Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) organizira meet up i super panel u Rijeci! Prijave traju!
H

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji s tvrtkom Intellias organizira meetup u Rijeci.

AI se razvija velikom brzinom, a razumijevanje i pravilna uporaba ove tehnologije ključni su za uspješno suočavanje s promjenama koje ona donosi. Stoga rasprave i dijeljenje znanja o implikacijama AI-a ne može i ne smije biti ograničeno samo na Zagreb.

Nakon Slavonije i Dalmacije, Riječani će imati priliku diskutirati o AI-u u srijedu, studenog od 18 sati u Bačva Pubu. Cilj je motivirati i dati smjernice o tome kako se prilagoditi promjenama koje donosi razvoj umjetne inteligencije.

Na panelu će sudjelovati Andrija Čolak, serijski poduzetnik, osnivač franšize Surf’n’Fries i Čolak Franchise Consulting Group, Hana Rizvić, voditeljica AI-a u Intelliasu, Jonatan Lerga, prodekan za nastavu na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i voditelj Centra za AI i cybersecurity na Sveučilištu u Rijeci, te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost u riječkoj farmaceutskoj tvrtci JGL.

Internet je prije 30 godina promijenio način na koji komuniciramo, radimo i živimo. Sada, umjetna inteligencija slično transformira svaki aspekt našeg okruženja, otvarajući nevjerojatne mogućnosti za društveni, ekonomski i kulturni napredak. Umjetna inteligencija više nije ograničena na inženjere i velike gradove. AI se ne tiče samo ljudi u tech sektoru; ona je relevantna i za umjetnike, političare, liječnike, profesore i mnoge druge. Svi imamo priliku sudjelovati u ovoj transformaciji. Dođite u Rijeku i budite dio ove rasprave!

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) i tvrtka Intellias zajednički organiziraju meetup o umjetnoj inteligenciji pod nazivom Rijeka Meets AI: What’s the Next Move?. Ovaj događaj okupit će stručnjake iz područja umjetne inteligencije, znanstvenike, inovatore, poduzetnike, studente i političare kako bi raspravljali o ulozi AI-a u transformaciji Rijeke i Kvarnera.

Panelisti Andrija Čolak, serijski poduzetnik, osnivač franšize Surf’n’Fries i Čolak Franchise Consulting Group, Hana Rizvić, voditeljica AI-a u Intelliasu, Jonatan Lerga, prodekan za nastavu na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i voditelj Centra za AI i cybersecurity na Sveučilištu u Rijeci, i Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost u riječkoj farmaceutskoj tvrtci JGL, raspravljat će o transformacijskom utjecaju umjetne inteligencije, istražujući prilike, izazove i strategije za prilagodbu novim tehnologijama, pod moderatorskom palicom Dore Klanjčec, projektne menadžerice u CroAI-u. Cilj je okupiti raznolike perspektive inženjera, učitelja, znanstvenika, poduzetnika, studenata, političara i drugih kako bi razmijenili svoja saznanja i potaknuli duboku i značajnu raspravu.

“Umjetna inteligencija je tu, a radom udruge želimo naglasiti da ona nije samo za inženjere i odabrane. Ovo je tehnologija koja utječe na sve nas, a ovakve prilike se događaju jednom u 30 godina. Demistificiranje i populariziranjem pojma želimo približiti tehnologiju, ali ukazati i na priliku koja je pred nama.”, naglasila je izvršna direktorica udruge CroAI, Martina Silov.

Intellias, kao globalni tehnološki partner Fortune 500 poduzeća i najviše rangiranih organizacija, pomaže tvrtkama ubrzati tempo održive digitalizacije.

“Dolazak umjetne inteligencije, koji se lako može usporediti s industrijskom revolucijom, otvara mnoga vrata u digitalnom okruženju. Zato smo odlučili organizirati meetup u Rijeci u suradnji s CroAI-em kako bismo prihvatili transformacijsku moć AI-a i istražili inovacije koje donosi. Vjerujemo da AI može potaknuti napredak i pomoći nam izgraditi svjetliju i bolje povezanu budućnost. Suradnjom i zajedničkim učenjem možemo postići izvanredne rezultate.”, zaključila je Oleksandra Krupko, Employer Brand specijalist u Intelliasu.

Meetup će se održati 15. studenog 2023. s početkom u 18:00 sati u Caffe Baru Bačva, Rijeka.

Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/ur7qwABsZE7B46nA8

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Super vijest! Prljavo kazalište u prosincu u Rijeci! Karte su već u prodaji

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci