Inspirativna žena: Ines Paun Bizilj, Gaia Naturelle
I

Gaia Naturelle, sigurno ste već čuli za ovaj proizvod koji su zavoljele brojne Hrvatice, a mi smo odlučili saznati više… Naša današnja gošća je poduzetnica, majka dvoje djece i jedna od osoba koja se krije iza brenda i tekućeg kolagena kojeg žene obožavaju. Kako se rodila ideja, kako izgleda spoj poduzetništva i prehrambene – biotehnologije, koliko je teško biti majka poduzetnica, ali i što je ono što je motivira za svakodnevnim napredovanjem Ines Paun Bizilj nam je otkrila u razgovoru.

Dobro nam došla draga Ines, znamo da si majka dvoje djece i poduzetnica, stojiš iza brenda Gaia Naturelle, ali osim toga ne znamo baš puno, reci nam tko je Ines inače?

Ines je jedna obična cura puna životne energije, volje i optimizma. Zaljubljenik u prirodu, sport, yogu, moje prijatelje, vino i dobru hranu 🙂 

Ines Paun Bizilj

Nedavno si rodila i drugo dijete, a već radiš, slažeš li se s tim da je istina kada radimo ono što volimo da zapravo nećemo raditi ni dan u životu? Je li tako kod tebe?

Tako je. Od kada sam počela raditi ono što volim ne brojim više ni sate, ni dane, a ni novce koje zaradim. Radim po cijele dane i to sve dane u tjednu, a da to ni ne osjetim. Iskreno samu sebe sam iznenadila s tim. Ponekad se znam žaliti da mi je naporno ali ustvari uživam. Posao mi je dinamičan, a to volim. Svaki dan je drugačiji, jedan dan snimam, drugi dan se posvetim odgovaranju ljudima na pitanja, onda smišljam akcije.. Uglavnom volim svoj posao, naravno da je i u svakom poslu i nešto što ne voliš, ali ipak sve odradiš.

Iako si završila Prehrambeno – biotehnološki fakultet u Ljubljani ipak si i jednim dijelom u poduzetničkim vodama, što nam možeš reći o tom putu? Kako si ti spojila poduzetništvo i biotehnologiju?

Moji roditelji su cijeli život poduzetnici i o tome slušam cijeli svoj život. Mislim da sam nešto i naučila na njihovim greškama. Eto, sve je za neko dobro 🙂 Diplomirala sam nutricioizam i činilo mi se da bi bilo super spojiti te dvije strane. Dok sam studirala u Sloveniji radila sam i kao model (visoka sam 160 cm tako da su samo reklame dolazile u obzir 🙂 ) i tu sam nešto naučila.

Kombinacija svega toga je – Gaia Naturelle Hrvatska 🙂

I tako je nastao brend Gaia Naturelle, zašto baš Gaia Naturelle što nam ime predstavlja?

Gaia znači zemlja, a Naturelle prirodno. Svidjele su nam se te dvije riječi i tako je nastao brend. Anjinoj kćerci je ime Gaja tako da je i to dodatan razlog. Anja inače izrađuje našu prirodnu kozmetiku. 

Jesi li ikada bila u situaciji da jednostavno nailaziš na prepreke i kockice nikako da se poslože? Što je bilo ono što te motiviralo za nastavak?

Uf, puno je bilo takvih situacija. Mislim da mi je puno pomoglo to što sam po prirodni optimistična i pozitivna. To su bile situacije kada me počeo zanimati duhovni svijet. Volim čitati takve knjige i informirati se o tome. Vjerujem da je naš život odraz naših misli i uvjerenja, a kada jednom spoznaš da se oni mogu mijenjati onda shvatiš da se i tvoj život može promijeniti. Obožavam moć misli i sigurna sam da je to tako, sama sam sebi to dokazala, a i vidim po ljudima oko sebe. Ako pogledam svoj život prije 7 godina i sada vidim ogromnu razliku. Prije 4 godine kada sam rodila prvo dijete počela sam intenzivno raditi na sebi. Imala sam diplomu, ali sam bila bez posla i doma. Jako sam htjela početi raditi i polako su se stvari odvijale na bolje. Za vrijeme druge trudnoće sam imala više poslova, radila sto na sat i sada dok sam na porodiljnom imam i svoju firmu i kompletno drugu situaciju nego prije 4 godine.

Naravno, govorim o boljoj situaciji općenito, ne samo u poslu. 

Često se uvjerimo da je edukacija i cjeloživotno učenje vrlo bitno, pogotovo u današnje vrijeme, slažeš li se i ti s time? Što za tebe sve predstavlja edukacija i učenje?

Što sam starija – to mi je bitnija edukacija i učenje. Bez toga nema napretka. Edukacija na svim područjima je iznimno bitna. Kada se spomene edukacija ili učenje svi odmah prvo pomisle na školu, diplome itd.. Iako sam završila fakultet, ne volim ga. Skroz iskreno, nikada nisam voljela školu. Moram imati još obranu magisterija, ali nikako da dođe na red.  Valjda i dalje imam te otpore prema školi u sebi 🙂

Ali pošto više ne moram svaki dan sjediti u klupi sve više se u meni javlja želja za novim učenjem, edukacijom, svaki dan me sve više stvari zanima i htjela bi se informirati na tim područjima. To je valjda tako, prije dok sam imala puno vremena nisam bila toliko “zagrijana“ za to, a sada me sve zanima.

Najbitnija je ta samoinicijativa, želja za znanjem, ambicioznost i sve se može. S diplomom ili bez nje. 

Sada kada su vaši proizvodi već dobro poznati i u Sloveniji i Hrvatskoj kakvi su vam planovi za budućnost?

Planova je dosta, što se tiče poslovnih ne smijem otkrivati 🙂 Za privatne mogu reći da mi je cilj magistrirati iduće godine, položiti ispit za yoga učitelja, naći ravnotežu između poslovnog i privatnog života i biti što bolja mama mojim malim barabama.

Osim kolagena, za koje ste vaše proizvodi dobili najbolje povratne informacije?

Najpopularnije su hijaluronska krema za lice i hijaluronska maska za lice. Krema je novost tako da još nemamo puno povratnih informacija, a hijaluronsku masku jako hvale. Koža je baš glatka nakon upotrebe 🙂

I za kraj,  imaš li možda neki savjet za naše čitateljice u vezi ljepote? 

Pa iako bih trebala prodavati kolagen ipak ću reći da nema tog kolagena, hijalurona, botoksa i operacije koja će pomoći ako nismo zadovoljni i sretni u sebi. To je ono što se vidi i što zrači iz nas.

Ostale stvari mogu samo još  dodatno pomoći 🙂

Ines, apsolutno se slažemo. A vi svakako istog trena zavirite u GAIA NATURELLE SVIJET, oduševit ćete se baš kao i mi kvalitetom proizvoda, ali i cijelom pričom koja se krije u pozadini. Ines i cijelom timu želimo puno sreće u radu i dalje, i jedva čekamo saznati što nam to novoga spremate…


Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci