Hrvatski kreativci: Brend”Pots & Spots” samo je dio kreativnosti Diane Lugović
H

Kad smo počele s pripremom ovog intervjua Diana je imala drugo prezime, ono mladenačko. U subotu je, unatoč neizmjesnim vremenima, održano vjenčanje te nas raduje da imamo prvi intervju ove zanimljive kreativke s novim prezimenom tako da, dame i gospodo, predstavljamo vam Dianu Lugović, Osječanku koja već 13 godina živi u Zagrebu.

Diana Lugović, Pots&Spots

“Kroz 31 godinu svog života sam shvatila da sam osoba koja što god radila u životu uvijek će se vraćati svojoj mašti i kreativnosti (tatini geni). Završila sam poprilično težak fakultet, Farmaceutsko-biokemijski i kao poklon za obranu od svojih prijatelja sam dobila upisninu za Filmsku školu Kinokluba Zagreb, a od obitelji kameru. Tako da svi znaju koliko mene kreativnost veseli, ali nju ostavljam za predvečer i vikende, jer se tijekom dana ipak bavim strukom u jednoj divnoj, farmaceutskoj firmi.”

Ovo je dio njezine priče, nas je zainteresirao krasan brend Pots&Spots, ali iznenadili smo se koliko talenata krije zanimljiva sugovornica! 

Stvarate jako lijepe stvari, morate nam otkriti kako je sve počelo, kad ste se odlučili okušati u kreativnom radu?

Puno hvala na divnim riječima. Kreativnost i ja smo povezane oduvijek, samo što ona u mom životu dolazi u svakakvim oblicima. Što više putujem to više snimam i zato sam prije ovog ludog vremena snimala kratke filmove sa svojih putovanja. Nije mi iskreno toliko bilo do snimanja, nego do montaže. Osim putopisnih filmova, okušala sam se prošle godine u režiji, produkciji i montaži spota za pjesmu Tolerancija zagrebačkog benda Phaneron, na koji sam iznimno ponosna, jer kako bi mama moja rekla: “Kako si ovo montirala ako nemaš ritma?“

Slobodno bacite oko na spot. Tako da je brend Pots & spots ustvari samo jedan u nizu mojih kreativnih projekata, samo što spada pod one ozbiljnije, za koje imam obrtnicu.

Kako se osjećate dok stvarate i koji su omiljeni trenuci kada imate najviše inspiracije i kreativnosti?

Najviše inspiracije i kreativnosti imam u trenucima kad imam previše posla. To je kao neki inat, tu su ideje, a ne možete ih odmah dohvatiti. Ideje često dođu i od kupaca, samo ih skupa uobličimo i malo stilski uredimo. Kad bih mogla birati što više volim raditi, oslikavati tegle ili kreirati objave za društvene mreže, odgovor bi bio kreirati objave. Svatko ima svoju psihoterapiju, moja je digitalni marketing i psi.

Vjerujem da i sami volite biljke?

Imate itekako dobar osjećaj! Ustvari uz malu ispravku, u stanu imamo 3 biljke. To je neka predrasuda kad netko oslikava tegle za biljke, da je cijeli stan džungla. Možda bi i bila da ih ja znam održavati, zato imamo tri za koje se trudimo da su listovi cijelo vrijeme uspravni. Volim biljke, ali obožavam životinje, pogotovo pse. Ta ljubav je beskrajna.

Jako cijenimo cijeli pokret ručnog rada, plus kako ste napisali u jednoj story objavi ovaj projekt je „one woman show“, kako sve stižete?

Odkad je Pots & spots plasiran u medije, tempo mi je na maksimumu. Meni je radni dan, baš cijeli dan i u ovih godinu dana još uvijek nisam uspjela da mi broj narudžbi bude 0. Doslovno mi je svaka minuta u tjednu organizirana. Imam super dečka koji isto ima svoj hobi koji jako ozbiljno shvaća, tako da se međusobno podržavamo i razumijemo. U ovakvoj situaciji najvažnije je donijeti pravu odluku, znati reći ne i znati što su prioriteti. Moj prioritet je moj pravi posao u struci, još uvijek učim kako odbiti ogromne narudžbe, a odluku da ću raditi ono što volim sam donijela odavno.

Imate li osjećaj da se pojedinci sve više okreću domaćem dizajnu i da se kreativni rad sve više cijeni?

Da i to me jako veseli. Ako pogledate malo izvan hrvatskih granica primijetiti ćete puno malih, kreativnih trgovina. Uzet ću za primjer Beč koji financijski potiče mlade, talentirane kreativce da u centru grada imaju svoje prostore. Ima li što ljepše nego vidjeti grad koji je doslovno personaliziran od strane kreativaca? Ako volite to što radite i netko to prepozna i zna cijeniti, nema veće sreće. Super je što živimo u vremenu kad postoji oglašavanje na društvenim mrežama, tako da izdvajanjem iz nekog okvira možete lako biti primijećeni. Od jedinstvenih i meni jako dragih brendova istaknula bih A JOJ, istarski brend s pesonaliziranim jastučnicama, Lega-Lega brend s osječkom adresom, ali svjetskom popularnosti te meni najdražu ilustratoricu Illustratorius, Doru Kralik, čije ilustracije krase svaki zid u našem stanu.

Putem Stiluete sve više otkrivamo eco brandove, priče o održivosti, sve veći broj ljudi sadi biljke, jesmo li proteklih godinu dana ipak osvijestili neke navike, vaš dojam?

Moram priznati da ih skoro pa sve pratim! Nekima je to čak i struka, tako da prateći takve brendove dosta i naučite. Kao recimo ja, da je uzgoj biljaka cijela nauka, čime se i tješim zašto mi ništa ne uspijeva. Moram istaknuti ekipu iz Biljkoboraca čijim se idejama posebno divim, te Anu Hrgovčić iz brenda Biljke Plants koja se toliko potrudila da ima i odlične videe za sve biljkoljupce.

Prošla godina nas je povezala s prirodom, baš zato što smo se previše odvojili i okrenuli protiv nje. Super je što su eco brendovi in, jer neki laici prate nešto samo zato što je in, a od ovoga trenda ipak ima i koristi.

Kako bi u jednoj rečenici opisali vaš brand?

Unikatne teglice u kojima svaka biljka doslovno procvjeta.

U kojim sve dijelovima Hrvatske domovi imaju vaše krasne tegle?

Bome u svim! One vole putovati baš kao i ja, tako da je najdalja pošiljka bila čak prekooceanska i to u SAD. Ne pamtim toliko te daleke koliko prve dvije pošiljke izvan Osijeka i Zagreba koje su išle u Istru.

I za kraj, neka topla inspirativna poruka za sve naše čitatelje?

Ako nešto želite, bolje da pogriješite nego da ne probate. Sretno!

Upravo tako, moramo se složiti, a dok slažete želje u planove, ništa vas neće inspirati više nego prostor protkan pun dobre ideje. Prostor s biljkama i… Pots & Spots savršenim vazama!

Pripremila: Marija Mažar

Fotografije: Pots& Spots

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci