Istarska dizajnerica Anja Stehlik otkrila nam je omiljene gastro adrese u Istri
I

Da mi na Stilueti jako volimo Istru, znate i sami, i volimo ju upoznavati i obrađivati teme iz Istre. Volimo i našu Anju Stehlik, istarsku dizajnericu personaliziranih odijela O´dijelo. Pa smo odlučili spojiti te dvije ljubavi, i Anju pitati za njezine omiljene gastro adrese i aktivnosti u Istri, jer ovu jesen planiramo tamo provesti!

Draga Anja, dobro nam došla! Jako volimo Istru! Kakva je ona u jesen? 

Istra je u jesen po meni najljepša, doživljavam jeseni kao neki smiraj prirode i života nakon  užurbanog ljeta. Vrijeme kada mi Istrijani uistinu uživamo u njoj; more je još toplo za kupanje, izleti po Istri su najzanimljiviji i puno je lokalnih događanja, sama priroda pršti od jesenskih boja i svaki izlet po istarskim puteljcima oduševljava. Skrivene konobe, vinarije, mala životopisna mjesta  samo su dio naših vikenda u kojima uživam.

E to nam treba! I mi bi uživali u Istri. Slušamo te! 

Ovisno o tome da li želiš izlet u paru ili obiteljski, Istra zaista ima puno toga  za ponuditi te su se općine u Istri zaista potrudile sa ponudom i eventima.

Najomiljenija gastro destinacija blizu Pule nalazi se u Raklju, malenom mjestu koji ima pogleda na cijeli Raški zaljev.

Restoran Sv. Mikula nalazi se uz samo more i uistinu  nudi izvanredne morske specijalitete, a moja preporuka su svakako školjke na sve načine. U nastavku restorana nalazi se šetnjica Stjepana Hausera tako da nakon klope svakako preporučujem šetnjicu.

Konoba Stare staze u Kršanu je mjesto gdje sam istinski uživala u kombinaciji okusa njihovih jela od mesnih do ribljih. Moja preporuka su pačja prsa na rukoli.. Okusi famozni! Općina Kršan je divna mala općina koju zaista treba posjetiti i nikako usput ne zaboraviti otići u Plomin. Malo mjesto na svega 10 minuta koje je ostalo toliko netaknuto da se vas oduševiti.

Ako planirate đir blizu Buzeta svakako preporučujem konobu Kolinasi gdje se može pojesti najbolja maneštra u Istri. Malo mjesto Kotli je samo po sebi zanimljivo i njegova priroda koja je pomoću rijeke Mirne napravila u kamenom vapnencu kotle koji su poput bazenčića.

Za dobru čašu vrhunskog vina obavezno posjetiti vinariju Tomaz koja je odnedavno otvorila svoja vrata u veličanstvenom novom prostoru. Čaša vina uz pogled na Motovun svakako je savršen odabir ako krenete u unutrašnjost Istre.

Moj je odabir je uvijek crno, a kod Tomaza je to odlična Barbarossa.

I na kraju neizostavna stancija Buršić u Vodnjanu gdje ćete moći guštati u degustaciji odličnih pršuta koja ova obitelj proizvodi.

Nakon što smo saznali tvoje preporuke, zanima nas na čemu trenutno radiš?  Imaš li u planu kakve nove kolekcije/evente? Ili trenutno samo uživaš po Istri? 

Dakle, trenutno radim na zimskoj kolekciji kaputa, ženskih, planira se uskoro editorial gdje ću predstaviti cijelu  kolekciju, te novoj kolekciji muških odijela za sezonu 2024.

U planu je Božićni Stehlik event koji se održava u 12 mjesecu u našem Stehlik studiu gdje cijeli studio pretvorimo u posebnu bajku!

Jedva čekamo! I kolekciju. I event! Prošla su tri mjeseca od Stehlik Fashion Showa, kada gledaš unatrag, kakve emocije i osjećaji se bude u tebi?

Ponosna sam na ovogodišnji Stehlik fashion show jer je premašio sva moja očekivanja, što produkcijski što sa divnim ljudima… Bude to omaž mojem cjelogodišnjem radu.

Već se planira 10. po redu i smišljamo uistinu nešto veliko, želimo prezentirati Istru kroz naš modni svijet tako da su pripreme već počele…

A svakako planiram i ja vas malo posjetiti sa druge strane Učke stoga molim neke fine preporuke!

Draga Anja, ne sumnjamo da će to biti fashion show za pamćenje! A mi te s veseljem očekujemo na Kvarneru, imamo jako puno super preporuka, morat ćeš se malo duže zadržati kako bi stigla sve. Nastavljamo te pratiti!

Fotografije: Anja Stehlik

Prethodni tekst – Posjetili smo Stehlik Fashion Show u Puli! Oduševljeni smo ovim događanjem!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci