Hrvatski koncept i divna ideja – Bolja Godina je društvena igra s kojom svijet postaje bolje mjesto!
H

Ova nam je godina donijela toliko toga čega prije nismo bili svjesni ili nam to nešto jednostavno nije bilo na prvom mjestu. Pokazala nam je da moramo raditi na nadanju u bolje sutra, potakla nas je da neke stvari koje smo ranije uzimali zdravo za gotovo, da nam sad budu prioriteti i još je jednom potvrdila univerzalni zakon da se dobro dobrim vraća. Svi mi dišemo kao jedno, djelujemo kao jedno i želimo samo jedno – miran i ispunjen život s našim najdražima u blizini.

Male geste zlata znače, pokazuje to i hvale vrijedna društvena igra Biljkoboraca „Bolja Godina“. Ali nije to svakidašnja društvena igra na koju smo navikli. Radi se o tome da igranjem ove igre danas, stvaramo bolje sutra.

Odmah na početku moramo reći da pobjednika nema, da igra može trajati unedogled kao i da nema klasičnih nagrada. Ovdje je pobjednik svatko tko napravi dobro djelo, svatko tko pošalje poruku u svijet da može bolje, da smo svi mi željni pažnje i tople i iskrene ljubavi. Igra zapravo traje dok je god dobre volje u ljudima da šire dobro, a nagrada je bolja budućnost u kojoj se svi mi nadamo što duže živjeti.

Ova se igra sastoji od 52 ilustrirane kartice s dobrim djelima, po principu „šalji dalje“. Svaka od 52 kartice odgovara jednom tjednu u godini, a na svakoj se kartici nalazi prijedlog dobrog djela i prostor za „ostavljanje traga“. Nakon što napravite dobro djelo, potpišete se na poleđinu kartice koju proslijedite dalje u svijet. Cilj je ove igre potaknuti nove ljude na nove dobrote i proširiti krug popravljanja svijeta.

Ono što se nalazi u pozadini cijele priče, ali što je zapravo bitno naglasiti je da se od svake kupljene „Bolje Godine“ donira 10 kn na račun Udruge „Mali Zmaj“, društva za poboljšanje kvalitete siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

Ovakvih igri treba sve više. Ova nam je godina pokazala što je zapravo jedino važno na svijetu. Činiti dobro i pomagati jedni drugima uvijek vodi kvalitetnijem i ispunjenijem životu, a vrati se u oblicima koje ne možemo ni zamisliti. Budite i vi sudionik „Bolje Godine“ jer je to jedan mali, ali izuzetno važan korak kako bismo svi zajedno stvorili zajednicu u kojoj je užitak živjeti, stvarati, disati.

Izvor i foto: službena stranica Biljkoboraca

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci