Stilueta intervju: Prekrasna promocija Kvarnera kroz fotografije Ive Urh
S

Da je naš Kvarner posebno lijep to svi znamo, a još više volimo kada prekrasne trenutke uspijemo zabilježiti mobitelom i tako sačuvati čaroliju prirode i diviti joj se. Na Instagramu smo pronašli Ivu Urh koja nas je očarala prekrasnim fotografijama Kvarnera, pa smo ju odlučili upoznati!

Ivana Šutić radi fotografije pod pseudonimom Iva Urh, (djevojačko prezime i skraćeno ime).

”Fotografiju jako volim i većinom ih radim mobitelom” kaže IVANA.

Pronašli smo vas putem vašeg divnog Instagram profila gdje objavljujete slike Kvarnera. Kada i kako ste se zaljubili u fotografiranje?

Fotografiju ozbiljnije radim neke četiri godine i vrlo dobro su prihvaćene od publike i rado dijeljene. Svoje fotografije rado  podijelim i po stranim grupama diljem svijeta što je ujedno i lijepa promocija našoj Hrvatskoj. Do sada sam imala i papirnatu naslovnicu u listu Matica, i više objavljenih fotografija u istom listu.

Najviše fotki je iz Rijeke i okolice. Koja mjesta na Kvarneru su vam najdraža?

Teško je izdvojiti najdraža mjesta Kvarnera… Najdraže mi je svako ono mjesto gdje osjetim taj poseban trenutak, a takvih je trenutaka jako puno. Mogla bih izdvojiti Rijeku i Opatiju s obzirom da u Rijeci živim, a rado odlazim i fotografiram Opatiju gdje sam imala i jednu izložbenu fotografiju.

Što najviše volite fotkati?

Najviše volim fotkati pejzaže. Ipak je priroda najsavršeniji umjetnik.

Sve vaše fotke su slikane s mobitelom, koji model imate?

Radim sa Samsungom S20 Ultra i sa Samsungom S22Ultra, ponekad s foto aparatom Nikon D5600. Procijenim s kojom bi mi kamerom u određenom trenutku fotografija bila najbolja, jer su kamere različite.

Kada znate da je pravi trenutak za fotografiju? 

Za napraviti dobru fotografiju potrebno je dobro oko koje vidi dobar kadar. Neki prizori se jednostavno stvore preda mnom, a neke insceniram, kao npr. fotografije sa galebima koje jako volim, a takve scene potrebno je čekati.

Najdraži su mi izlasci i zalasci sunca koji su na Kvarneru čarobni.

Kako bi opisali svoju ljubav prema fotografiji? 

Jednostavno volim fotografiju. Primijetiti nešto, osjećati adrenalin trenutka, željeti proživjeti emociju ljepote i to nešto zabilježiti – ljubav je to.

U nastavku vam donosimo galeriju kako bi u novi tjedan ušli s poebnom dozom inspriacije s potpisom Ive Urh.

Fotografije: Iva Urh

Prethodni tekst – TAMARA PEIĆ PRIVUKLA NAS JE FOTKAMA NA INSTAGRAMU PA SMO JU ODLUČILE UPOZNATI!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci