ZTC

Nedavno sam na društvenim mrežama zamijetila jedan simpatičan brend naziva Issa Arts. Dizajnerica Issa Bratinčević, ručno oslikava šarmantne personalizirane ilustracije sa pravom dozom humora i mnogo ljubavi. Prepuštam glavnu riječ Issi…


S: Za početak, otkrijte nam tko je “Issa Arts”? Kako je započela vaša kreativna priča?
Iza Issa Arts krije se Issa Bratinčević, magistrica antropologije i britanske književnosti. Moja kreativna priča počela je davno, dok sam kao mala crtala poklončiće i čestitke za obitelj. Stranicu Issa Arts pokrenula sam 2011. godine na nagovor bližnjih, ni ne sanjajući da će mi crtanje postati full-time job i definirati život i životne planove.

S: Vaše ilustracije su neodoljivo simpatične i šarmantne, jednostavno preslatke! Gdje pronalazite inspiraciju?
Inspiraciju pronalazim posvuda – u prirodi, ljubavi, vremenskoj prognozi, kavi i hrani, ljudima, knjigama, filmovima, glazbi, putovanjima, problemima…

S: Primjetili smo ilustracije na putnim rokovnicima, majicama, čestitkama…Što sve imate u svojoj ponudi? Izrađujete li i personalizirane ilustracije?

U ponudi imam ručno crtane putne planere, rokovnike, kuharice, bllježnice, majice s printom, uokvirene ilustracije i strip-priče, čestitke, personalizirane slikovnice, te jednu knjigu za djecu koju sam radila u suradnji s profesorom. Personalizirane ilustracije su zapravo ključni dio Issa Arts-a. Ljudi me kontaktiraju i ispričaju svoju osobnu priču (ili priču osobe kojoj poklanjaju moj rad) i ja ju pretvorim u ilustraciju, slikovnicu, strip ili nešto četvrto.

S: Kako biste prokomentirali domaću kreativnu scenu? Puno je mladih kreativaca koji su na svojem putu do uspjeha, što biste vi rekli da je potrebno kako biste se probili sa svojim radom?
Kažem se da ima jako puno kvalitetnih kreativaca na domaćoj sceni. Jako je lijepo vidjeti da se od umjetnosti zaista može živjeti i da se nečiji hobi može pretvoriti u najbolji posao na svijetu. Drago mi je i da među ljudima postoji interes za neke malo drugačije, osobnije stvari. Po mom mišljenju, ono što je potrebno da biste se probili sa svojim radom je ljubav prema onome što radite.

S: Ručno oslikani planeri za putovanja su doista nešto posebno… volite li i sami putovati?
Obožavam putovati! Mislim da su putovanja jedna od rijetkih stvari danas koje zaista obogaćuju čovjeka. Otkrivaju nam nove poglede, pružaju nova iskustva, upoznaju nas s novim kulturama i – barem u mom slučaju – nepresušno inspiriraju.

S: Koji su vaši planovi za budućnost gdje biste htjeli da vas ilustracija odvede?
Planova imam puno, a gotovo svakodnevno se pojavljuju i neke nove ideje i želje. Ilustracija me zapravo već dovela tamo gdje želim biti; sad se još samo trebam udobno smjestiti i sve svoje ideje prenijeti na papir.

ISSA ARTSKancelarija bar