ZTC

Donacija vrijedna 75.000 kuna uručena je udruzi „Centar za kulturu dijaloga“ za program „Moje mjesto pod suncem“, s ciljem prevencije transgeneracijskog prijenosa siromaštva.

ZTC

Sredstva su prikupljena na humanitarnoj večeri Black&white party, u organizaciji Rotary cluba Rijeka-Sv. Vid i riječkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, upriličene  krajem studenog ove godine u Opatiji. Kada se humanost i zabava udruže premašuju se sva očekivanja, što je potvrdio i ovaj događaj, koji je okupio preko 240 gostiju, koji su uz uživanje u zabavnom glazbeno-plesnom programu, sudjelovali i u humanitarnoj aukciji doniranih predmeta: haljine poznate riječke dizajnerice Andree Anić Dokmanović, zatim raritetnih arhivskih vina Kozlović, Enjingi i Iločkih podruma, te personaliziranih cigara Lopar International.

Dodatnom donacijom je događanje podržao i Ris, jedna od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih IT tvrtki, zatim Ugostiteljski obrt Putnik, te niz drugih sponzora, čime je omogućeno prikupljanje ove vrijedne novčane potpore, namijenjene financiranju programa, koji pruža podršku socijalno i financijski ugroženoj djeci od 6 do 14 godina i njihovim obiteljima, sa ciljem smanjenja prijenosa siromaštva s generacije na generaciju, te stvaranja produktivnih i radno aktivnih mladih ljudi.

Ovaj sveobuhvatni program uvažava individualnost djeteta, a uključuje od kreativnih radionica, pomoći u učenju i razvijanju dodatnih vještina do emocionalne i socijalne podrške, psihološkog savjetovanja i socijalnog mentorstva. Jedini je program u Primorsko-goranskoj županiji koji kontinuirano radi s gotovo 50-ero djece i njihovim roditeljima, a 2018. godine je od Grada Rijeke i Volonterskog centra Rijeka dobio nagradu za najbolji volonterski program u Rijeci.

Primopredaja donacije je upriličena u prostorijama udruge „Centar za kulturu dijaloga“ u Rijeci, dana 10.studenog 2019. godine, a simboličan ček voditeljici programa „Moje mjesto pod suncem“ Sandri Grozdanov, uručile su predsjednica riječkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Gordana Nikolić i tajnica Rotary cluba Rijeka-Sv.Vid, Amira Predovan, koje se nadaju još mnogim ovako uspješnim, lijepim i humanim događajima.

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar