ZTC

Prošle godine bili smo u Istralandiji, tada petogodišnjakinja i jednogodišnjak učinili su da se zaljubimo u ovu zabavnu zonu, a prvotno oduševljenje nastalo je već pri ulasku kad se iza nas stvorio vidik na sve što nas toga dana čeka.

Došla jesen, zima, proljeće,  a slike koje krase zidove našeg doma i dojmovi koji nisu splasnuli, stalno su nas bockali u iščekivanju novog ljeta i novog izleta! Znaju svi roditelji, s djecom je uvijek nepredivo pa smo znali da iako znamo gdje idemo, sigurno će biti drugačije! I bilo je!

Godinu dana stariji, sada još uzbuđeniji, Istralandia je i ove godine bila jedna od highlight trenutaka ovoga ljeta! Došli smo oko 10 i pol, mi odrasli smo računali da će biti dovoljno četiri sata boravka da djeca namire svoje potrebe guštanja, no ova rečenica nosi brojne krive pretpostavke. Usudim se konstatirati da smo više uživali  mi, a otišli smo pola sata prije zatvaranja, dakle u 18:30h uz povike žaljenja da kako tako brzo idemo J

Smjestili smo se u zoni za najmlađe, gusarski bazen, brod, tobogani, s obzirom na dvoje djece, nama je ova zona bila savršena, iako je i varijanta predivnih livadi bila odlična i nekako mi se čini da bi iduće godine mogli čak i svoje mjesto u hladu pronaći na nekoj zelenoj površini, ako djeca odobre ideju, dakako, jer ovdje su oni najbitniji.

Mališan inače  nije baš lud za vodenim aktivnostima, no  uživao je u plitkom bazenu i varijanti dubljih bazena u sigurnom naručju roditelja no zato djevojčica… U nekoliko sati boravka ne znam je li pola sata bila na suhom, dobro je što smo imali važne argumente i stavke kao na primjer Moraš jesti, Moramo te namazati, Moraš se bar malo odmoriti jer ne znam što bi ju inače natjeralo van iz vode.

Najzabavnije vode u Istri, kako kažu i što mi apsolutno potpisujemo!

Djevojčica je bila hrabra, otisnula se na tobogane koje smije s obzirom na dob i visinu, veselo je poskakivala u bazenu s valovima, mom omiljenom, kao i onom s jacuzzi dijelom. Čak smo hrabro išle i na Fantasy Hole, narančasti tobogan, tobogan je zatvoren, a nakon jednog potpuno mračnog dijela, iznenadile su nas disco boje dok smo lelulaje vodom dočekane od strane naših muškaraca. Zvučni i svjetlosni efekti tobogana koji se proteže na 157 metara oduševili su nas, ovo ponavljamo!

Situacija s dvoje djece i ovoliko sadržaja i adrenalina vrlo je izazovna, suprug je djevica po horoskopu i pri samom dolasku izložio nam je „plan“. Prošle godine bili smo apsolutno posvećeni djeci i nismo ništa stigli probati od tobogana stoga „plan“ je bio da ove godine jedan se žrtvuje i čuva djecu u bazenu, drugi spušta pa mijenjamo uloge. Moram priznati, ispalo je savršeno! Naravno, on je sve probao prvi, klinci bi u mom naručju navijali,  a zatim promjena. Ono što nije bilo savršeno što je za prvi tobogan odabrao Top Gun, nisam hrabra, ali nakon što se on spustio nije mi ostavio prostora da odustanem pred djecom. 😀 Stala sam hrabro u red sa svom tom hrabrom dječurlijom i pretežno muškarcima, mahnula svom čoporu dole, zatvorila oči, posvađala se sa suprugom u glavi i spustila se! Njemu nisam htjela priznati, vama priznajem, bilo je super! Dočekao me ponosan pogled dječice i dok mi je srce ubrzano lupala shvatila sam kako mi se ovaj adrenalin sviđa!

A nama odraslima posebno se svidio Crazy Hills tobogan, suprug je, naravno, probio led, dok smo mi najavili a ja smišljala isprike u glavi zašto da ne idem, kad sam vidjela oduševljenje i sreću, znala sam da moram okušati svoju hrabrost. Korak po korak i eto i mene na vrhu, ispred mene 70 m staze i u daljini ruke koje mi mašu. Krenula i to je to, oduševila se! Ovom toboganu se vraćam!

Zabava je riječ koja se veže uz doživljaj Istralandije, no ono što želim istaknuti je čistoća koja odlikuje prostore uz bazene i zelene površine. Prekrasno je!

Iako možete ponijeti svoju hranu i piće, dočekat će vas i šest ugostiteljskih objekata tako da ne morate brinuti, a na samom ulazu i trgovina u kojoj možete kupiti sve što vam treba.

Istralandia je nevjerojatna u svakom pogledu, svoju zabavu može pronaći baš svatko, no osim zabavnih trenutaka, ona nudi nešto posebno, a to je stvaranje uspomena kojima se mi iz ljeta u ljeto posebno radujemo. No, čini nam se da za slijedeći posjet čak nećemo čekati toliko dugo već da ćemo se opet s ljetnim dodacima i osmijehom na licima vratiti još jednom i zaključiti sezonu!

ISTRALANDIA Ul. Ronko 1, 52474, Nova Vas, ISTRALANDIA FACEBOOK

FOTO: Ivor Mažar                Pripremila: Marija Mažar

 
 
 

Kancelarija bar