Grožnjan je mjesto u koje ćete se zaljubiti već pri prvom koraku!
G

Prekrasna Istra je uvijek poželjna destinacija kada se želimo maknuti od svakodnevice i užurbanosti. Dovoljno blizu, uvijek atraktivna i zanimljiva, krije  neke od najšarmantnijih gradića. Užitak je boraviti, šetati, upijati ambijent!

Jedan od nama posebnih istarskih gradića je i Grožnjan. Iako je malen, to je grad od velikog kulturnog značaja. Isplati ga se vidjeti u svim godišnjim dobima, u proljeće se počne buditi, a ljeto je  najintenzivniji period u kojem grad živi punim plućima.

Grad je smješten na brdašcu, okružen divnom prirodom, isprepleten duhom davnim vremenima i šarmom koji će vas osvojiti na prvi korak i na prvi pogled.

Ulice su to kojima definitivno želimo prošetati.

Grad u ljetnim mjesecima postaje prava kulturna i umjetnička oaza. Svaki ljubitelj umjetnosti će pronaći nešto za sebe – od glazbe, slikarstva, dramskih i plesnih radionica…

Šećete li gradom u srpnju ili kolovozu, vaš doživljaj će upotpuniti odjek raznih melodija, od jazza do klasične glazbe.

Naravno, osim svoje kulturne baštine, Istra nam je i omiljena gastro destinacija, stoga nema straha da ćete u Grožnjanu ostati gladni. Dapače, u Grožnjanu se kriju izvrsne konobe i restorani i jedan vikend izlet je malo da bi se sve isprobalo.

Grožnjan je gradić koji  posjećujemo idući vikend!

Fotografije: Instagram timeaszugyi danijela.adler adrian.suter croatia_explore marta.fabrish pics.by.liet

PRETHODNI ČLANAK – NA VAŠOJ MUST VISIT LISTI OVOGA LJETA MORA BITI I OTOK BADIJA

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci