NaslovnicaINSPIRACIJAHRVATSKI KREATIVCIHrvatski kreativci: Planet D...

zadnje objave

Hrvatski kreativci: Planet D kolekcija širi radost življenja

Planet D nastajao je u mislima dizajnerice Dore Rubić kao alternativa svijetu u kojem smo bili lišeni slobode. Svijet iz glave kistom je prenijela na slikarsko platno, a potom i na tkaninu, kako bi on konačno zaživio na gradskim ulicama.

Zamislite da se ogrnete najljepšim proljetnim balonerom i u njemu otputujete na čaroban planet. Da čarolija bude još veća, novi će vas baloner odvesti na Planet D – maštovit i pomalo mističan svijet, mjesto umjetnosti, kreativnosti i mode koje se nalazi u glavi autorice i dizajnerice ove očaravajuće proljetne kolekcije.

Duga tradicija modnog salona

”Modni salon Dora je otvorila moja majka, početkom 1986. godine dok je bila trudna sa mnom. Dućan i radiona se oduvijek nalaze odmah uz Kamenita vrata na Gornjem gradu pa je ime dobio po Dori Krupićevoj. Kako je salon nekoliko mjeseci stariji od mene, ja sam zapravo dobila ime po njemu. Možda je tako već moja sudbina bila zapečaćena na neki način. Veliki dio svog života sam provela s mamom u radioni gdje bih se igrala, smetala, pomagala, a na kraju i surađivala u osmišljavanju i izradi kreacija. Posao sam službeno preuzela prije 10 godina, mama je u mirovini, ali i dalje radimo zajedno i odlično se nadopunjujemo. Njeno iskustvo, preciznost i neke moje nove ideje vezane za poslovanje i dizajn, ispale su odlična kombinacija” rekla je vlasnica Dora Rubić za Stiluetu.

Nova kolekcija modnog branda Dora pomiče granice ovozemaljskog i uvodi nas u svijet mašte gdje vladaju razigrani oblici i boje.

„Vjerujem kako smo u protekle dvije godine svi htjeli otploviti u neki drugi svijet. Svijet u kojem možemo disati punim plućima i biti slobodni. Upravo u danima kad smo izgubili slobodu na koju smo navikli, u mojoj je glavi nastajao cijeli jedan novi planet koji sam odlučila podijeliti. Fascinirala me ideja da slike tog svijeta oživim tako da ih netko drugi nosi“, ističe dizajnerica Dora Rubić.

Motivi Dorinih slika su Svemir, Flora i Fauna. Iz njih su nastale tkanine s tri različita motiva, a iz prirodnih tkanina, pamuka i viskoze, nastala je ova unikatna kolekcija balonera, kaputa, haljina i tunika.

Prvo na platnu, zatim na modnim komadima

”Planet D je neki moj izmišljeni, alternativni svijet pun boja, netaknute prirode i radosti življenja. Flora  širi veselje i svježinu, Fauna je razigrana i poletna, a Svemir je mističan, fascinantan i pokreće sve u nama i oko nas. Tri slike ovih motiva sam naslikala u zadnjih 10 mjeseci, a njihove skice, crteže, kao i gotova djela se mogu vidjeti u samom salonu Dora. Flora i Fauna su ulje na platnu, a Svemir je kombinacija akvarela i njegove kompjuterske, grafičke obrade” rekla je.

Novi su modeli ugledali svjetlo dana baš u pravom trenutku, kada nam je itekako potrebna proljetna svježina i radost života. Upravo su takvi – svježi, poletni, radosni, nosivi, ženstveni i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pozivaju na zabavu, druženje i proljetno lutanje.

Šarena i vesela kombinacija

”Meni je osobno najveselija i zaista, skoro pa i da nema boje koja je izostavljena, ali imala sam i prije vrlo šarene i vesele kolekcije. Jedna od takvih je bila i kolekcija Atemporal iz 2019. koja je nastala u suradnji sa slikarom Johnathanom Robertsom. Oduvijek sam smatrala kako se slikarstvo i moda odlično nadopunjuju i stvaraju novu dimenziju umjetnosti.”

Iako na Planetu D caruje moda, Dorine kolekcije su bezvremenske, svi modeli su ručno rađeni unikati, a rade se u malim serijama. Obrtničku obiteljsku tradiciju Dora nadopunjuje svojim idejama, no radi po principu po kojem je radila i njezina majka, kvalitetno, održivo, birajući najbolje materijale.

Kampanja je snimana na Gornjem Gradu u blizini salona gdje se rađaju sve kreativne ideje. Fotografiju potpisuje Zvonimir Ferina, za make up zadužena je Manda Vlahinja, a za frizure Fran Brunović. Modeli su Klara Biškup i Sara Siladji, a osim Dorinih modela, nose i cipele Högl i Lapidarium nakit.

Foto: Instagram DORA

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE