Iz ateliera hrvatskih dizajnera: Saznali smo više o domaćem brendu Klikica
I

Iza brenda Klikica krije se Kristina Videk koja nam dolazi iz Bedekovčine iz Zagorja. Kreativan rad je uvijek bio dio njezinog života i od malena je kreirala, šivala i izrađivala stvari za sebe. Kada nije znala što odjenuti, iako joj je ormar, kao i mnogim drugim ženama, bio prepun, ona bi si sama sašila outfit. To je izazvalo pozitivne reakcije njezinih bližnjih i prijatelja pa je radove krenula objavljivati online te počela izrađivati modne dodatke i odjevne predmete za druge. Kako i sama Kristina kaže sve je krenulo iz dječje igre, a njezina kreativnost nastavila se razvijati kroz srednju školu u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, a završna destinacija bila je diploma modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Danas ćemo vam otkriti više o njezinim modnim počecima, brendu i željama za budućnost.

Draga Kristina, dobro na došli na Stiluetu, kako je započela vaša modna priča, zašto ste se odlučili osnovati vlastiti brend?

Oduvijek sam izrađivala sve i svašta, a najviše sam se pronašla u izrađivanju ruksaka i torbi. Htjela sam dodatan posao uz stalni posao i tu mi je sinula ideja da bih mogla kućni budžet popuniti radom koji zapravo nije rad kad u njemu uživaš.

U potpunosti se slažemo, što sve možemo pronaći u vašem asortimanu?

Možete pronaći ruksake, bucket torbe, toaletne torbice. Svakako i nešto odjeće. Planiram izrađivati i klasične platnene torbe kao i kompliciranije ruksake. Jednostavno kako imam inspiracije tako izrađujem stvari.

Koliko vremena je potrebno za izradu jedne torbe, koje tehnike izrade i materijale koristite?

Za jednu torbu potrebno je od sat vremena nadalje. Sve ovisno o trenutnom raspoloženju i inspiraciji. Volim kad su stvari unikatne i ne volim ponavljati modele. Volim da svaka žena ima nešto posebno jer su i same posebne svaka na svoj način. Proces izrade ruksaka kreće s potragom za materijalima. Radim s raznim materijalima, a volim razne dezene, cvjetne uzorke, boho stil i šarolikost boja.

Kada radimo što volimo, ništa nam nije teško ali ponekad nam nedostaje inspiracije, gdje vi pronalazite svoju?

Inspiraciju pronalazim oko sebe, u godišnjem dobu. Najproduktivniji su mi proljeće i jesen, to su doba kada uživam u prirodi i jednostavno inspiracija dolazi sama od sebe. Ideje crpim iz sebe, iz onog što bih ja željela u tom trenutku nositi. S obzirom na to da se to mijenja iz dana u dan, ideja nikada ne nedostaje.

Kome su namijenjeni vaši proizvodi i gdje ih možemo za sada pronaći?

Teško i je zapravo opisati Klikica djevojku, mislim da to može biti svaka kojoj se sviđa moja odjeća i ruksaci, bez obzira na dob. Proizvodi se mogu naći na Instagramu i Facebooku, a web stranica je u izradi.

Veselimo se vidjeti što nam spremate u budućnosti, možete li nam otkriti vaše planove i želje?

Plan i želja je da iz realiziram web stranicu. Da prodajem putem ostalih web shopova. Da češće viđam Klikice stvari po ulicama.


Kratko, skromno i jednostavno, Kristina je pravi primjer da kada radiš ono što voliš ništa ti nije teško ali ni da inspiracije i ideja ne nedostaje. Ovim putem joj želimo sve najbolje u daljnjem radu, a za sada je možete pratiti na Instagram i Facebook stranici.


Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci