Izdvojili smo tri teksta s portala Žene i novac za savršeni uvod u mjesec ožujak

72

Dobro i kvalitetno štivo uvijek je dobrodošlo. Ako iz tog štiva i tekstova možemo puno naučiti, onda nam odmah idu na listu naših omiljenih adresa kojima se uvijek rado vraćamo. Jedna takva nosi naslov „Žene i novac“. Radi se o portalu koji je osnovan u srpnju 2019. godine, a iza kojega stoji Kristina Ercegović. Cilj portala je „promijeniti Hrvatsku te osvijestiti žene što je financijska pismenost, zašto je vrlo važno biti financijski neovisna o partneru te kako uopće kvalitetno upravljati novcem iz mjeseca u mjesec.“

Iako relativno nov, portal je u kratko vrijeme privukao mnogo čitatelja čiji broj iz dana u dan raste, a samo jedan pogled na teme kojima se bave, zapravo ni ne čudi. Relevantno, aktualno i realno – time bismo mogli opisati tematiku njihovih članaka i njihovog rada zbog čega smo odlučili izdvojiti tri članka za koja smatramo da predstavljaju odličan uvod i savršenu podlogu pomoću koje možemo ući u mjesec ožujak i prepustiti se novim iskustvima i jednom drugačijom stranom viđenja stvari.

Zašto je dobro prestati se skrivati i biti samozatajna? Kako pobijediti introverta u sebi i izaći iz „ormara“? (https://www.zeneinovac.com/zasto-je-dobro-prestati-se-skrivati-i-biti-samozatajna-kako-pobijediti-introverta-u-sebi-i-izaci-iz-ormara/ – autor: Kristina Ercegović)

Kad smo samozatajne, mi zapravo očekujemo da ljudi čitaju naše misli i da sami zaključe čime se mi bavimo i valjda da pogode kako im možemo riješiti problem. Inače marketing i prodaja nisu ništa drugo nego informiranje tržišta o tome što nudimo i kako kupcima rješavamo neki problem. Pa kad to znamo, od čega i zašto bježati?

Nitko neće doći – zašto je mentalna higijena važnija od fizičke? (https://www.zeneinovac.com/nitko-nece-doci-zasto-je-mentalna-higijena-vaznija-od-fizicke/?fbclid=IwAR1DyLDy3opDxUrZ3YVhQt41T3Jlf99IsrELK2-L9_-hO07slRq-oB-MKb8 autor: Iva Mladenić Radošević)

Najvažnija stvar na svijetu je ta da ti glava bude posložena! A to znači da moraš naučiti osnove mentalne higijene. Jer možeš ti prati ruke pedeset puta dnevno i zube isto toliko, ali kada te pukne anksioznost ili depresija, ni zubi ni ruke ti neće pomoći. Nećeš ustati iz kreveta jer te ta higijena neće podići. Podići će te um. I samo on. Uvijek on. I to posložen um.
A posložiti ga.. E, to ja ne mogu napraviti za tebe. Ni tvoja mama ili tvoj partner. Ni Oprah, Bill Gates, Mate Rimac
.

Empatija kao dvosjekli mač – sebičnost ili nešto drugo? (https://www.zeneinovac.com/empatija-kao-dvosjekli-mac-sebicnost-ili-nesto-drugo/fbclid=IwAR33mlSYagJSrPi3wgC1Nq8cNHHFIE8fnLDBsFhahbIQ4cF2RIIUjqYm8n8 – autor: Danijela Tonković)

Empatija je sama po sebi je divna osobina, ali i dvosjekli mač. Empatiju treba znati dozirati inače postaje, usudit ću se reći, pogubna za sve koje ona svojim pipcima obuhvati. Ponajviše za onog koji je nosi, naravno. Pretjerana empatičnost dovodi u suštini iskrenu osobu do neiskrenosti jer joj ne dozvoljava da kaže da ne želi biti tu gdje je, da ne želi raditi s tim kolegom ili kolegicom jer joj naprosto ne odgovara, da ne želi raditi vikendom, da ne želi baš sad o nečemu razgovarati, da ne želi podijeliti pola marende, da želi, evo baš sad, biti sama i ne želi na tu kavu, ne zato što nema vremena i drugi izgovori nego ne želi i pustite ju na miru.

Inspirativne tekstove volimo, odličan su vjetar u leđa u onim trenucima kada ne znamo što sljedeće napraviti, kada padnemo i kada ne znamo kuda. Tada i jedna prava riječ, pravi tekst ili jedna rečenica puno znači. Dobra je vijest da je portal „Žene i novac“ mjesto na koje se uvijek možete vratiti znajući da ćete baš uvijek naći ono što vam treba i da će vas baš to gurnuti barem jedan mali korak naprijed.  

Izvor: Portal „Žene i novac“