Hrvatski brand: Novi modeli heklanih torbica Bolkica, dizajnerice Ivane Bolković
H

‘’Mnogima je, kao i meni, ovo najdraže doba u godini. Sve se nekako umiri, više vremena provodimo uz obitelj, a to nam donosi toplinu. Upravo sam tu toplinu kroz nove boje i modele željela prenijeti i u novu kolekciju’’– govori nam dizajnerica hrvatskog brenda heklanih torbica Bolkica, Ivana Bolković.

Istina, jesen nas uglavnom asocira na čaj i tople dekice što definitivno ima svoje čari. Ivanina nova kolekcija je bas kao jesen. Boja ne nedostaje, a njima nam je pružila mekoću koju ovo inspirativno godišnje doba pruža.

Torba je definitivno jedan od ključnih komada u ormaru, pa ni ove jeseni ne izlazimo bez prikladnog primjerka. U najboljem slučaju je to torba koju imaš želju zagrliti. Ivana zato nudi funkcionalne komade raznih veličina i to u smeđoj, petrolej plavoj, zagasito zelenoj, bež i oker boji. Nudi i komade protkane srebrenim nitima. U svakom modelu je prisutna klasika, objašnjava nam Ivana. To sam ja, to je taj dio mene utkan u svaki Bolkica uradak. Mijenjam dimenzije, oblik i boju, ali uvijek želim zadržati i taj jedan klasični dio koji sjajno nadopunjuje svako modno rješenje. Ovaj put sam se poigrala i sa raznim materijalima za ručke, pa su one, osim heklane i kožne ili metalne.

Modna poslastica za sve ljubitelje knjige
Kako Ivana sve više vremena provodi u svijetu heklanja, tako se roje i njene ideje. Osim velike ljubavi prema heklanju, otkriva nam, strastvena je ljubiteljica knjige.
Ne digitalne već one prave papirnate knjige koju volim imati pri ruci, govori nam, pa je bilo logično da razmišljam kako da si to i ostvarim. Da ju mogu otvoriti i čitati dok čekam negdje red, dok sam na kavi ili boravim u prirodi. Tako je došla ideja za posve novi proizvod. Osmislila sam posebnu torbu/futrolu za knjigu.

Na taj način ju uvijek mogu imati uz sebe i čuvati od bilo kakvog oštećenja, a uz to nosim novi modni dodatak. Knjiga se jednostavno prikači i ne vadi se do kraja čitanja, a kako bi torba bila sto praktičnija, osim oznake za knjigu ima i pretinac u kojeg možemo staviti karticu, novac ili neku od stvari koje obično uzmemo sa sobom kad izlazimo. Praktično i funkcionalno. Svojim inovativnim rješenjima Ivana je dokazala da heklane torbice nisu samo ljetni hit. Bolkicama i novim dizajnerskim rješenjima promijenila je taj mit.

Fotografije: : Ana Bolobicchio 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci