Iz ateliera hrvatskih dizajnera – ideje za novogodišnje outfite
I

Božićna groznica pomalo prolazi, a mi se nadamo da ste se svi lijepo proveli u krugu obitelji i prijatelja i uz fine zalogaje. Ipak još nije vrijeme za odmor jer ispred nas je i najveći te upravo onaj posljednji tulum u 2018. godini – Novogodišnja noć. U ovoj noći sve je dopušteno, šljokice, traper, šarenilo i blještavilo, jer ovo je savršena noć za eksperimentiranje raznolikim uzorcima i materijalima.

Kako bi vam olakšali potragu ili vas barem malo inspirirali mi smo pronašli nekoliko savršenih komada u kojima ćete zablistali u novogodišnjoj noći.

Sally atelier na čelu s Džanom Ravlić uvijek je prepun predivnih kreacija i još ljepših boja, a trgovine u Užarskoj ulici u centru Rijeke i u Tower centru (Janka Polića Kamova 87) jedne su od najpoznatijih modnih adresa u našem gradu. Sa preko 30 godina iskustva i tradicije, Sally atelier omiljen je među Riječankama koje ga vrlo rado posjećuju jer u njemu mogu pronaći kreacije za svoje dnevne, ali i svečane prilike.


ELFS

Iza ELFS brenda kriju se dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica koji su diplomirali dizajn na TTF-u u Zagrebu 2009. godine. Brend su razvijali paralelno uz studij, a svoje kolekcije izlažu i na velikim samostalnim modnim revijama.Posljednjih godina ELFS je dobro poznati domaći brend koji se svojim dizajnom istaknuo i popeo na sam vrh hrvatske mode.Prepoznatljivi po komercijalnom dizajnerskom pristupu te po poimanju mode kao zabave, iz sezone u sezonu iznova oduševljavaju kritiku i publiku svojim revijama.


Riječki modni brend Andrea Anić Profound Apparel dizajnerice Andree Anić Dokmanović nedavno je doživio pravu transformaciju, naime, novo ime i novi logo označavaju i novi početak. Brend je namijenjen samosvjesnoj ženi koja modne trendove prati na svoj, jedinstveni, avangardni način; ženi čija odjeća svjedoči o njenom životnom stilu, karakteru i odnosu prema nametnutom. One su heroine; jake, hrabre i buntovne, koje nigdje ne mogu proći nezamijećeno.

 


Showroom Antonela je modni brend za žene iz Pule osnovan 2009. godine s potpisom dizajnerice Antonele Gregorović. Showroom Antonela ima i zanimljiv logo, popularno zvan “leptirić”, izrađen od plexiglasa sa Swarovski kristalom kao spoj jedne polovice srca i jedne polovice leptira koji zajedno grade jednu skladnu cjelinu. Let leptira označava simbol slobode izražavanja i neograničenih mogućnosti te kreativnost, dok srce je simbol ljubavi kojom je oplemenjen svaki materijal koji prođe kroz ruke ove talentirane dizajnerice, a u svemu tome prati ih slogan “Made with love”.


Foto. Ivana Tomić

Ingrid Rojc, poznata je hrvatska dizajnerica koja dolazi sa našeg najvećeg poluotoka Istra i čije nas kolekcije iznova oduševljavaju maštovitim, modernim, ali i vrlo nosivim dizajnom, a čija se ljubav prema modi rodila još u danima djetinjstva kada je satima voljela bezbrižno crtati.


Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević sestre koje već punih 17 godina s jednakim žarom oblikuju svoju bajkovitu modnu viziju. Svoj rad i kolekcije predstavljaju putem revija, izložba i modnih kampanja s potpisom njihovog brenda Boudoir. Boudoir kreacije kao i kampanje su vrlo poetične i maštovite, te se već se odavno nose i izvan granica Hrvatske. 


Marijana Hero je modni dizajner iz Rijeke, a sve svoje kreacije i modne dodatke potpisuje s brendom Hero4Heroes. Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu nakon kojeg se vratila u Rijeku gdje je započela s kreiranjem razigranih i eksplozivnih kreacija ukrašenih pažljivim detaljima.


Riječka dizajnerica Linda Lukežić krije se iza brenda Lusso Couture čije haljine, sigurni smo, neće ostati neprimijećene u novogodišnjoj noći. Njezinim asortimanom uglavnom dominira čipka koja se savršeno uklapa u eleganciju i ženstvenost koju ona predstavlja.


 

Foto. Ivana Tomić

Anja Stehlik je uspješna dizajnerica iz Istre koja je sa svojim radom i brendom Stehlik započela još za vrijeme studentskih dana u Zagrebu. Nakon završetka TTIF-a ozbiljnije se posvetila kolekcijama, a svakom novom je nadograđivala sebe i svoj brend te postala prepoznatljiva po dizajnu kojeg krase romantične, žentsvene i odvažne kolekcije.


Hunić Design Sisters je brend koji su osnovale Adrijana i Diana Hunić, sestre rođene u Zagrebu koje su ljubav prema tradiciji, narodnim nošnjama i hrvatskom ruhu naslijedile od svojih roditelja. Sestre Hunić spajaju ljepotu modernog i tradicionalnog, a rezultat toga su predivne kreacije. Pozitivne reakcije posjetitelja samo im daju dodatni vjetar u leđa i motivaciju da nastave s radom, a zadovoljne žene već su im nagrada sama po sebi.


Foto: Facebook stranice navedenih brendova

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci