Imamo savjete kako malim odlukama do velikih životnih promjena
I

Ne kaže se uzalud da život čine mali stvari. Osim što njima možemo upotpuniti svoju svakodnevicu, uz njihovu pomoć možemo tu istu svakodnevicu učiniti boljom od one jučer. Danas za vas imamo nekoliko jednostavnih savjeta kojima možete početi raditi manje, ali ne zato manje bitne promjene i donijeti važne životne odluke kojima ćete svoj život postaviti na jednu višu razinu.

Vođenje dnevnika se u posljednje vrijeme postavilo kao must za sve one koji u glavi tijekom dana izvrte mnogo misli. Jednostavno odaberite lijepu bilježnicu, odvojite vremena u danu, uzmite olovku ili kemijsku u ruke i pustite da vaše misli i brige izađu na vidjelo. Kažu da papir sve trpi pa je ovo odličan način kojim ćete razbistriti misli čime će vaša vizija i slika za budućnost postati jasnija.

Osim dnevnika, pozitivne afirmacije i prakticiranje zahvalnosti još su dvije naizgled jednostavne, ali istovremeno teške aktivnosti jer zahtijevaju od vas prodiranje u dubinu sebe i preispitivanje onih najdubljih i dobro skrivenih dijelova sebe. Osvještavanjem onoga čime smo okruženi i istovremeno zahvaljivati na tome ima neizmjernu važnost u poboljšanju kvalitete življenja. Probajte i sigurno ćete se začuditi koliko ovo zapravo traži energije i promišljanja, ali s razlogom.

Boravak u prirodi je u posljednje vrijeme nešto što svi ističu kao jednu od najvažnijih aktivnosti koju morate uvesti u svoj život. Iako je ovo bilo nužno i važno naglašavati i puno ranije od populariziranja istoga na društvenim mrežama, svejedno ćemo boravak u prirodi staviti na vrh ovog našeg popisa. Brojni kreativci i svi oni koji stvaraju nešto od nule ali i oni koji su dio nekih većih sistema naglašavaju kako su brojne ideje dobili upravo u prirodi. Ima nešto u tom zelenilu, u tom zraku i u toj sili prirode koja pozitivno utječe na nas zato odvojite što je više moguće vremena i iskusite svu snagu naše okoline koja spremno čeka.

Uvijek je dobro poslušati i nekoga iz iste ali i različite djelatnosti od one kojom se mi bavimo. Podcasti su se u posljednje vrijeme istaknuli kao vrlo važni u vidu motivacije, inspiracije i nadahnuća pa je dobro uvrstiti ih u svoj tjedni ili dnevni raspored. Učimo dok dišemo, a slušanje podcasta je odličan način kojim možemo steći znanja koja će nas zaista obogatiti.

Znamo da je dobar san važan, ali još je jednom potrebno naglasiti da jedino kada smo odmorni i naspavani možemo funkcionirati kroz dan. Zato idite na spavanje što ranije možete i jutro nakon bit ćete spremni na donošenje odluka koje će vas dovesti do kvalitetnijeg života.

Rutine su vrlo važne, pa tako je nužno da razvijete svoju jutarnju i večernju rutinu. One ne moraju imati bezbroj aktivnosti niti trebaju trajati satima. Dovoljno je i 10-15 minuta sa svega 2-3 aktivnosti koje vas ispunjavaju. Naizgled malo, ali znači puno zato se već danas bacite na planiranje svojih rutina.

Vođenje i organizacija financija je zaista nužno, pogotovo u vremenima u kojima danas živimo jer su troškovi veliki, raznih ponuda ima na sve strane i zaista se u trenutku možemo pogubiti u svemu tome. Zato si ispišite koliko mjesečno trošite, koji su vam fiksni i varijabilni troškovi, dogovorite određenu štednju i uvijek znajte s čime raspolažete. Tako ne samo što ćete uštedjeti, nego ćete i pametnije trošiti što će dovesti do bolje financijske situacije kao i rješavanja potencijalnih dugova. 

Za donošenje važnih životnih odluka, od velike je važnosti okružiti se ljudima sličnim sebi. Samo ćete na taj način dobiti podršku i poticaj da svakim danom budete što bolji i da svakim danom stvarate ono što je najbolje za vas.

Organiziranje prostora je također vrlo važno. Ne samo što će on ljepše izgledati, nego će i vama dati osjećaj mira i urednosti što je nužno za stvaranje potrebnog ugođaja za donošenje velikih životnih odluka kao i svakodnevno funkcioniranje.

Da biste mogli donositi velike životne odluke koje će dovesti do velikih promjena, svakako je potreban odmor. Spavanje, čitanje, meditacija ili boravak u tišini ništa ne radeći pomoći će vam da razbistrite i odmorite um i spremno se „suočite“ sa svime što vas čeka.

Iako svi ovi savjeti izgledaju jednostavno, zapravo traže vremena i vaš veliki doprinos. Ali zato će vam se rezultati posebno svidjeti i isplatiti će se svaka sekunda uložena u okretanje sebi kako biste stvorili život kakav zamišljate i donijeli važne odluke koje će voditi takvom životu.

Foto: Pexels

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci