Iva Kraljević osmislila je miss2mrs planer vjenčanja u procesu priprema svog vjenčanja!
I

Iz iskustva već znamo, svi oni koje je vlastito životno iskustvo nadahnulo na kreiranje neke nove usluge ili proizvoda, imaju dobru priču za ispričati. Ovoga puta bavimo se vjenčanjima, parovi prolaze izazovna vremena jer se pravila mijenjaju iz dana u dana, ali kako vi molimo biti pozitivni i inspirativni, pustit ćemo da današnja priča donese jedno osvježenje, a vjerujemo i dobru ideju mladenkama!

Iva Kraljević krije se iza miss2mrs planera. Vrijeme je da ju bolje upoznamo i saznamo više o ideji, ali i dojmovima onih koji su ovom posebnom planeru dali povjerenje. Iva je po struci  PR manager, voli organizaciju evenata, a naročito organizaciju vjenčanja. Voli sve vezano za vjenčanja, od dekoracije do same srži tog događaja – ljubavi i obećanja što ih zaljubljeni daju jedno drugome. Nepopravljiv je romantik i uživa u pomisli da uz njezin planer stotine mladenki u ovom trenutku iščekuje svoj najsretniji dan.

Planiranje vjenčanja sladak je zadatak s puno manjih zadataka. Sjećaš li se prvog trena u kojem si pomislila kako na tržištu nema planera po tvojoj mjeri? Koliko je trebalo od ideje do konkretnog proizvoda u tvojim rukama?

Kombinacija ljubavi prema vjenčanjima, detaljima, organizaciji i prema lijepim rokovnicima (ja sam jedna od onih koje je teško istjerati iz papirnice) postavila je vrlo visoke kriterije kod izbora planera za vlastito vjenčanje pa je jedino logično rješenje bilo – stvoriti vlastiti; onaj koji bi sadržavao sve što mislim da je potrebno za uspješnu organizaciju, a opet ne bi bio kičast i sladunjav.

Potajno sam bila sretna što nisam naišla na planer po svojoj mjeri jer sam jedva dočekala baciti se u ovakav projekt i uživala sam u svakom trenutku tijekom procesa stvaranja planera. Sjećam se da sam prve skice napravila za vrijeme zimskih rokova (logično-mašta tada radi najjače) a proizvod sam u ruci imala 22.kolovoza. Dakle, trebalo je otprilike sedam mjeseci svakodnevnog rada.

Po čemu je miss2mrs planer poseban, na koje si stavke posebno ponosna?

 Stavke koje nas razlikuju od drugih planera na našem tržištu (ili, točnije, koje smo imali prije drugih ?) su grupni tablični popis gostiju, evidencija poslanih pozivnica i prilmljenih darova, tablice za usporedbu različitih ponuda, mali savjeti (od kojih su mnogi proizišli iz ankete provedene među „friško“ udanim gospođama), koji su raspoređeni po cijelom planeru tako da budu nenametljivi, baš kao i citati koji krase planer i daju mu dašak romantike. Planer također ima tablicu za određivanje „tko što plaća“ što isto u trenutku njegova nastanka nismo vidjeli ni u jednom drugom planeru. Na samom kraju su bilješke, dnevnik, mjesto za fotografije te popis 20 najčešćih pogrešaka jedne mlade. Tu sam, kroz humor, ukazala na potencijalne propuste koji se mogu izbjeći.

Izdvoji nam neke komentare mladenki koji su svoju pomoć u planiranju dobile upravo koristeći ovaj planer?

Dan-danas mi svaki lijepi komentar i poruka od zadovoljnih budućih mladenki izmami osmjeh na lice i popravi dan. Najčešći komentari se odnose na dobro strukturirani sadržaj, vanjski izgled ili komunikaciju prilikom kupnje. U anketi koju smo nedavno proveli na instagramu, mnoge mladenke su nam napisale da im je najdraže to „što planer misli na svaku sitnicu“.

Više volim kada me drugi hvale, nisam baš vrsna u hvaljenju sebe same, ali mislim da dovoljno govori to što je tisuću vjenčanja isplaniranih (ili u procesu planiranja) s miss2mrs planerom. Čini me sretnom i činjenica da nas mnoge udane mladenke i dalje prate na društvenim mrežama, čitaju naš blog, preporučuju drugima i nisu više broj među pratiteljima nego dio naše male zajednice. Neke od njih zaista mogu nazvati prijateljicama iako se uživo nismo ni upoznale).

Osim na mladenke, mislili ste  i na kume, to je jako simpatično. Što sve sadrži Vodič za kume?

Tako je. Kume su te koje nerijetko sudjeluju u planiranju jednako kao i mladenci. Budući da planer i kuma pomažu mladencima, treba netko pomoći i kumi!  Vodič za kumu sadrži popis kuminih dužnosti, tablice za bitne kontakte i datume, primjerice kada je termin probne frizure i šminke, proba vjenčanice, dogovori i sastanci. Poznato je da je najvažniji kumin zadatak organizacija djevojačke. Tu se nisam štedjela pa sam se na 12 stranica raspisala o tome. Od vrsta djevojačke i kako prepoznati koju vrstu mladenka želi do različitih poklona, tijeka dana, troškovnika i ostalog. Tu su još neke korisne stvari poput šalabahtera za govor i odgovora na najčešća pitanja koja muče kumu.

Vodič se pokazao kao odličan način za „zaprositi kumu“, odnosno pitati ju da preuzme tu časnu, ali odgovornu titulu.

Nažalost, ova je godina svima posebno izazovna. Koliko je utjecala na vaš rad i traže li mladenke i kume u ovim vremenima dodatnu moralnu podršku i pozitivne misli?

Mnogo puta se sjetim mladenki koje su na planer dale ugravirati datume koji su bili u vrijeme najkritičnijih mjera i pitam se kako su se snašle u toj situaciji, jesu li odgodile vjenčanje ili su se vjenčale uz najuži krug ljudi. Često ih pitam na društvenim mrežama o tome i ponudim svoj savjet, ali se i iznenadim koliko su pozitivne naše buduće mladenke i ne daju da ih ova neobična i zasigurno neugodna situacija obeshrabri. Doduše, na kraju planera stoji podsjetnik o tome kako sva organizacija, ukrasi i sitnice nastranu – najbitnija je ljubav. A znamo da korona ne napada ljubav, baš naprotiv, može ju samo osnažiti.

Miss2mrs planer ostaje i nakon vjenčanja kao neka lijepa uspomena svih tih silnih priprema, ideja, trenutaka.  Vjerujemo da ga sve mladenke rado zadrže i čuvaju te je još jedna trajna vrijednost tog lijepog razdoblja?

Upravo tako. I moj planer ima svoje počasno mjesto među fotografijama s vjenčanja i darovima. Listajući ga, svaki put se prisjetim tih slatkih briga i odluka i shvatim da su najljepše uspomene na vjenčanje nastajale već tada.

A što se lijepih razdoblja tiče, što planirate u bliskoj budućnosti?

Budući da sam rodila sina prije tri mjeseca, nalazim se u divnom, ali zahtjevnom razdoblju, pokušavajući uspostaviti balans između poslovnog i privatnog, Nasreću, velika podrška su mi muž i moja brojna obitelj. S obzirom na to da imam brata i 5 sestara, a već sad se s bakama i djedovima natječu za babysitanje, vjerujem da neće još dugo vremena proći do idućeg planera. Možda baš za mlade mame poput mene. ?   

Čestitam! Velika obitelj je blagoslov. Vaše vas je vjenčanje poguralo u djelatnost koja donosi toliko toga lijepoga, privatni događaj kao poslovna inspiracija. Zanima nas što vas još u životu inspira i tjera da uvijek idete naprijed s osmijehom na licu i željama u srcu?

Za sebe često kažem da živim od ljubavi jer radim ono što volim, a posao je nastao iz ljubavi i danas služi zaljubljenima.Vjerujem da je skladni brak mojih roditelja od mene napravio romantičnu dušu, a nije pomoglo ni to što sam se na prvi pogled zaljubila u svojeg muža čija me podrška ujedno i potiče da idem naprijed. Hvala Iva na lijepom razgovoru i inspiraciji, pogledajte službenu internetsku stranicu MISS2MRSPLAN  i uživajte u ljubavi!

Fotografije: arhiv sugovornice

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci