Huawei pametni satovi brinu o zdravlju vašeg srca
H

Huawei istraživanje ukazuje na to da gotovo polovica stanovništva nije svjesna razmjera rizika od kardioloških bolesti koje prevladavaju kod sve mlađih ljudi u Hrvatskoj.

U kojoj dobi treba početi brinuti o svom srcu?

Što se prije pobrinemo za srce, to bolje. Što prije postignemo pravilan broj otkucaja srca, što prije krenemo redovito provjeravati arterijski tlak, to prije možemo intervenirati i spriječiti nepovoljne promjene u našem kardiovaskularnom sustavu. Nedavna istraživanja [1]pokazuju kako 58% ispitanika smatra da 20-godišnjaci i 30-godišnjaci trebaju brinuti o zdravlju svog srca.

U Hrvatskoj 22% ispitanika smatra da se o zdravlju srca treba aktivnije brinuti nakon navršene 40. godine života, dok su muškarci u Hrvatskoj manje svjesni važnosti kardiološkog zdravlja. Od ukupnog broja ispitanika, čak 25% muškaraca smatra da o srcu treba brinuti tek nakon 40. godine ili kasnije, dok 6% njih ne zna u kojoj dobi treba početi s brigom.

Kardiolog profesor Krzysztof J. Filipiak savjetuje da se što ranije počnete brinuti o svome srcu te da barem što ranije krenete s praćenjem osnovnih funkcija: pulsa i EKG-a. Broj otkucaja srca ovisi o tjelesnoj aktivnosti i dobu dana, ali ne smije prelaziti 90 otkucaja u minuti kod zdrave osobe u mirovanju, odnosno 80 otkucaja po minuti kod osoba s hipertenzijom. Čak i ako se ne sjećate svih idealnih vrijednosti, moderni pametni satovi mogu vam pomoći rastumačiti vaše rezultate.

Test na jednom takvom uređaju, poput onih iz Watch GT 3 Pro serije, može svim dobnim skupinama korisnika signalizirati da je pravo vrijeme za zdravstvene kontrole ako uoče nepravilnosti.

Razvijen kako bi pomogao korisnicima da budu bolje informirani o svom zdravlju, Watch GT 3 Pro senzorski modul visokih performansi EKG-a analizira sinusni ritam i fibrilacije atrija korisnika u stvarnom vremenu. Među mnogim drugim zdravstvenim problemima, ovo praćenje elektrokardiograma može pomoći korisnicima u prepoznavanju nepravilnog srčanog ritma[2]. Proces mjerenja je jednostavan i praktičan poput dodirivanja elektrode na bočnoj strani uređaja 30 sekundi, kako biste vidjeli rezultate u stvarnom vremenu koji se pojavljuju na zaslonu sata odmah nakon mjerenja.

Znamo li kako sniziti krvni tlak osim uzimanja lijekova?

Podatci iz istraživanja pokazuju da gotovo 30% ispitanika iz Hrvatske ne zna kako sniziti krvni tlak. U Hrvatskoj, u dobnoj skupini od 18-29 godina, njih 37% ne zna navesti metodu snižavanja krvnog tlaka, dok ekonomski najaktivnija skupina (30-44 godina) broji njih 31% koji to ne znaju. Kardiolog Krzysztof J. Filipiak predlaže da ne treba samo poznavati definiciju arterijskih i kardioloških rizika, već i aktivno primjenjivati metode i savjete kojima se rizici mogu smanjiti bez lijekova.

Navodimo dio njih u nastavku:

  • Prestanak aktivnog i pasivnog pušenja
  • Mršavljenje – borba s prekomjernom težinom i pretilošću
  • Ograničavanje unosa kuhinjske soli i dodatnog nepotrebnog soljenja svih jela
  • Povećanje unosa voća i povrća u prehrani, smanjeni unos životinjskih masti i soli
  • Ograničavanje konzumacije alkohola
  • Pravilna kontrola ostalih čimbenika rizika: poremećaja šećera i lipida
  • Povećanje redovitosti tjelesne aktivnosti

Uvođenjem i dosljednom primjenom upravo ovih smjernica možemo značajno smanjiti rizik kardioloških problema. Tako Huawei Watch GT 3 Pro koji prati broj otkucaja srca u stvarnom vremenu (PPG) i omogućuje korisnicima da prate zdravlje svog srca, može pomoći u prevenciji od kardiovaskularnih bolesti. Vrhunski PPG senzori pametnog Watch GT 3 Pro sata mogu omogućiti korisnicima pregled arterioskleroze,[3] dok ih njegovi prilagođeni zdravstveni savjeti mogu dodatno savjetovati o tome kako mogu dodatno poboljšati svoje kardiovaskularno zdravlje.

Nova i poboljšana tehnologija elektroda na Watch GT 3 Pro seriji učinila je prikupljanje signala elektrokardiograma preciznijim i osjetljivijim.  Huawei Watch GT 3 Pro možete jednostavno upariti s pametnim telefonom poput Mate 50 Pro koji je od ovog tjedna dostupan na lokalnom tržištu, kako bi korisničko iskustvo bilo potpuno. Kada je sat uparen s pametnim telefonom, osim što je moguće razgovarati i slati poruke putem sata, jednako je tako moguće i korištenje brojnih aplikacija koje potiču na aktivan način života i tjelovježbu. Aplikacije je moguće pronaći unutar AppGallery trgovine.

Huawei proizvodi i usluge

Nakon nedavnog regionalnog predstavljanja, impresivni Huawei flagship Mate 50 Pro dostupan je i na lokalnom tržištu u crnoj i srebrnoj nijansi. Mate serija je znana po svojim naprednim mogućnostima i izvanrednim performansama, a Mate 50 Pro donosi i novosti po pitanju fotografije s prvim fizički podesivim otvorom blende na čak 10 razina, što je nagrađeno i prvim mjestom ljestvice kvalitete mobilne kamere uglednog laboratorija DXOMARK.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group. Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska

[1] Istraživanje koje je proveo Pollster Research Institute koristeći CAWI tehniku. Uzorak istraživanja odabran je kao reprezentativan za osobe u dobi od 18 do 65 godina. Stratificirani slučajni odabir, raščlanjen prema mjestu stanovanja (regiji) i dobnim skupinama koje se presijecaju sa spolom. Zadani uzorak istraživanja obuhvaća 550 osoba. Istraživanje je provedeno pouzdano uz korištenje profesionalnih alata i metodologije

[2] Ova značajka ne služi za medicinsko liječenje, stoga su mjerenja i rezultati samo za referencu te se ne smiju koristiti u medicinske svrhe.

[3] Ova značajka ne služi za medicinsko liječenje, stoga su mjerenja i rezultati samo za referencu te se ne smiju koristiti u medicinske svrhe.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci