Oi Frog!“, „The Lion Inside“ i „Rabbit and Bear“. Također je ilustrirao priče autora Michaela Morpurga i Davida Baddiela. Stvorio je i „Monsieur Roscoe“, vlastitu seriju dvojezičnih slikovnica. Njegove su knjige objavljene diljem svijeta i prevedene na više od 30 jezika. Odrastao je u engleskom Farnboroughu, a sada sa suprugom i kćeri živi blizu Pariza.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Željka iz Crikvenice stoji iza Instagram profila Knjige za um, a mi stojimo iza intervjua.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci