NaslovnicaINSPIRACIJAHrvatski koncept i divna...

zadnje objave

Hrvatski koncept i divna ideja – Bolja Godina je društvena igra s kojom svijet postaje bolje mjesto!

Ova nam je godina donijela toliko toga čega prije nismo bili svjesni ili nam to nešto jednostavno nije bilo na prvom mjestu. Pokazala nam je da moramo raditi na nadanju u bolje sutra, potakla nas je da neke stvari koje smo ranije uzimali zdravo za gotovo, da nam sad budu prioriteti i još je jednom potvrdila univerzalni zakon da se dobro dobrim vraća. Svi mi dišemo kao jedno, djelujemo kao jedno i želimo samo jedno – miran i ispunjen život s našim najdražima u blizini.

Male geste zlata znače, pokazuje to i hvale vrijedna društvena igra Biljkoboraca „Bolja Godina“. Ali nije to svakidašnja društvena igra na koju smo navikli. Radi se o tome da igranjem ove igre danas, stvaramo bolje sutra.

Odmah na početku moramo reći da pobjednika nema, da igra može trajati unedogled kao i da nema klasičnih nagrada. Ovdje je pobjednik svatko tko napravi dobro djelo, svatko tko pošalje poruku u svijet da može bolje, da smo svi mi željni pažnje i tople i iskrene ljubavi. Igra zapravo traje dok je god dobre volje u ljudima da šire dobro, a nagrada je bolja budućnost u kojoj se svi mi nadamo što duže živjeti.

Ova se igra sastoji od 52 ilustrirane kartice s dobrim djelima, po principu „šalji dalje“. Svaka od 52 kartice odgovara jednom tjednu u godini, a na svakoj se kartici nalazi prijedlog dobrog djela i prostor za „ostavljanje traga“. Nakon što napravite dobro djelo, potpišete se na poleđinu kartice koju proslijedite dalje u svijet. Cilj je ove igre potaknuti nove ljude na nove dobrote i proširiti krug popravljanja svijeta.

Ono što se nalazi u pozadini cijele priče, ali što je zapravo bitno naglasiti je da se od svake kupljene „Bolje Godine“ donira 10 kn na račun Udruge „Mali Zmaj“, društva za poboljšanje kvalitete siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

Ovakvih igri treba sve više. Ova nam je godina pokazala što je zapravo jedino važno na svijetu. Činiti dobro i pomagati jedni drugima uvijek vodi kvalitetnijem i ispunjenijem životu, a vrati se u oblicima koje ne možemo ni zamisliti. Budite i vi sudionik „Bolje Godine“ jer je to jedan mali, ali izuzetno važan korak kako bismo svi zajedno stvorili zajednicu u kojoj je užitak živjeti, stvarati, disati.

Izvor i foto: službena stranica Biljkoboraca

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000SljedbeniciSlijedi
106PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE