Hrvatski brend Čiča Priča i ovog prosinca ima šalice u koje smo se zaljubili! A vama poklanjamo jednu
H

Hrvatski brend Čiča Priča ima prekrasan asortiman koji će vas oduševiti ovog prosinca! U ponudu su stigle nove šalice i morali smo saznati detalje, a imamo i darivanje!

Draga Martina, evo te opet na Stilueti! Nakon što si nas oduševila prekrasnim svijećama, sada si se bacila i na izradu i oslikavanje keramičkih šalica. Ima nešto čime se ti NE baviš?

Hahaha zbilja i izgleda kao da se bavim svim i svačim! Istina je da sam kao kreativna duša, sklona eksperimentiranju s materijalima i tehnikama. Ne volim se ograničavati, već prepuštam mašti na volju i radim ono za čim me srce odnese u tom trenutku. Slikala sam tako po papirima, platnima, tenisicama, itd., a u posljednje vrijeme sam se zaljubila u oslikavanje svijeća.

Ručno rađena keramika me intrigirala još od srednje škole, a potpuno sam se pronašla u njenom oslikavanju, a ne modeliranju. Zapravo je to jedan prekrasan spoj ilustracije koja je moje primarno zanimanje i keramike kao živog fizičkog objekta.

I ove godine si za božićnu kolekciju napravila keramičke proizvode. Što sve možemo pronaći u kolekciji? Koje sve motive imaš?

Ove godine u božićnoj kolekciji keramike imam dvije vrste ručno izrađenih šalica: šalice Orašar oslikane su u rasplesanoj božićnoj kompoziciji Orašara i Klare, a završni sloj pozlate daje poseban sjaj njihovoj ljepoti. Osim toga, svaki primjerak skriva jedan jedinstven tajni crtež na dnu šalice koji se otkriva kada popijete omiljeni napitak

Božićne crtkarije naziv je druge vrste šalica koja u crtežima objedinjuje sve ono što obožavamo kod Božića: vijence, keksiće, tople rukavice, imele, itd. Krasi ih i karakteristična ružičasta unutrašnjost s sitnim točkicama i mogu reći da ova šalica u potpunosti predstavlja mene: jedinstveni kreativni kaos Božića s ružičastim i crvenim detaljima!

Obje vrste šalice izrađene su na lončarskom kolu i oslikane mojom rukom. Zapremnine su 400ml (XL veličina) ili laički rečeno: taman za jednu pozamašnu šalicu čaja ili vruće čokolade s marshmallowsima . Kako su u pitanju handmade šalice od početka do kraja, sam proces izrade traje mjesecima, pa je količina ograničena. Prva tura šalica se rasprodala u roku od 2 dana, a iz druge ture ostalo je još 7 šalica Orašara i 20 Božićnih crtkarija!

Gdje crpiš inspiraciju, pratimo te i vidimo da stalno crtaš, ukrašavaš, oslikavaš.. ? 

Inspiraciju crpim iz svega lijepoga oko sebe. Inspiriraju me sretni trenutci s mojom obitelji, dječji zagrljaji, nebo u sutonu ili svitanju iznad Splita, cvjetni buketi, cvjetne lijehe po dvorištima koje vidim u popodnevnim šetnjama, rijeka Žrnovnica, šuma, more i morski žal…

Inspiracija je za mene osjećaj koji potom oblikujem u vizual i prenosim na predmet. Ono što želim prenijeti gledatelju nije toliko sama umjetnost, koliko  je upravo taj osjećaj kojim sam kreirala određeni crtež.

A vi bacite oko na našu Facebook stranicu gdje imamo darivanje ove divne šalice u XL veličini (400ml)! 

Fotografije: Čiča Priča 

Prethodni tekst – Čiča Priča je splitski brend iza kojeg se krije Marita Vuković. Ovo je njezina priča.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci