Humanitarni projekt “Danas…za vas…!” ugostio riječke glazbenike
H

Humanitarni projekt “Danas…za vas…! se nastavio i u studenom, a nakon dva uspješna izdanja u kojem su kuhali poznati voditelji Robert Ferlin i Josip Krmpotić te riječki gradonačelnik Marko Filipović, a nakon njih i popularni sportaši Mirza Džomba, Alvaro Načinović, Zoran Ban, Drago Žiljak i Branko Butković, u Dom Crvenog križa na Pećinama stigli su popularni glazbenici.

Podsjetimo, s ciljem dodatnog senzibiliziranja šire javnosti za osobe kojima je pomoć potrebna, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka pokrenulo je projekt pod nazivom “DANAS…ZA VAS….!” te su danas, zajedno s vrijednim zaposlenicima ugostiteljskih djelatnosti Crvenog križa Rijeka, obroke za potrebite pripremala poznata glazbena imena.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, predvođeno ravnateljicom dr.sc. Petrom Šuljić i voditeljem projekta prof. Damjanom Miletićem te chefom Nenadom Posavcem koji je za ovu prigodu dobio i jako pojačanje prve hrvatske masterchefice Srđane Jevtić, je okupilo doista sjajna glazbena imena. Za potrebite su tako obroke pripremali Damir Urban, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Dražen Turina Šajeta, Ana Kabalin, Saša Markovski, Kristina Radovčić Kiki i Mario Šimunović.

U sjajnoj atmosferi, vrijednim su rukama pripremljeni obroci koji su potom dostavljeni korisnicima riječkih pučkih kuhinja, prihvatilištima za beskućnike, a individualno su se obroci dostavili i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese. Podsjetimo, dnevno se pripremi preko 1 500 obroka za potrebite, a nažalost taj je broj iz dana u dan sve veći.

Domaćini su još jednom priredili doista dan vrijedan svake pohvale, jer uz pomoć poznatih imena iz javnog života itekako ukazuju na potrebu za empatijom prema potrebitima u ovim surovim vremenima. Zato projekt podržavaju svi oni koji imaju razvijen osjećaj za humano i dobro. A akcija će se nastaviti i u prosincu, s jednom doista posebnom postavom.

Tekst, foto: PR

Prethodni tekst – DOWNMALL, HUMANITARNA AKCIJA I BROJNI SADRŽAJI ČEKAJU VAS OVE SUBOTE U ZTC-U!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci