Ileana Design je riječki brend naušnica od gline koje kreira Leonora Frlan
I

Uživamo vam  predstavljati naše riječke brendove i kreativce koje stoje iza istih. Primijetit ćete da puno pričamo o nakitu koji je svaki poseban na svoj način, jednostavno ne možemo odoljeti i oduprijeti i želimo upoznati svakog kreativca! Sve kreativne priče su nam drage, ali one koje dolaze iz Rijeke su nam posebno blizu srcu.

Danas donosimo razgovor s Leonorom koja izrađuje naušnice i stoji iza brenda Ileana Design. Leonora Frlan ima 29 godina, mama je djevojčice koja će uskoro napuniti 2 godine, radi u print studiu i izrađuje krasne naušnice. Donosimo priču o Ileana Design naušnicama.

Kako si došla na ideju o izradi naušnica? 

Na ideju izrade naušnica sam došla uz pomoć društvenih mreža. Tijekom porodiljnog sam imala nalet kreativnih ideja od kojih je prva bila izrada planera za mame. Nakon toga sam sigurno par mjeseci gledala videe i proučavala kako se radi s glinom. Tek sam se nakon toga usudila probati… Reći ću vam iskreno, prve baš i nisu bile savršene haha, ali nisam odustajala.

I tu je krenula ljubav prema glini, prema drugim medijima s kojima se ona kombinira, prema kasno noćnim izradama i crtanjima novih ideja. Samo ću reći da često sanjam nove dizajne.

Kojim tehnikama se sve baviš pri izradi naušnica? Koje su ti najdraže? 

Teško se odlučiti za jednu… Marbling – način miješanja različitih boja gline, water color tehnika bojanja gline akrilnim bojama, ombre – način stapanja dvije boje gline – tamniju i svjetliju… Evo to su neki favoriti.

Kako izgleda proces?

Odabir boja je na prvom mjestu, nekad miješam dvije-tri boje gline da bi dobila neku nijansu ili jednostavno izaberem boju gline kakvu sam kupila.

Zatim treba pripremiti glinu pri čemu koristim stroj za rezance kako bi ju omekšala i stanjila za kalupe. Malo i izgleda kao da radim neko tijesto 😀 Nakon pripreme gline dolazi vrijeme za biranje kalupa kako bi izrezala određene oblike gline. Onda idu na pečenje. Nakon što se ohlade dolazi na red brušenje, poliranje i onda odluka koje ću pustiti da ostanu mat a koje da budu sjajne.

One koje želim da budu sjajne – a iskreno za većinu za odlučim da budu… na njih stavljam UV resin – suše se pod UV lampom. I napokon ide sastavljanje naušnica. Spajam komade koji su završeni s alkicama, stavljam iglice na neke i slično…

Imaš mnogo oblika, boja, dizajna… Svaka naušnica je unikat!  Gdje crpiš inspiraciju?

Iskreno koliko ideja imam i ne stignem sve napraviti! Baš iz svakodnevnog života… puno puta mi se dogodilo da nisam imala naušnice za neku određenu prigodnu pa sam išla raditi u određenoj boji koju sam htjela ili s određenim motivima. Jednom sam prilikom noć prije vjenčanja prijatelja radila naušnice u zadnji čas jer sam imala haljinu na točkice pa sam htjela i takve naušnice. Nekad me inspirira određena boja, oblik, tehnika…

Planiraš li proširiti svoju ponudu? Imaš kakve planove za budućnosti?

Počela sam već izrađivati i privjeske za lančiće, nadam se u skorijoj budućnosti imati u ponudi i narukvice, prstene… Jedva čekam uljepšati nekome dan s jednim od tih komada nakita!

Poruka za kraj? 

Zaista mi je drago da sam otkrila ovaj divan svijet gline i nadam se da ću i dalje imati toliko ideja te da će ljudi prepoznati moju ljubav prema tome. Hvala na prilici da ispričam svoju priču!

Hvala tebi i sretno dalje u radu! Pratit ćemo te! 

Foto: ileanadesign 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci