Isprobala sam anti age kremu s potpisom brenda My Skin by Dr. Kaliterna
I

Kad primijetimo da nam je tijelo manje agilno, da se debljamo, da se ne osjećamo dobro u svojoj koži – krećemo vježbati. Kad nam se ne sviđa boja ili dužine kose – zovemo frizerku/frizera, reagiramo odmah. Mijenjamo se, a mijenjaju se i potrebe naše kože i kao kod svih drugih stavki, potrebno je reagirati i odgovoriti na zahtjeve i signale koje nam šalje.

My skin by Dr. Kaliterna je hrvatski brend

Imala sam prilike upoznati se s hrvatskim brendom preparativne kozmetike My skin by Dr. Kaliterna koju je osnovao doktor dermatologije i venerologije Dinko Kaliterna. Doktor Kaliterna ujedno je osnivač i utemeljitelj poliklinike Poliderma sa 16 godina dugom tradicijom rada. Dugogodišnje iskustvo i strast prema poslu bili su mi dobar znak, a odluka je pala: prva recenzija bit će o jednoj posebnoj kremi. Činjenica je da u kasnim tridesetima (Kud prije pitate se? Pitam se i ja! :D) moje lice nije kao nekad. Bore i borice, vidljivi znaci umora, ako nisam dobro posvećena svome tijelu, a to znači da sam naspavana, da pazim na unos vode i prehranu, na mom se licu itekako vidi umor.

A što se godina tiče, volim ih sve i u svakoj novoj sve sam si bolja sama sa sobom, ali nose one te neke manje mi drage crtice na licu i očito odnose kolagen (bilo bi nam puno draže svima da recimo odnose kilograme npr. ?).

My skin by Dr. Kaliterna

Kako bi tome stali na kraj, odlučili smo da probam ANTI-A.G.E.s kremu za lifting i učvršćivanje kože lica.

Krema je dio antiage linije, namijenjene učinkovitoj borbi protiv starenja i obnavljanja kože. Temelji se na vrlo učinkovitim sastojcima – ekstraktima gaveza, nima, kurkume, pasjeg trna i hranjivim sastojcima najčišćih ulja.

Krema koja potiče proces deglikacije

Doktor Kaliterma odmah mi je objasnio zašto je ova krema posebna! Naime, potiče proces deglikacije. Ako vam ovo zvuči prestručno, čitajte dalje, sve ćemo objasniti…

Tijelo ponekad apsorbira više šećera, nego što ih može iskoristiti pa se njihove molekule vežu na proteinska vlakna u svakoj našoj stanici i stvaraju se završni produkti glikacije – A.G.E. produkti (Advanced Glycation End Products). Završni produkti glikacije utječu na zdravu kožu dvojako: umanjuju sposobnost kolagena da izgradi strukturu kože i povećavaju brzinu prirodnog nestajanja kolagena. Za vrijeme procesa glikacije proteini više nisu gipki i elastični, što se na koži odražava pojavom bora, opuštenosti i gubitka sjaja. Kako kolagen nestaje s godinama, glikacija oduzima koži prirodnu hidrataciju – hijaluronsku kiselinu što dovodi do suhoće i opuštenosti kože. Želite li zaštititi kožu od glikacije, važno je koristiti proizvode za njegu koji sadrže važne antioksidanse kao što je karnozin. Naravno da je karnozin jedan od sastojaka ove kreme! Suzbija starenje stanica, neutralizira stvrdnjavanje proteina kože i relaksira vezivno tkivo.

ANTI-A.G.E.s krema za lifting i učvršćivanje kože lica

Krema eliminira šećer, zar to nije sjajna vijest, i zaglađuje bore! Kako je ovo bilo prvi put da koristim proizvod hrvatske linije kozmetike prvo me se dojmilo pakiranje. Profinjeno, minimalistički, po svjetskim je standardima!

Moj dojam

Kad sam otvorila kremu nisam mogla ostati imuna na miris. Vrlo ugodan i nježan, decentan i postojan, postao je dio jutarnje i večernje rutine koja sama po sebi mora odisati ugodom i mirom. A krema… O kremi mogu pisati u superlativima. Koža je nakon nje mekša, elastična i čvrsta. Nakon nanošenja ostaje dovoljno nahranjena, nije suha, a nije ni masna. Inače zimi imam suhu kožu, a to se posebno vidi na području čela. Odlično njeguje zrelu kožu, ublažava bore i vraća koži tonus. Moje lice je vidljivo zdravije!

A voljela bih vam otkriti i kako je krenula priča o pokretanju brenda. 2012-e godine Dinko Kaliterna pokušavao je pronaći zdravstveno rješenje za pomoć svome ocu. Ljekovita biljka gavez bila je prvi sastojak njegove kreme, korištena isključivo za ublažavanje bolova. Uz to što je ublažila bolove, imala je i blagotvoran učinak na poboljšanje strukture kože. Osim što je ocu doktora Kaliterne ublažilo bolove, pripravak je snažno pomladio kožu, što je doktoru Kaliterni dalo ideju za pokretanjem vlastitog brenda.

Odlična anti age krema s hrvatskim potpisom!

Spoj prirode i znanosti

Proizvodi su inspirirani prirodom, a formule i recepture bazirane su na dugogodišnjem iskustvu dr. Kaliterne, koji je tijekom svog profesionalnog rada postao najnagrađivaniji hrvatski dermatolog.

Kreme My skin by Dr. Kaliterna su spoj prirode i znanosti, posvećene su određenim potrebama i problematikama kože. Dopustite svom licu da bude zdravo, lijepo, njegovano, samim time i vi ćete biti sretniji, puni samopouzdanja! Najljepši je osjećaj zadovoljstva u svojoj koži, a kako bi ga imali koža mora biti zadovoljna! Moja je zadovoljna, a samim time zadovoljna sam i ja!

Iskoristite miran siječanj za dobre odluke i promjene koje će vas voditi u jednu godinu u kojoj ćete se pri svakom pogledu u ogledalo osjećati sretno, ugodno i lijepo!

Više saznajte NA LINKU. 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci