ZTC

Da je Instagram prozor u priče vrijedne slušanja, čitanja i gledanja uvjerili smo se nebrojeno puta dosad. Ali se svaki put iznenadimo kada otkrijemo nešto novo, nešto na što nam pogled odmah skreće, dah zastane i kažemo – to je to, moramo čuti više o tome. Tako danas odlazimo u Biograd na Moru, u prekrasan interijer House Lavanda.

Glavni „krivac“ iza ovih divno uređenih kutaka je Sabine Živić koja u kući House Lavanda živi sa suprugom i dvoje djece. Dolaskom u Biograd na Moru iz Njemačke prije devet godina, odlučili su započeti gradnju nečega svojega u što je Sabine uplela svoje vješte prste, pustila mašti na volju i učinila da kuća nije samo kuća, nego i dom savršenog interijera koji kao da je dio nekog filmskog seta.

Za sebe kaže da obožava uređenje interijera ali i njihovog vrta. Uređuje komad po komad, stalno nešto mijenja i nadodaje.

Svako godišnje doba ima druge detalje, ukrasne jastuke i cvijeće. Miješanje tekstura i elemenata, koji možda nekome na prvi pogled izgledaju nespojivi SABINE nije strano i sve se nekako na kraju uklopi u priču.

Osim House Lavanda, s puno ljubavi i detalja uređuje i dva apartmana koji se nalaze u istoj kući, a potvrda kvalitetnog rada su joj stari gosti koji se vraćaju svake godine jer se kod njih, kako kaže, osjećaju kao da su kod kuće. 

Za Sabine je najdraže godišnje doba zima, jer tada dekorira sve za Božić i to najmanje mjesec dana ranije. Jedno od omiljenih mjesta koje voli dekorirati je i stol u blagovaonici jer smatra kako je dekoracija jednako bitna kao i hrana.

Međutim, priča tu ne staje jer su prošle godine počeli i do ljeta ove godine završili drugi projekt u jednom obližnjem mjestu – kuću za odmor Casa Lavanda. Da uređenje kuće ne zaostaje za njezinim drugim interijerima, dokazuju i prekrasne fotografije interijera. Pri uređenju se vodila spajanjem modernog stila s pojedinim rustikalnim elementima tako da se gosti u njoj osjećaju udobno i dobro. 

Nas je priča House Lavande i nove, sad već gotove Casa Lavande ostavila bez teksta. Nestvarno lijepi interijer nešto je što će sigurno privući nove goste kao i ostati u pamćenju starih gostiju koji će se, ne sumnjamo sve više vraćati. Obitelji Živić želimo puno uspjeha, puno gostiju i puno odličnih ideja uređenja interijera koje ćemo svakako pratiti.  

Foto: privatni arhiv sugovornice

Kancelarija bar