Barbara Stipetić Blašković otkrila nam je sve o preslatkim Boji.ca komadima nakita
B

Znate i same koliko volimo upoznavati  kreativce i predstaviti njihov rad našim čitateljima. Nakita nikad dovoljno, to ćemo se složiti, i sve ljubiteljice i sakupljačice nakita, zasigurno su se već zasitile klasičnih komada nakita, pa vam ovog puta donosimo jesan veseo i unikatan komad nakita!

Pronašli smo nakit Boji.ca čiji komadi su toliko fora i neobični da smo morali upoznati kreativku i priču iza brenda.

Tko stoji iza brenda? 

Bok. Ja sam Barbara Stipetić Blašković. Iako kreativci često „bježe“ od svoje primarne struke ja sam ispreplela svoj posao i hobi. Po zanimanju sam magistra primarnog obrazovanja i radim kao učiteljica razredne nastave. Imam 31 godinu i posljednjih 6 godina radim i živim u Rijeci. Osim u razredu, od 2015. godine bojice su moj osnovni materijal za izradu neobičnog i upečatljivog nakita. Od 2019. godine Boji.ca postaje brend koji je javno predstavljen.

Kako je došla ideja za boji.ca brendom? Viđamo svakakav kreativan nakit, ali ovako nešto još nismo!

Prva ogrlica nastala je spontano i neplanirano. Bez previše tehničke obrade, samo nekoliko starih bojica, pilica i ljepilo…da bi nastalo nešto po mom. Nešto što će pristajati uz moju osobnost. Tako je sve krenulo, a pozitivna reakcija okoline bila je motivacija za pokretanje Boji.ca brenda.

Što sve nudite u boji.ca kolekciji?

Osim ogrlica i naušnica koje samostalno dizajniram, posebnost Boji.ca nakita je da može biti i personaliziran. Za izradu se mogu izabrati boje drvenih bojica, količina i sam dizajn naušnica ili ogrlica. Kolekciju možete pogledati na poveznici: https://bojica.my.canva.site/

Od kojeg sve školskog pribora možete napraviti nakit?

Iako Boji.ca nakit u mojoj maloj radionici nastaje već 7 godina svakodnevno se rađaju nove ideje pa tako i novi školski pribor od kojeg nastaje nakit. U trenutnoj kolekciji, osim s bojicama, može se pronaći nakit s olovkama, gumicama, šiljilima, trokutima, kutomjerima, ravnalima…

Gdje crpite inspiraciju?

Moram priznati da s drvenim bojicama kreativnost nema kraja. Svakodnevno otkrivam i kombiniram tehnike piljenja, slaganja i lijepljenja. Vesele dječje forme i mnogo boja – to je rezultat ovog malog eksperimenta.

Neka poruka za kraj? 

Kako često na društvenim mrežama uz fotografije nakita koristim i prigodne citate, jedan mi je ipak poseban i objedinjuje ono što Boji.ca brend je – mali, šareni svijet koji motivira vlasnice nakita od drvenih bojica.

 „Ništa u životu nije crno ili bijelo. Život se događa negdje u paleti duginih boja.“

Foto: Boji.ca

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci