Ivan Tokić, mladi riječki poduzetnik, otkriva osam poslovnih savjeta za uspješnu godinu
I

I sami znate koliko volimo podržavati riječke priče i riječke poduzetnike, jedan takav je upravo Ivan Tokić, koji je već naš, možemo reći i stalan gost. Njegova kreativa je neiscrpna a njegovim ambicijama se divimo. Vrlo je uspješan mladi riječki poduzetnik koji je svoj hobi pretvorio u unosan posao, ako vas zanima tko je Ivan i čime se točno bavi, kliknite ovdje: MEN’S CORNER: IVAN TOKIĆ, SNAGOM DRUŠTVENIH MREŽA DO POSLOVNOG UMREŽAVANJA.

Povodom nove godine i novih poslovnih prilika smo razgovarali s Ivanom.

Već smo te ugostili na Stilueti, tako da nam intervjui nisu strani, reci nam, kako si ušao u Novu godinu? Imaš kakvih novih poslovnih ideja/planova?

Prije svega želim čestitati novu godinu svim vašim čitateljima pa i Vama. Želim svima puno uspjeha, sreće, zdravlja i snage za sve prilagodbe koje nam EURO donosi. Šalu na stranu. Na Stilueti sam po drugi put i veselim se novim pitanjima.

U novu godinu sam ušao sa meni jako dragim ljudima. Bila je tu djevojka, prijatelji i meni jako bitne osobe. Osoba sam koja izrazito cijeni odnose, prijateljstva i obitelj. Provesti novu godinu sa ljudima koji su ti bitni je najvažnija stvar. Nova godina novi ja ili ipak ne ? ! Ja smatram da je nova godina samo još jedan dar i prilika. Međutim, ne mislim da se nešto posebno mijenja. Po meni treba uvijek raditi na sebi i novim projektima.

Imam jednu veliku ideju i podosta poslovnih pothvata.

Reci nam nekoliko savjeta za poslovno briljiranje ove godine?

Top 8 savjeta koje bih spomenuo mladim poduzetnicima pa i onima koji su već duži niz godina na tržištu. Nitko ne zna sve, pa tako ni ja ali volim podijeliti svoje znanje. Jeste li znali da Hrvatska ima samo 3% mladih poduzetnika ? Od 100 poduzetničkih ideja, možda 5 uspije.

– društvene mreže mogu biti odlične za posao i promociju business modula

– pronađite si dobrog mentora ili mentoricu, ključna stavka i po meni jedna od najbitniji u samom početku

– educirajte se putem YouTube-a, ima jako puno dostupnog besplatnog sadržaja za bilo koji modul poslovanja

– naučite vještine koje Vam mogu uštedjeti, npr. samostalno održavanje weba ili oglašavanje tvrtke

– odlazak na razne konferencije, prijeme i pressice je odličan način povezivanja sa potencijalnim poslovnim partnerima

– jako je bitno imati dobro računovodstvo koje vas usmjerava

– prije svega u svakom poslu je bitno ostati čovjek, ne dozvolite da Vas ljudska pohlepa dohvati

– nazovite poslovnog partnera i mimo posla, pitajte ga kako je, treba pokazati da smo svi od krvi i mesa, promijeniti pristup

Imaš li neku poslovnu neostvarenu želju koju želiš ostvariti u 2023.?

Svi mi imamo razne ideje, snove i želje. Cilj je proširenje kadrova, podjela posla i možda iskušenje u nekom novom business modulu. Želja mi je djelovati u Primorsko-Goranskoj županiji i svima predstaviti rješenja za platformu TikTok te predstaviti benefite iste platforme u cilju promocije i plasiranja tvrtke, kompanije ili branda na društvenim mrežama.

I reci nam koji je tvoj cilj ove godine? I u privatnom i poslovnom smislu.

U privatnom životu nisam previše zahtjevan, jako sam skroman općenito, sve šta radim činim zbog svoje djece jednom u budućnosti.

Imam obitelj i djevojku, a sve ostalo dođe kad treba doći. Poslovno planiram proširiti tvrtku i kadrove te djelovati po cijeloj županiji i konkurirati tržištem.

Ivane, hvala  ti na razgovoru i vjerujemo da ćeš ostvariti svoje ciljeve. A za sve one koji se žele okušati u poduzetničkim vodama, ne sumnjamo da će tvoji savjeti super doći.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci