Hrvatski kreativci: Studio Nadora, vina s porukom, savršena kao poklon
H

Vino je uvijek dobra ideja, za trenutke uživanja ili kao poklon! Nekoliko mjeseci pratimo rad jednog kreativnog Instagram profila, konačno je došlo vrijeme da saznamo više i otkrijemo tko se krije iza inspirativne Studio Nadora priče! One su sestre Bernarda (28) i Ivona (25) Pavičić, magistre novinarstva i doktorandice Sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija. Dolazimo iz Slavonskog Broda, ali trenutačno žive u Koprivnici. Ovo je trenutačno full-time posao za Ivonu, a Bernarda uz ovaj posao radi u Podravki, kao specijalistica digitalnih komunikacija.

U ovom kreativnom timu Bernarda je kreativna, strastvena, perfekcionistica, a Ivona – ambiciozna, racionalna, inventivna! Savršen sklad osobina! 

Instagram je vrelo inspiracije i dobrih ideja. Sigurno ste primijetili da na Stilueti volimo kvalitetne i zanimljive priče o vinima. Kad smo zapazili ovaj profil, znali smo da se sigurno u pozadini krije dobra priča. Vrijeme je da ju ispričamo! Imate savršen asortiman, vino s porukom je super ideja! Koliko je trajalo od neke inicijalne ideje i želje da pokrenete ovako nešto do dana kada ste primile prvu bocu vina u ruke?

Ideja definitivno nije došla preko noći i nju je uloženo više od godinu dana promišljanja.  Profesor na faksu jednom nam je rekao da tek sedmu ideju trebamo uzeti u obzir jer dok promišljamo o nečemu rijetko iz prve dođemo do najboljeg rješenja. Ne možemo sa sigurnošću reći jesu li vina s porukom u ovakvom izdanju bila sedma, osma ili deseta ideja, ali znamo da je u njih uloženo preko godinu dana promišljanja, milijun poziva, mailova i poruka. Cijela ova priča ne bi bila jednaka da nam u kreativnom smislu nije pomogla sestra Antonela, koja nas je zapravo i potaknula da se odvažimo na ovaj korak i pretvorimo ovu ideju u vlastiti posao. Kako se kaže, dvije su glave uvijek pametnije od jedne, a u našem slučaju vrijedi da su tri pametnije od dvije.

Korisno, kreativno!

Bravo za podršku! Sjećate li se trena u kojem se pojavila prva ideja? Kako ste se osjećale dok ste tek planirale i osmišljavale cijelu priču?

Ideja o pokretanju privatnog posla počela se razvijati tijekom rada u 24sata. Ondje smo radile na pozicijama producentica native sadržaja, zajedno smo osmišljavale sadržaje i projekte za različite klijente te mnogo naučile o novim trendovima u oglašavanju. Željele smo svoje znanje primijeniti na vlastitom projektu. Nakon što smo osmislile konačan projekt, stečeno smo znanje i iskustvo iskoristile kao prednost za pozicioniranje i brendiranje naših proizvoda na tržištu te izgradnju prepoznatljivog brenda. Kad smo krenule promišljati o vlastitom poslu, željele smo biti jedinstvene na tržištu i ponuditi kupcima nešto originalno i inventivno. Cijeli je taj proces bio vrlo zanimljiv, ali i izazovan. Pratile su nas različite emocije – od sreće i uzbuđenja pa do nesigurnosti i straha. Pokretanje privatnog posla sa sobom nosi rizik i veliki je korak pa je bilo prilično hrabro krenuti u njega kad je cijeli svijet stao zbog novonastale situacije s koronavirusom.

Mi jako volimo priče o imenu. Zašto baš Studio Nadora?

Željele smo da ime brenda ima posebno značenje. Nadora u grčkom jeziku označava prekrasan dar satkan od inventivnih ideja i potaknut strašću. Naša je ideja bila upravo to – originalni i kreativni darovi. Željele smo predstaviti nešto novo i drukčije. Nešto što će svakome izmamiti osmijeh na lice i uljepšati dan. Kao rezultat promišljanja nastala su vina s porukom.

Pronašle ste način kako biti dijelom nekih jako lijepih trenutaka, donosite radost, osmijeh, šarmantnu poruku, kakve su povratne informacije?

Drago nam je što možemo dati svoj mali doprinos u proslavljanju lijepih i važnih trenutaka. Povratne informacije i reakcije su jako pozitivne. Očekivale smo da će naši proizvodi izazvati pažnju, ali definitivno nismo očekivale ovakav boom. Ipak, najbolja povratna informacija koju možemo dobiti zasigurno su ponovne narudžbe «starih» kupaca. To nam je najveća potvrda da smo na dobrom putu.

Odlične ideje za sve vaše prigode!

S kojim ste vinarom ostvarile suradnju, odnosno koja vina su dio ove priče i zašto baš taj odabir?

Suradnju smo ostvarile s Vinarijom Pavičić koja je posvećena proizvodnji kvalitetnih vina oblikovanih prema ukusu modernih potrošača. Vinogradi su smješteni u Kutjevačkom vinogorju, a u ponudi vinarije nalazi se čak sedam vrsta vina. U našoj ponudi nalaze se četiri vrste: graševina (kvalitetno suho), pinot sivi (kvalitetno suho), pinot crni (kvalitetno polusuho) i rose (kvalitetno polusuho).

Kako smo i same već dugi niz godina vjerne Pavičić vinima, željele smo svojim kupcima ponuditi nešto provjereno dobro te ono što i same volimo.

Iako vlasnik vinarije i mi imamo isto prezime, nismo u rodu, ali je ispalo vrlo simpatično što smo ostvarili suradnju.

Znate da smo znatiželjni, uživate li i same u finim vinima? Nastaju li neke vaše ideje upravo uz čašu finog vina?

Moglo bi se reći da smo ljubav prema vinima pretočile u posao. Nema ništa ljepše od ispijanja čaše finog vina u dobrom društvu ili nakon napornog radnog dana. I složit ćemo se, neke od najboljih ideja nastale su upravo uz čašu finog vina.

Kako bi ocijenile hrvatsku vinsku scenu proteklih par godina?

Hrvatska zauzima posebno mjesto u svijetu vina. Tomu svjedoče brojne medalje na važnim međunarodnim natjecanjima pa ne čudi što u zadnje vrijeme hrvatska vina polako zadobivaju reputaciju sličnu svjetski poznatim vinima. Mi ih jako volimo i smatramo ih vrlo kvalitetnima.

Sestre i poslovne suradnice. Mi vjerujemo u poslovni odnos s članovima obitelji, a kako vi funkcionirate, što točno koja od vas donosi u ovu kreativnu suradnju?

Kod nas je zanimljivo što smo zajedno studirale, a nakon toga smo radile zajedno u dvije različite medijske kuće. Poslovna suradnja nije nam bila nepoznanica nego se zapravo prirodno nastavila. Nemamo podijeljene uloge, organiziramo se u hodu, a u kreativnom smislu pomaže nam i sestra Antonela.

Kako se proizvodi mogu naručiti?

Proizvodi se mogu naručiti na našim profilima na društvenim mrežama ili putem našeg e-maila studio.nadora@yahoo.com.

I za kraj, morate nam dati preporuku, što iz vašeg šarmantnog asortimana darovati voljenim ženskim osobama ovoga proljeća?

Definitivno naš RELAX BOX, koji sadrži vino s porukom i sve što je ženi potrebno da se opusti. Svaka žena zaslužuje dan samo za sebe i za opuštanje.

Relax Box

Raduju nas ovakve priče i pothvati, naša je sugestija da zapratite NADORA CREATIVE STUDIO FBNADORA CREATIVE STUDIO IG. 

Podržite kreativne i poduzetne sestre i riješite se briga oko poklona. S kvalitetnim vinom nema greške, dodajte još Nadora touch i imate poklon s kojim će svaka osoba biti oduševljena!

Fotografije: Studio Nadora društvene mreže

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci